07:00   ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ με τον Νικόλα Βιβλάκη
  Διαφορετικές μουσικές εικόνες για μια επαναλαμβανόμενη διαδρομή.   
 08:00   ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ με τον Γιώργο Φλωράκη
  Μέθοδος Αγωγής Εξαιρετικών Συναισθημάτων.   
  Ο Γιώργος Φλωράκης γεννήθηκε και μένει στην Αθήνα, έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά τμήματα Εγκληματολογίας και Ψυχανάλυσης και έχει επιμορφωθεί στη γραφιστική και το ραδιόφωνο στην Αγγλία. Από τη νεανική του ηλικία ασχολείται με το ραδιόφωνο, γράφει σε μουσικά (και όχι μόνο) περιοδικά και διδάσκει Λογοτεχνία και Ραδιόφωνο.
 09:55   ΜΟΝΑΧΗ ΕΓΝΟΙΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ με την Μαρία Χατζάρα
  3-5λεπτα ένθετα με σχόλια στην ελληνική γλώσσα, σε πέντε ενότητες.   
  Έρευνα - παρουσίαση: Μαρία Χατζάρα
 10:00   ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ-ΣΗΜΕΡΑ με τον Πάρι Μέξη
  Μια εκπομπή που θα κάνει τα πάντα για να σας πείσει να μην αφήσετε για αύριο αυτό που μπορεί να γίνει σήμερα. Αποδεχόμενος το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η έκβαση μιας ημέρας μπορεί και να μας εκπλήξει, ο πολυπ   
 11:00   ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ-ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ με τον Γιώργο Κωνσταντίνου
  Μια εκπομπή που σκιαγραφεί απρόσμενες συγγένειες μεταξύ αγαπημένων έργων του ρεπερτορίου. Τα έργα επιλέγονται όχι βάσει κάποιας κοινής θεματικής μα το κάθε ένα προκύπτει απορρέοντας από το προηγούμενο σε μια   
  O πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου είναι απόφοιτος (Mmus) της ακαδημίας Liszt Ferenc της Βουδαπέστης όπου μαθήτευσε με καθηγητές, όπως ο Ferenc Rados, ο Andras Kemenes κι ο Csalog Gabor. Ερμηνεύει και διδάσκει κυρίως τη μουσική των συνθετών του 20ου – 21ου αιώνα , (Κουμεντάκη, Απέργη, Ξενάκη, Μπορμποδάκη, Κόκορα, Ligeti, Kurtag, Feldman κ.α.) και δημιουργεί καλειδοσκοπικά ημι-αυτοσχεδιαστικά προγράμματα με έντονες εξωμουσικές αναφορές (μεταξύ άλλων τα 5 Stages of Grief: Kurtag Fragments after Kubler-Ross , “Via Crucis για πιάνο και πριόνι πάνω στην όπερα του Bartoκ Duke Bluebeard’s Castle” , “18 Isotropic Fragments γύρω από την Herma του Ξενάκη, “In Memoriam 7-18 γύρω από τα les yeux clos του Toru Takemitsu ) Έχει ολοκληρώσει την διδακτορική του διατριβή (DMA) το 2021 η οποία αφορά στο πιανιστικό έργο “Μεσόγειος Έρημος” του Γιώργου Κουμεντάκη στο πανεπιστήμιο της Timisoara στην Ρουμανία. Περιοδεύει συχνά στην Ελλάδα και το εξωτερικό διδάσκοντας (Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Tallinn AMD, Οξφόρδη) δίνοντας ρεσιτάλ (Αγία Πετρούπολη , Μόσχα, Βουκουρέστι, Τίρανα, Πράγα, Ρώμη, Σμύρνη) και συμπράττει με σημαντικούς μουσικούς και ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Κιέβου, η Ορχήστρα Δωματίου της Αγίας Πετρούπολης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Τιμισοάρα κ. α. Κατά την περίοδο της πανδημίας έχει συμμετάσχει σε διαδικτυακές ζωντανές παραστάσεις μέσω του GNO TV και του aejaa ερμηνεύοντας έργα Cage, Feldman, Μπορμπουδάκη και Beethoven. Από το 2003 διοργανώνει το διεθνές μουσικό φεστιβάλ ΚΟΧΥΛΙΑ στην βόρεια Εύβοια.
 12:00   Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ με τον Σταμάτη Αθανάσουλα
  Εβδομάδα αφιερωμένη στον Tan Dun (1957). Ο σπουδαιότερος Κινέζος συνθέτης μαζί με τον παλαιότερο: Chou Wen-chung (1923-2019), που από το 1986 ζει στη Νέα Υόρκη, έχοντας πια αποκτήσει την Αμερικανική υπηκοότητα.   
  Έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Σταμάτης Αθανάσουλας
 13:00   ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΥΧΝΙΝΗ με τον Χρίστο Παπαγεωργίου
  Ο Κερκυραίος ομποΐστας, Σπύρος Κοντός, Κορυφαίος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, καλεσμένος του Χρίστου Παπαγεωργίου για να μιλήσει για την τελευταία του δισκογραφική κατάθεση που πρωτοκυκλοφορεί αυτ   
  Μουσικολογική έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου
 14:00   Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ με τον Θόδωρο Λούστα
  ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΙΑΝΙΣΤΑ RAYMOND LEWENTHAL (1923-1988). Παρουσιάζεται μια δισκογραφική εργασία του 1957, για την αμερικανική εταιρεία Westminster. Kυκλοφόρησε το ίδιο έτος σε μονοφωνική έκδοση, με τίτλο   
  Επιμέλεια – παρουσίαση – αρχειακό υλικό: Θόδωρος Λούστας.
 15:00   MUSICA RESERVATA με τον Στέλιο Μούστο
  Δίωρες εκπομπές που καλύπτουν όλη την έκταση της έντεχνης Δυτικοευρωπαικής μουσικής από το Μεσαίωνα ως τον 21ο αιώνα, πάντα οργανωμένες σε μορφή και πλαίσιο αφιερωμάτων.   
  Ο Στέλιος Μούστος είναι επί 23 χρόνια ειδικός μουσικός παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος. Ταυτόχρονα διδάσκει σε διεθνή σεμινάρια, είναι μέλος επιτροπών σε διαγωνισμούς κιθάρας, οργανώνει κιθαριστικά φεστιβάλ, αρθρογραφεί, διευθύνει την επαγγελματική ορχήστρα κιθαριστών Ελληνικό Κιθαριστικό Σύνολο, μελετά την ιστορία της κιθάρας, δίνει διαλέξεις για την ιστορία, το ρεπερτόριο και τη δισκογραφία της κιθάρας, συμμετέχει σε μουσικοθεατρικές κιθαριστικές παραστάσεις και συναυλίες.
 17:00   ΠΕΝΤΕ ΓΡΑΜΜΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ με τον Μπάμπη Καβροχωριανό
  Εκπομπή για τη μουσική επικαιρότητα, τις συναυλίες και τους ανθρώπους της μουσικής.   
  Επιμέλεια - Παραγωγή - Παρουσίαση: Μπάμπης Καβροχωριανός
 18:00   ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΧΑΛΚΟΥ με τον Γιώργο Κοροπούλη
  Εκπομπή λόγου,όπου ακούγονται, ερμηνεύονται και συγκρίνονται με απροσδόκητους τρόπους κείμενα λογοτεχνίας, φιλοσοφίας, δοκίμια κ.λπ. οδηγώντας σε σχόλια που αφορούν στη σημερινή συνθήκη.   
  Έρευνα - Επιμέλεια - Παρουσίαση: Γιώργος Κοροπούλης
 18:30   ΣΕΙΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  Η πρώτη ηχογράφηση της σειράς που ξεκινά τη Δευτέρα 16 Μαϊου είναι το έργο «Ο Μεγάλος Χορός» του Λεντού. Πρόκειται για διασκευή που βασίζεται στο έργο της ουκρανής συγγραφέως εβραϊκής καταγωγής, Ιρέν Νεμιρόφσκι   
 19:00   ΟΣΑ ΕΙΔΕ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ με τον Μιχάλη Μεσσήνη
  Έργα όλων των εποχών της ιστορίας της μουσικής, έργα όλων των ρευμάτων της μουσικής… Κυρίως, όμως, έργα δημοφιλή που «έγραψαν» ιστορία! Συνθέτες και ερμηνευτές που «έμειναν» στην ιστορία!   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Μιχάλης Μεσσήνης
 20:00   10' Ακόμα... με τη Βάσια Χατζηγιαννάκη
  Κάθε βράδυ, από Δευτέρα ως και Παρασκευή, για 10 λεπτά της ώρας, η Βάσια Χατζηγιαννάκη επιλέγει παραμύθια και τα διαβάζει στα παιδιά.   
  Βάσια Χατζηγιαννάκη
 20:10   ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΘΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ με την Αφροδίτη Κοσμά
  Μία εκπομπή με σελίδες, κυρίως λογοτεχνικές, που μιλάνε για μουσικούς, που μιλάνε για μουσική.   
  Επιμέλεια, αφήγηση: Αφροδίτη Κοσμά.
 21:05   ΜΟΝΑΧΗ ΕΓΝΟΙΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ με την Μαρία Χατζάρα
  3-5λεπτα ένθετα με σχόλια στην ελληνική γλώσσα, σε πέντε ενότητες.   
  Έρευνα - παρουσίαση: Μαρία Χατζάρα
 21:10   EBU-ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΟΡΑ με την Αλεξάνδρα Γιαλίνη
  Γερμανία: Μόναχο. Στις 10 Φεβρουαρίου 2022 η νέα Φιλαρμονική αίθουσα του Isar στο Μόναχο υποδέχτηκε την Κινέζα σούπερ σταρ πιανίστα Yuja Wang η οποία έκανε το ντεμπούτο της με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βαυαρική   
 22:30   FLORES PARA LOS MUERTOS με τον Θάνο Σταθόπουλο
  Louise Gluck "Φλογισμένη καρδιά"   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Θάνος Σταθόπουλος
 23:00   JAZZ IN THE CITY με τον Δημήτρη Τρίκα
  Η εκπομπή παρουσιάζει επιλογές τόσο από τη διεθνή όσο και από την ελληνική τζαζ σκηνή και κάνει αναφορές στα live και τα φεστιβάλ που διοργανώνονται στην Αθήνα και την περιφέρεια.   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Δημήτρης Τρίκας
 00:00   ΠΙΝΕΛΑ ΓΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ με τον Γιώργο Μαρκάκη
  Τα μουσικά πινέλα, μικρά ή μεγάλα του κάθε καλλιτέχνη χρησιμεύουν για να αποδώσει ο κάθε δημιουργός τη δική του αίσθηση. Αυτές τις απόλυτα δικές τους αποχρώσεις και τεχνοτροπία αναζητά και παρουσιάζει αυτή η εκ   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης Έχει σπουδάσει Εφαρμοσμένη Ψυχολογία και Ψυχολογία της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας αλλά τελικά τον τράβηξε ο χώρος της μουσικής και του ραδιοφώνου και παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων ραδιοφώνου, επεξεργασίας ήχου και ραδιοφωνικής παραγωγής στο Εθνικό ραδιόφωνο της Σουηδίας στη Στοκχόλμης και το Μαλμόε. Έχει εργαστεί στο κρατικό ραδιόφωνο της Σουηδίας σαν παραγωγός εκπομπής για τους Έλληνες μετανάστες και στο δημοτικό γραφείο διαμεσολάβησης του Malmö για την στήριξη Ελλήνων κι αγγλόφωνων μεταναστών στην πόλη. Έχει συνεργαστεί με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του εξωτερικού: BBC Radio 3, Radio Berlin Brandenburg , WDR 5 FUNKHAUS EUROPA, Radio Bremen και με τους Ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς Kosmos 93,6 FM της ERT, 105.5 FM “Στο κόκκινο”, Planet 99.5, FLASH 9.61, SKY 100.4, και ANTENNA FM Radio. Παράλληλα έχει εργαστεί σαν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, το ΕΘΝΟΣ καθώς και τα περιοδικά OXYGEN και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Υπήρξε εμπνευστής και συνδιοργανωτής του μεγαλύτερου μουσικού event World Music EXPO - WOMEX 2012 στην Θεσσαλονίκη Έχει προσωπικές επαφές με πολλά δίκτυα μεταναστών, από διάφορες χώρες κι Ηπείρους για λογαριασμό των οποίων πραγματοποιεί προγράμματα μέσω web radio. Έχει βραβευτεί με το εξαιρετικά τιμητικό βραβείο “Prix Europa” σαν ο δεύτερος καλύτερος Ευρωπαίος Μουσικός παραγωγός για το 2012.
 01:00   NOTTURNO με την Αλεξάνδρα Γιαλίνη και την Άννα Σακαλή
  Ένα βραδινό πρόγραμμα που μεταδίδεται απευθείας ή ηχογραφημένο από πάνω από δέκα χώρες της Ευρώπης και προέρχεται από τη συνεργασία με την EBU.   
  Η Αλεξάνδρα Γιαλίνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο (απ’ όπου και πήρε πτυχία πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας), καθώς και κλασσικό τραγούδι. Συνεργάζεται με το Τρίτο Πρόγραμμα από το 1995 και τα τελευταία 15 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει, σε συνεργασία με την EBU, ζωντανές μεταδόσεις συναυλιών από την Ευρώπη. Παράλληλα εργάστηκε και ως μουσικός σύμβουλος σε τηλεοπτικές καλύψεις συναυλιών. Η Άννα Σακαλή είναι ειδική μουσικός παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ έχει παρουσιάσει και συμμετάσχει σε εκπομπές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Έχει δίπλωμα βιολοντσέλου, είναι πτυχιούχος αρμονίας και εμπορικού οικονομικού κολεγίου. Έλαβε μέρος το 2011 στην παιδική τηλεοπτική εκπομπή «Ουράνιο τόξο» και έχει παρουσιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και στο ίδρυμα Θεοχαράκη.
 07:00   ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ με τον Νικόλα Βιβλάκη
  Διαφορετικές μουσικές εικόνες για μια επαναλαμβανόμενη διαδρομή.   
 08:00   ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ με τον Γιώργο Φλωράκη
  Μέθοδος Αγωγής Εξαιρετικών Συναισθημάτων.   
  Ο Γιώργος Φλωράκης γεννήθηκε και μένει στην Αθήνα, έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά τμήματα Εγκληματολογίας και Ψυχανάλυσης και έχει επιμορφωθεί στη γραφιστική και το ραδιόφωνο στην Αγγλία. Από τη νεανική του ηλικία ασχολείται με το ραδιόφωνο, γράφει σε μουσικά (και όχι μόνο) περιοδικά και διδάσκει Λογοτεχνία και Ραδιόφωνο.
 09:55   ΜΟΝΑΧΗ ΕΓΝΟΙΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ με την Μαρία Χατζάρα
  3-5λεπτα ένθετα με σχόλια στην ελληνική γλώσσα, σε πέντε ενότητες.   
  Έρευνα - παρουσίαση: Μαρία Χατζάρα
 10:00   ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ-ΣΗΜΕΡΑ με τον Πάρι Μέξη
  Μια εκπομπή που θα κάνει τα πάντα για να σας πείσει να μην αφήσετε για αύριο αυτό που μπορεί να γίνει σήμερα. Αποδεχόμενος το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η έκβαση μιας ημέρας μπορεί και να μας εκπλήξει, ο πολυπ   
 11:00   ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ-ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ με τον Γιώργο Κωνσταντίνου
  Μια εκπομπή που σκιαγραφεί απρόσμενες συγγένειες μεταξύ αγαπημένων έργων του ρεπερτορίου. Τα έργα επιλέγονται όχι βάσει κάποιας κοινής θεματικής μα το κάθε ένα προκύπτει απορρέοντας από το προηγούμενο σε μια   
  O πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου είναι απόφοιτος (Mmus) της ακαδημίας Liszt Ferenc της Βουδαπέστης όπου μαθήτευσε με καθηγητές, όπως ο Ferenc Rados, ο Andras Kemenes κι ο Csalog Gabor. Ερμηνεύει και διδάσκει κυρίως τη μουσική των συνθετών του 20ου – 21ου αιώνα , (Κουμεντάκη, Απέργη, Ξενάκη, Μπορμποδάκη, Κόκορα, Ligeti, Kurtag, Feldman κ.α.) και δημιουργεί καλειδοσκοπικά ημι-αυτοσχεδιαστικά προγράμματα με έντονες εξωμουσικές αναφορές (μεταξύ άλλων τα 5 Stages of Grief: Kurtag Fragments after Kubler-Ross , “Via Crucis για πιάνο και πριόνι πάνω στην όπερα του Bartoκ Duke Bluebeard’s Castle” , “18 Isotropic Fragments γύρω από την Herma του Ξενάκη, “In Memoriam 7-18 γύρω από τα les yeux clos του Toru Takemitsu ) Έχει ολοκληρώσει την διδακτορική του διατριβή (DMA) το 2021 η οποία αφορά στο πιανιστικό έργο “Μεσόγειος Έρημος” του Γιώργου Κουμεντάκη στο πανεπιστήμιο της Timisoara στην Ρουμανία. Περιοδεύει συχνά στην Ελλάδα και το εξωτερικό διδάσκοντας (Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Tallinn AMD, Οξφόρδη) δίνοντας ρεσιτάλ (Αγία Πετρούπολη , Μόσχα, Βουκουρέστι, Τίρανα, Πράγα, Ρώμη, Σμύρνη) και συμπράττει με σημαντικούς μουσικούς και ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Κιέβου, η Ορχήστρα Δωματίου της Αγίας Πετρούπολης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Τιμισοάρα κ. α. Κατά την περίοδο της πανδημίας έχει συμμετάσχει σε διαδικτυακές ζωντανές παραστάσεις μέσω του GNO TV και του aejaa ερμηνεύοντας έργα Cage, Feldman, Μπορμπουδάκη και Beethoven. Από το 2003 διοργανώνει το διεθνές μουσικό φεστιβάλ ΚΟΧΥΛΙΑ στην βόρεια Εύβοια.
 12:00   Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ με τον Σταμάτη Αθανάσουλα
  Εβδομάδα αφιερωμένη στον Tan Dun (1957). Ο σπουδαιότερος Κινέζος συνθέτης μαζί με τον παλαιότερο: Chou Wen-chung (1923-2019), που από το 1986 ζει στη Νέα Υόρκη, έχοντας πια αποκτήσει την Αμερικανική υπηκοότητα.   
  Έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Σταμάτης Αθανάσουλας
 13:00   ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΥΧΝΙΝΗ με τον Χρίστο Παπαγεωργίου
  Ο βιολονίστας, ζωγράφος και μαθηματικός Παντελής Σταματέλος καλεσμένος στο Τρίτο για να μιλήσει τόσο για τις τελευταίες του ηχογραφήσεις, όσο και για μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση.   
  Μουσικολογική έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου
 14:00   Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ με τον Θόδωρο Λούστα
  Kύκλος ωριαίων εκπομπών του Τρίτου Προγράμματος, με παλιές ηχογραφήσεις Ελλήνων και ξένων ερμηνευτών σε κυλίνδρους φωνογράφου, δίσκους γραμμοφώνου, δίσκους «μακράς διάρκειας» (LP), μαγνητοταινίες και CD. Παρ   
  Επιμέλεια – παρουσίαση – αρχειακό υλικό: Θόδωρος Λούστας.
 15:00   ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ με τον Μιχάλη Μεσσήνη
  Συμφωνίες, κοντσέρτα, σουίτες, εισαγωγές, μουσική δωματίου και ό,τι άλλο περιλαμβάνει η πλούσια δισκοθήκη του Τρίτου Προγράμματος.   
 17:00   ΣΗΜΕΙΟ ART με τον Δημήτρη Τρίκα
  Δρώμενα Τέχνης και Πολιτισμού και φυσικά μουσική.   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Δημήτρης Τρίκας
 18:30   ΣΕΙΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  Η πρώτη ηχογράφηση της σειράς που ξεκινά τη Δευτέρα 16 Μαϊου είναι το έργο «Ο Μεγάλος Χορός» του Λεντού. Πρόκειται για διασκευή που βασίζεται στο έργο της ουκρανής συγγραφέως εβραϊκής καταγωγής, Ιρέν Νεμιρόφσκι   
 19:00   ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ με την Τζουλιέττα Καρόρη
  Έργα και ημέρες, Μουσική και Μουσικοί, του Μεσαίωνα της Αναγέννησης και της εποχής του Baroque.   
  Τzουλιέττα Καρόρη. Η Τζουλιέττα Καρόρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε μαθήματα πιάνου και σπούδασε θέατρο στο Λονδίνο. Εκεί ήρθε σε επαφή με τις συνθέσεις των περιπλανώμενων τροβαδούρων, τα ελισαβετιανά τραγούδια και τα έργα του Purcell και του Handel που η μουσική τους ήταν διάχυτη στην πόλη. Πήρε δίπλωμα Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου από τη σχολή Λ. Σταυράκου ενώ παράλληλα εργαζόταν στην τηλεόραση. Τελικά, την κέρδισε το ραδιόφωνο, για το οποίο έχει την τύχη να κάνει εκπομπές από το 1985, αρχικά στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Από το 1999 εργάζεται στο Τρίτο Πρόγραμμα, από το οποίο έχει παρουσιάσει περισσότερες από 1000 εκπομπές, όπως Τα Μήλα των Εσπερίδων, μεγάλος αριθμός των οποίων αφορά στην Παλιά Μουσική.
 20:00   10' Ακόμα... με τη Βάσια Χατζηγιαννάκη
  Κάθε βράδυ, από Δευτέρα ως και Παρασκευή, για 10 λεπτά της ώρας, η Βάσια Χατζηγιαννάκη επιλέγει παραμύθια και τα διαβάζει στα παιδιά.   
  Βάσια Χατζηγιαννάκη
 20:10   ΜΙΚΡΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΜΕΛΑΝΗΣ με την Αφροδίτη Κοσμά
  Ιστορίες που ταξίδεψαν σε φάκελο αλληλογραφίας… Λόγια που έγραψαν και αντάλλαξαν άνθρωποι της Ποίησης, της Λογοτεχνίας, της Μουσικής, της Ιστορίας, του Θεάτρου, των Εικαστικών…   
  Έρευνα, Επιμέλεια, Παρουσίαση: Αφροδίτη Κοσμά.
 21:05   ΜΟΝΑΧΗ ΕΓΝΟΙΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ με την Μαρία Χατζάρα
  3-5λεπτα ένθετα με σχόλια στην ελληνική γλώσσα, σε πέντε ενότητες.   
  Έρευνα - παρουσίαση: Μαρία Χατζάρα
 21:10   ΔΩΜΑΤΙΟ 432 με την Αλεξάνδρα Γιαλίνη
  Βρετανία: Λονδίνο. Φιλοξενούμενοι στο Δωμάτιο 432 : ο Βρετανός τσελίστας Steven Isserlis και η Καναδή πιανίστα Connie Shih. Το πρόγραμμα: - Camille Saint-Saëns : Σονάτα για τσέλο και πιάνο αρ.1 έργο 32 - Aug   
 22:30   Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΚΥΡΙΑ με την Ευαγγελία Κουλιζάκη
  Εκπομπή λόγου. Κάθε φορά σκιαγραφείται το πορτρέτο μιας γυναίκας, από τη Σαπφώ ως τη Σύλβια Πλαθ, από την Γκάσπαρα Στάμπα ως την Καμίλ Κλοντέλ, μια φιγούρα σημαίνουσα, επαναστάτρια, καλλιτέχνης, μούσα, ποιήτρι   
  Συγγραφή κειμένων-Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ευαγγελία Κουλιζάκη
 23:00   ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΤΗΣΗ με τον Παναγιώτη Παναγάκη
  Μια ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή γι’ αυτούς που τους αρέσει η νύχτα και τα μελωδικά ταξίδια σ’ αυτήν, συντροφιά με επιλογές που ακροβατούν μεταξύ κλασσικής και jazz μουσικής. Ένα φανταστικό ταξίδι στο χρόνο, στο   
  Ο Παναγιώτης Παναγάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εδιμβούργο. Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.
 00:00   ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΕΛΚΥΣΤΗΣ με την Μαριλένα Μαραγκού
  Σύμφωνα με τη θεωρία του χάους, η κίνηση κάθε χαοτικού συστήματος, ενώ δημιουργεί ένα κουβάρι από τροχιές και περιδινήσεις, καταλήγει να έχει μια υποτυπώδη γεωμετρική μορφή, η οποία ονομάζεται παράξενος ελκυστή   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Μαριλένα Μαραγκού
 01:00   NOTTURNO με την Αλεξάνδρα Γιαλίνη και την Άννα Σακαλή
  Ένα βραδινό πρόγραμμα που μεταδίδεται απευθείας ή ηχογραφημένο από πάνω από δέκα χώρες της Ευρώπης και προέρχεται από τη συνεργασία με την EBU.   
  Η Αλεξάνδρα Γιαλίνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο (απ’ όπου και πήρε πτυχία πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας), καθώς και κλασσικό τραγούδι. Συνεργάζεται με το Τρίτο Πρόγραμμα από το 1995 και τα τελευταία 15 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει, σε συνεργασία με την EBU, ζωντανές μεταδόσεις συναυλιών από την Ευρώπη. Παράλληλα εργάστηκε και ως μουσικός σύμβουλος σε τηλεοπτικές καλύψεις συναυλιών. Η Άννα Σακαλή είναι ειδική μουσικός παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ έχει παρουσιάσει και συμμετάσχει σε εκπομπές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Έχει δίπλωμα βιολοντσέλου, είναι πτυχιούχος αρμονίας και εμπορικού οικονομικού κολεγίου. Έλαβε μέρος το 2011 στην παιδική τηλεοπτική εκπομπή «Ουράνιο τόξο» και έχει παρουσιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και στο ίδρυμα Θεοχαράκη.
 07:00   ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ με τον Νικόλα Βιβλάκη
  Διαφορετικές μουσικές εικόνες για μια επαναλαμβανόμενη διαδρομή.   
 08:00   ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ με τον Γιώργο Φλωράκη
  Μέθοδος Αγωγής Εξαιρετικών Συναισθημάτων.   
  Ο Γιώργος Φλωράκης γεννήθηκε και μένει στην Αθήνα, έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά τμήματα Εγκληματολογίας και Ψυχανάλυσης και έχει επιμορφωθεί στη γραφιστική και το ραδιόφωνο στην Αγγλία. Από τη νεανική του ηλικία ασχολείται με το ραδιόφωνο, γράφει σε μουσικά (και όχι μόνο) περιοδικά και διδάσκει Λογοτεχνία και Ραδιόφωνο.
 09:55   ΜΟΝΑΧΗ ΕΓΝΟΙΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ με την Μαρία Χατζάρα
  3-5λεπτα ένθετα με σχόλια στην ελληνική γλώσσα, σε πέντε ενότητες.   
  Έρευνα - παρουσίαση: Μαρία Χατζάρα
 10:00   ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ-ΣΗΜΕΡΑ με τον Πάρι Μέξη
  Μια εκπομπή που θα κάνει τα πάντα για να σας πείσει να μην αφήσετε για αύριο αυτό που μπορεί να γίνει σήμερα. Αποδεχόμενος το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η έκβαση μιας ημέρας μπορεί και να μας εκπλήξει, ο πολυπ   
 11:00   ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ-ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ με τον Γιώργο Κωνσταντίνου
  Μια εκπομπή που σκιαγραφεί απρόσμενες συγγένειες μεταξύ αγαπημένων έργων του ρεπερτορίου. Τα έργα επιλέγονται όχι βάσει κάποιας κοινής θεματικής μα το κάθε ένα προκύπτει απορρέοντας από το προηγούμενο σε μια   
  O πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου είναι απόφοιτος (Mmus) της ακαδημίας Liszt Ferenc της Βουδαπέστης όπου μαθήτευσε με καθηγητές, όπως ο Ferenc Rados, ο Andras Kemenes κι ο Csalog Gabor. Ερμηνεύει και διδάσκει κυρίως τη μουσική των συνθετών του 20ου – 21ου αιώνα , (Κουμεντάκη, Απέργη, Ξενάκη, Μπορμποδάκη, Κόκορα, Ligeti, Kurtag, Feldman κ.α.) και δημιουργεί καλειδοσκοπικά ημι-αυτοσχεδιαστικά προγράμματα με έντονες εξωμουσικές αναφορές (μεταξύ άλλων τα 5 Stages of Grief: Kurtag Fragments after Kubler-Ross , “Via Crucis για πιάνο και πριόνι πάνω στην όπερα του Bartoκ Duke Bluebeard’s Castle” , “18 Isotropic Fragments γύρω από την Herma του Ξενάκη, “In Memoriam 7-18 γύρω από τα les yeux clos του Toru Takemitsu ) Έχει ολοκληρώσει την διδακτορική του διατριβή (DMA) το 2021 η οποία αφορά στο πιανιστικό έργο “Μεσόγειος Έρημος” του Γιώργου Κουμεντάκη στο πανεπιστήμιο της Timisoara στην Ρουμανία. Περιοδεύει συχνά στην Ελλάδα και το εξωτερικό διδάσκοντας (Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Tallinn AMD, Οξφόρδη) δίνοντας ρεσιτάλ (Αγία Πετρούπολη , Μόσχα, Βουκουρέστι, Τίρανα, Πράγα, Ρώμη, Σμύρνη) και συμπράττει με σημαντικούς μουσικούς και ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Κιέβου, η Ορχήστρα Δωματίου της Αγίας Πετρούπολης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Τιμισοάρα κ. α. Κατά την περίοδο της πανδημίας έχει συμμετάσχει σε διαδικτυακές ζωντανές παραστάσεις μέσω του GNO TV και του aejaa ερμηνεύοντας έργα Cage, Feldman, Μπορμπουδάκη και Beethoven. Από το 2003 διοργανώνει το διεθνές μουσικό φεστιβάλ ΚΟΧΥΛΙΑ στην βόρεια Εύβοια.
 12:00   Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ με τον Σταμάτη Αθανάσουλα
  Εβδομάδα αφιερωμένη στον Tan Dun (1957). Ο σπουδαιότερος Κινέζος συνθέτης μαζί με τον παλαιότερο: Chou Wen-chung (1923-2019), που από το 1986 ζει στη Νέα Υόρκη, έχοντας πια αποκτήσει την Αμερικανική υπηκοότητα.   
  Έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Σταμάτης Αθανάσουλας
 13:00   ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΥΧΝΙΝΗ με τον Χρίστο Παπαγεωργίου
  Φωνές της Άνοιξης   
  Μουσικολογική έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου
 14:00   Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ με τον Θόδωρο Λούστα
  Kύκλος ωριαίων εκπομπών του Τρίτου Προγράμματος, με παλιές ηχογραφήσεις Ελλήνων και ξένων ερμηνευτών σε κυλίνδρους φωνογράφου, δίσκους γραμμοφώνου, δίσκους «μακράς διάρκειας» (LP), μαγνητοταινίες και CD. Παρ   
  Επιμέλεια – παρουσίαση – αρχειακό υλικό: Θόδωρος Λούστας.
 15:00   Ο ΗΛΙΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ με τον Μπάμπη Καβροχωριανό
  Μια εκπομπή που παίρνει αφορμές και από την πολιτιστική επικαιρότητα.   
  Δημοσιογραφική επιμέλεια-παραγωγή-παρουσίαση: Μπάμπης Καβροχωριανός.
 17:00   BOOKFLY με τον Δημήτρη Τρίκα
  Eκπομπή για το βιβλίο και την απόλαυση της ανάγνωσης, με μια παρουσίαση βιβλίου και τον συγγραφέα στο στούντιο, προτάσεις, αναφορές και λογοτεχνικές στίξεις κάθε είδους.   
 18:00   ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΧΑΛΚΟΥ με τον Γιώργο Κοροπούλη
  Εκπομπή λόγου,όπου ακούγονται, ερμηνεύονται και συγκρίνονται με απροσδόκητους τρόπους κείμενα λογοτεχνίας, φιλοσοφίας, δοκίμια κ.λπ. οδηγώντας σε σχόλια που αφορούν στη σημερινή συνθήκη.   
  Έρευνα - Επιμέλεια - Παρουσίαση: Γιώργος Κοροπούλης
 18:30   ΣΕΙΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  Η πρώτη ηχογράφηση της σειράς που ξεκινά τη Δευτέρα 16 Μαϊου είναι το έργο «Ο Μεγάλος Χορός» του Λεντού. Πρόκειται για διασκευή που βασίζεται στο έργο της ουκρανής συγγραφέως εβραϊκής καταγωγής, Ιρέν Νεμιρόφσκι   
 19:00   Η ΜΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ με τον Γιάννη Φίλια
  Kevin Murphy - Laurence O’Keefe: "Heathers, the Musical". Ο γνωστός μας μεταξύ άλλων και από το "Legally Blonde" Laurence O’Keefe, ενώνει το 2009 τις δυνάμεις του με τον συνθέτη και παραγωγό Kevin Murphy, για   
   Παραγωγή - Παρουσίαση: Γιάννης Φίλιας
 20:00   10' Ακόμα... με τη Βάσια Χατζηγιαννάκη
  Κάθε βράδυ, από Δευτέρα ως και Παρασκευή, για 10 λεπτά της ώρας, η Βάσια Χατζηγιαννάκη επιλέγει παραμύθια και τα διαβάζει στα παιδιά.   
  Βάσια Χατζηγιαννάκη
 20:10   ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ με τον Κώστα Καναβούρη
  Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 20.10. Με τον Κώστα Καναβούρη στην παραγωγή, την επιμέλεια και την παρουσίαση της εκπομπής.   
  Κώστας Καναβούρης
 21:05   ΜΟΝΑΧΗ ΕΓΝΟΙΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ με την Μαρία Χατζάρα
  3-5λεπτα ένθετα με σχόλια στην ελληνική γλώσσα, σε πέντε ενότητες.   
  Έρευνα - παρουσίαση: Μαρία Χατζάρα
 21:30   ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ- ΚΟΙΝΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ με την Λένια Ζαφειροπούλου
  Ονειροπόλοι Ιδιώτες. Πέρα από το μεγάλο πεδίο που ανοίγει η όπερα στους πρωταγωνιστές της, πέρα από μάχες, διεκδικήσεις, δολοπλοκίες και έρωτες, σ’ αυτή την εκπομπή ας ρίξουμε μια ματιά στις πιο σκιερές γωνιές   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Λένια Ζαφειροπούλου
 23:00   INTERCITY με τον Θάνο Φουργιώτη   
  Ο Θάνος Φουργιώτης γεννήθηκε στην Κόρινθο. Σπούδασε Φυσική και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μηχανική Ρευστών και την Ηλεκτροακουστική (Εcole Centrale) Ασχολήθηκε με τη μουσικολογία και τον κινηματογράφο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά και ως παραγωγός στο Τρίτο και σε ιδιωτικά ραδιόφωνα τα τελευταία 30 χρόνια. Ειδικεύεται σε θέματα προστασίας και διαχείρισης πνευματικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 00:00   ΠΙΝΕΛΑ ΓΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ με τον Γιώργο Μαρκάκη
  Τα μουσικά πινέλα, μικρά ή μεγάλα του κάθε καλλιτέχνη χρησιμεύουν για να αποδώσει ο κάθε δημιουργός τη δική του αίσθηση. Αυτές τις απόλυτα δικές τους αποχρώσεις και τεχνοτροπία αναζητά και παρουσιάζει αυτή η εκ   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης Έχει σπουδάσει Εφαρμοσμένη Ψυχολογία και Ψυχολογία της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας αλλά τελικά τον τράβηξε ο χώρος της μουσικής και του ραδιοφώνου και παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων ραδιοφώνου, επεξεργασίας ήχου και ραδιοφωνικής παραγωγής στο Εθνικό ραδιόφωνο της Σουηδίας στη Στοκχόλμης και το Μαλμόε. Έχει εργαστεί στο κρατικό ραδιόφωνο της Σουηδίας σαν παραγωγός εκπομπής για τους Έλληνες μετανάστες και στο δημοτικό γραφείο διαμεσολάβησης του Malmö για την στήριξη Ελλήνων κι αγγλόφωνων μεταναστών στην πόλη. Έχει συνεργαστεί με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του εξωτερικού: BBC Radio 3, Radio Berlin Brandenburg , WDR 5 FUNKHAUS EUROPA, Radio Bremen και με τους Ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς Kosmos 93,6 FM της ERT, 105.5 FM “Στο κόκκινο”, Planet 99.5, FLASH 9.61, SKY 100.4, και ANTENNA FM Radio. Παράλληλα έχει εργαστεί σαν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, το ΕΘΝΟΣ καθώς και τα περιοδικά OXYGEN και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Υπήρξε εμπνευστής και συνδιοργανωτής του μεγαλύτερου μουσικού event World Music EXPO - WOMEX 2012 στην Θεσσαλονίκη Έχει προσωπικές επαφές με πολλά δίκτυα μεταναστών, από διάφορες χώρες κι Ηπείρους για λογαριασμό των οποίων πραγματοποιεί προγράμματα μέσω web radio. Έχει βραβευτεί με το εξαιρετικά τιμητικό βραβείο “Prix Europa” σαν ο δεύτερος καλύτερος Ευρωπαίος Μουσικός παραγωγός για το 2012.
 01:00   NOTTURNO με την Αλεξάνδρα Γιαλίνη και την Άννα Σακαλή
  Ένα βραδινό πρόγραμμα που μεταδίδεται απευθείας ή ηχογραφημένο από πάνω από δέκα χώρες της Ευρώπης και προέρχεται από τη συνεργασία με την EBU.   
  Η Αλεξάνδρα Γιαλίνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο (απ’ όπου και πήρε πτυχία πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας), καθώς και κλασσικό τραγούδι. Συνεργάζεται με το Τρίτο Πρόγραμμα από το 1995 και τα τελευταία 15 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει, σε συνεργασία με την EBU, ζωντανές μεταδόσεις συναυλιών από την Ευρώπη. Παράλληλα εργάστηκε και ως μουσικός σύμβουλος σε τηλεοπτικές καλύψεις συναυλιών. Η Άννα Σακαλή είναι ειδική μουσικός παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ έχει παρουσιάσει και συμμετάσχει σε εκπομπές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Έχει δίπλωμα βιολοντσέλου, είναι πτυχιούχος αρμονίας και εμπορικού οικονομικού κολεγίου. Έλαβε μέρος το 2011 στην παιδική τηλεοπτική εκπομπή «Ουράνιο τόξο» και έχει παρουσιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και στο ίδρυμα Θεοχαράκη.
 07:00   ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ με τον Νικόλα Βιβλάκη
  Διαφορετικές μουσικές εικόνες για μια επαναλαμβανόμενη διαδρομή.   
 08:00   ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ με τον Γιώργο Φλωράκη
  Μέθοδος Αγωγής Εξαιρετικών Συναισθημάτων.   
  Ο Γιώργος Φλωράκης γεννήθηκε και μένει στην Αθήνα, έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά τμήματα Εγκληματολογίας και Ψυχανάλυσης και έχει επιμορφωθεί στη γραφιστική και το ραδιόφωνο στην Αγγλία. Από τη νεανική του ηλικία ασχολείται με το ραδιόφωνο, γράφει σε μουσικά (και όχι μόνο) περιοδικά και διδάσκει Λογοτεχνία και Ραδιόφωνο.
 09:55   ΜΟΝΑΧΗ ΕΓΝΟΙΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ με την Μαρία Χατζάρα
  3-5λεπτα ένθετα με σχόλια στην ελληνική γλώσσα, σε πέντε ενότητες.   
  Έρευνα - παρουσίαση: Μαρία Χατζάρα
 10:00   ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ-ΣΗΜΕΡΑ με τον Πάρι Μέξη
  Μια εκπομπή που θα κάνει τα πάντα για να σας πείσει να μην αφήσετε για αύριο αυτό που μπορεί να γίνει σήμερα. Αποδεχόμενος το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η έκβαση μιας ημέρας μπορεί και να μας εκπλήξει, ο πολυπ   
 11:00   ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ-ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ με τον Γιώργο Κωνσταντίνου
  Μια εκπομπή που σκιαγραφεί απρόσμενες συγγένειες μεταξύ αγαπημένων έργων του ρεπερτορίου. Τα έργα επιλέγονται όχι βάσει κάποιας κοινής θεματικής μα το κάθε ένα προκύπτει απορρέοντας από το προηγούμενο σε μια   
  O πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου είναι απόφοιτος (Mmus) της ακαδημίας Liszt Ferenc της Βουδαπέστης όπου μαθήτευσε με καθηγητές, όπως ο Ferenc Rados, ο Andras Kemenes κι ο Csalog Gabor. Ερμηνεύει και διδάσκει κυρίως τη μουσική των συνθετών του 20ου – 21ου αιώνα , (Κουμεντάκη, Απέργη, Ξενάκη, Μπορμποδάκη, Κόκορα, Ligeti, Kurtag, Feldman κ.α.) και δημιουργεί καλειδοσκοπικά ημι-αυτοσχεδιαστικά προγράμματα με έντονες εξωμουσικές αναφορές (μεταξύ άλλων τα 5 Stages of Grief: Kurtag Fragments after Kubler-Ross , “Via Crucis για πιάνο και πριόνι πάνω στην όπερα του Bartoκ Duke Bluebeard’s Castle” , “18 Isotropic Fragments γύρω από την Herma του Ξενάκη, “In Memoriam 7-18 γύρω από τα les yeux clos του Toru Takemitsu ) Έχει ολοκληρώσει την διδακτορική του διατριβή (DMA) το 2021 η οποία αφορά στο πιανιστικό έργο “Μεσόγειος Έρημος” του Γιώργου Κουμεντάκη στο πανεπιστήμιο της Timisoara στην Ρουμανία. Περιοδεύει συχνά στην Ελλάδα και το εξωτερικό διδάσκοντας (Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Tallinn AMD, Οξφόρδη) δίνοντας ρεσιτάλ (Αγία Πετρούπολη , Μόσχα, Βουκουρέστι, Τίρανα, Πράγα, Ρώμη, Σμύρνη) και συμπράττει με σημαντικούς μουσικούς και ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Κιέβου, η Ορχήστρα Δωματίου της Αγίας Πετρούπολης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Τιμισοάρα κ. α. Κατά την περίοδο της πανδημίας έχει συμμετάσχει σε διαδικτυακές ζωντανές παραστάσεις μέσω του GNO TV και του aejaa ερμηνεύοντας έργα Cage, Feldman, Μπορμπουδάκη και Beethoven. Από το 2003 διοργανώνει το διεθνές μουσικό φεστιβάλ ΚΟΧΥΛΙΑ στην βόρεια Εύβοια.
 12:00   Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ με τον Σταμάτη Αθανάσουλα
  Εβδομάδα αφιερωμένη στον Tan Dun (1957). Ο σπουδαιότερος Κινέζος συνθέτης μαζί με τον παλαιότερο: Chou Wen-chung (1923-2019), που από το 1986 ζει στη Νέα Υόρκη, έχοντας πια αποκτήσει την Αμερικανική υπηκοότητα.   
  Έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Σταμάτης Αθανάσουλας
 13:00   ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΥΧΝΙΝΗ με τον Χρίστο Παπαγεωργίου
  Ennio Morricone - Retrospectiva. Μια επιλογή από σπουδαία θέματα του εμπνευσμένου δημιουργού   
  Μουσικολογική έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου
 14:00   ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ... ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ με τον Νίκο Ξανθούλη
  Η σκηνή της όπερας, η Λυρική Τέχνη, οι άνθρωποι και τα έργα τους.   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Νίκος Ξανθούλης
 15:00   ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ με την Κάτια Καλλιτσουνάκη
  Παράλληλες, αντίθετες και τεμνόμενες μουσικές διαδρομές σε παρελθόντα και παρόντα χρόνο.   
  Η Κάτια Καλλιτσουνάκη είναι πτυχιούχος της Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει σπουδάσει υποχρεωτικά θεωρητικά στο Κλασσικό Ωδείο Χολαργού και γνωρίζει γαλλικά και αγγλικά. Από το 1985 μέχρι το 1994 εργάστηκε στο Δεύτερο Πρόγραμμα ως παραγωγός εκπομπών με θέμα το Ελληνικό έντεχνο και αστικό τραγούδι (1890-1950) και από το 1994 μέχρι το 2013 στο Τρίτο Πρόγραμμα ως παραγωγός εκπομπών σύγχρονης μουσικής και 980 θεματικών εκπομπών βασισμένων σε προσωπική έρευνα και μουσική, ιστορική και φιλολογική τεκμηρίωση. Έχει ερευνήσει και τεκμηριώσει 200 ανέκδοτες ηχογραφήσεις της περιόδου 1953-1975 από το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και έχει επιμεληθεί μουσικά 150 επιστημονικά και πολιτιστικά ντοκιμαντέρ.
 17:00   ΣΗΜΕΙΟ ART με τον Δημήτρη Τρίκα
  Δρώμενα Τέχνης και Πολιτισμού και φυσικά μουσική.   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Δημήτρης Τρίκας
 18:00   ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ με τον Θάνο Μαντζάνα
  Με τη νέα εκπομπή «Κριτικός Λόγος» η κριτική μουσικής επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στο δημόσιο ραδιόφωνο και, πιο συγκεκριμένα, στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Η εκπομπή θα παρουσιάζει και θα σχολιάζει κριτικ   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Θάνος Μαντζάνας
 18:30   ΣΕΙΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  Η πρώτη ηχογράφηση της σειράς που ξεκινά τη Δευτέρα 16 Μαϊου είναι το έργο «Ο Μεγάλος Χορός» του Λεντού. Πρόκειται για διασκευή που βασίζεται στο έργο της ουκρανής συγγραφέως εβραϊκής καταγωγής, Ιρέν Νεμιρόφσκι   
 19:00   ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ με την Τζουλιέττα Καρόρη
  Έργα και ημέρες, Μουσική και Μουσικοί, του Μεσαίωνα της Αναγέννησης και της εποχής του Baroque.   
  Τzουλιέττα Καρόρη. Η Τζουλιέττα Καρόρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε μαθήματα πιάνου και σπούδασε θέατρο στο Λονδίνο. Εκεί ήρθε σε επαφή με τις συνθέσεις των περιπλανώμενων τροβαδούρων, τα ελισαβετιανά τραγούδια και τα έργα του Purcell και του Handel που η μουσική τους ήταν διάχυτη στην πόλη. Πήρε δίπλωμα Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου από τη σχολή Λ. Σταυράκου ενώ παράλληλα εργαζόταν στην τηλεόραση. Τελικά, την κέρδισε το ραδιόφωνο, για το οποίο έχει την τύχη να κάνει εκπομπές από το 1985, αρχικά στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Από το 1999 εργάζεται στο Τρίτο Πρόγραμμα, από το οποίο έχει παρουσιάσει περισσότερες από 1000 εκπομπές, όπως Τα Μήλα των Εσπερίδων, μεγάλος αριθμός των οποίων αφορά στην Παλιά Μουσική.
 20:00   10' Ακόμα... με τη Βάσια Χατζηγιαννάκη
  Κάθε βράδυ, από Δευτέρα ως και Παρασκευή, για 10 λεπτά της ώρας, η Βάσια Χατζηγιαννάκη επιλέγει παραμύθια και τα διαβάζει στα παιδιά.   
  Βάσια Χατζηγιαννάκη
 20:10   ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΣΗ με την Αφροδίτη Κοσμά
  Σπουδές σε σημαντικούς ανθρώπους των Τεχνών και των Γραμμάτων.   
 21:05   ΜΟΝΑΧΗ ΕΓΝΟΙΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ με την Μαρία Χατζάρα
  3-5λεπτα ένθετα με σχόλια στην ελληνική γλώσσα, σε πέντε ενότητες.   
  Έρευνα - παρουσίαση: Μαρία Χατζάρα
 21:10   Ο ΑΦΗΡΗΜΕΝΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ EBU με την Αλεξάνδρα Γιαλίνη
  «Ο κόσμος είναι βαθύς. Και πιο βαθύς απ' όσο η μέρα το 'χει στοχαστεί. Βαθύς ο πόνος του. Μα είν' η χαρά απ' τον πόνο πιο βαθιά!» αναφέρει ο Νίτσε στο βιβλίο του «Τάδε έφη Ζαρατούστρα». Και αυτά τα λόγια είναι   
  Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Γιαλίνη Η Αλεξάνδρα Γιαλίνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο (απ’ όπου και πήρε πτυχία πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας), καθώς και κλασσικό τραγούδι. Συνεργάζεται με το Τρίτο Πρόγραμμα από το 1995 και τα τελευταία 15 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει, σε συνεργασία με την EBU, ζωντανές μεταδόσεις συναυλιών από την Ευρώπη. Παράλληλα εργάστηκε και ως μουσικός σύμβουλος σε τηλεοπτικές καλύψεις συναυλιών.
 23:00   ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΤΗΣΗ με τον Παναγιώτη Παναγάκη
  Μια ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή γι’ αυτούς που τους αρέσει η νύχτα και τα μελωδικά ταξίδια σ’ αυτήν, συντροφιά με επιλογές που ακροβατούν μεταξύ κλασσικής και jazz μουσικής. Ένα φανταστικό ταξίδι στο χρόνο, στο   
  Ο Παναγιώτης Παναγάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εδιμβούργο. Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.
 00:00   ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΕΛΚΥΣΤΗΣ με την Μαριλένα Μαραγκού
  Σύμφωνα με τη θεωρία του χάους, η κίνηση κάθε χαοτικού συστήματος, ενώ δημιουργεί ένα κουβάρι από τροχιές και περιδινήσεις, καταλήγει να έχει μια υποτυπώδη γεωμετρική μορφή, η οποία ονομάζεται παράξενος ελκυστή   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Μαριλένα Μαραγκού
 01:00   NOTTURNO με την Αλεξάνδρα Γιαλίνη και την Άννα Σακαλή
  Ένα βραδινό πρόγραμμα που μεταδίδεται απευθείας ή ηχογραφημένο από πάνω από δέκα χώρες της Ευρώπης και προέρχεται από τη συνεργασία με την EBU.   
  Η Αλεξάνδρα Γιαλίνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο (απ’ όπου και πήρε πτυχία πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας), καθώς και κλασσικό τραγούδι. Συνεργάζεται με το Τρίτο Πρόγραμμα από το 1995 και τα τελευταία 15 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει, σε συνεργασία με την EBU, ζωντανές μεταδόσεις συναυλιών από την Ευρώπη. Παράλληλα εργάστηκε και ως μουσικός σύμβουλος σε τηλεοπτικές καλύψεις συναυλιών. Η Άννα Σακαλή είναι ειδική μουσικός παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ έχει παρουσιάσει και συμμετάσχει σε εκπομπές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Έχει δίπλωμα βιολοντσέλου, είναι πτυχιούχος αρμονίας και εμπορικού οικονομικού κολεγίου. Έλαβε μέρος το 2011 στην παιδική τηλεοπτική εκπομπή «Ουράνιο τόξο» και έχει παρουσιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και στο ίδρυμα Θεοχαράκη.
 07:00   ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ με τον Νικόλα Βιβλάκη
  Διαφορετικές μουσικές εικόνες για μια επαναλαμβανόμενη διαδρομή.   
 08:00   ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ με τον Γιώργο Φλωράκη
  Μέθοδος Αγωγής Εξαιρετικών Συναισθημάτων.   
  Ο Γιώργος Φλωράκης γεννήθηκε και μένει στην Αθήνα, έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά τμήματα Εγκληματολογίας και Ψυχανάλυσης και έχει επιμορφωθεί στη γραφιστική και το ραδιόφωνο στην Αγγλία. Από τη νεανική του ηλικία ασχολείται με το ραδιόφωνο, γράφει σε μουσικά (και όχι μόνο) περιοδικά και διδάσκει Λογοτεχνία και Ραδιόφωνο.
 09:55   ΜΟΝΑΧΗ ΕΓΝΟΙΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ με την Μαρία Χατζάρα
  3-5λεπτα ένθετα με σχόλια στην ελληνική γλώσσα, σε πέντε ενότητες.   
  Έρευνα - παρουσίαση: Μαρία Χατζάρα
 10:00   ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ-ΣΗΜΕΡΑ με τον Πάρι Μέξη
  Μια εκπομπή που θα κάνει τα πάντα για να σας πείσει να μην αφήσετε για αύριο αυτό που μπορεί να γίνει σήμερα. Αποδεχόμενος το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η έκβαση μιας ημέρας μπορεί και να μας εκπλήξει, ο πολυπ   
 11:00   ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ-ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ με τον Γιώργο Κωνσταντίνου
  Μια εκπομπή που σκιαγραφεί απρόσμενες συγγένειες μεταξύ αγαπημένων έργων του ρεπερτορίου. Τα έργα επιλέγονται όχι βάσει κάποιας κοινής θεματικής μα το κάθε ένα προκύπτει απορρέοντας από το προηγούμενο σε μια   
  O πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου είναι απόφοιτος (Mmus) της ακαδημίας Liszt Ferenc της Βουδαπέστης όπου μαθήτευσε με καθηγητές, όπως ο Ferenc Rados, ο Andras Kemenes κι ο Csalog Gabor. Ερμηνεύει και διδάσκει κυρίως τη μουσική των συνθετών του 20ου – 21ου αιώνα , (Κουμεντάκη, Απέργη, Ξενάκη, Μπορμποδάκη, Κόκορα, Ligeti, Kurtag, Feldman κ.α.) και δημιουργεί καλειδοσκοπικά ημι-αυτοσχεδιαστικά προγράμματα με έντονες εξωμουσικές αναφορές (μεταξύ άλλων τα 5 Stages of Grief: Kurtag Fragments after Kubler-Ross , “Via Crucis για πιάνο και πριόνι πάνω στην όπερα του Bartoκ Duke Bluebeard’s Castle” , “18 Isotropic Fragments γύρω από την Herma του Ξενάκη, “In Memoriam 7-18 γύρω από τα les yeux clos του Toru Takemitsu ) Έχει ολοκληρώσει την διδακτορική του διατριβή (DMA) το 2021 η οποία αφορά στο πιανιστικό έργο “Μεσόγειος Έρημος” του Γιώργου Κουμεντάκη στο πανεπιστήμιο της Timisoara στην Ρουμανία. Περιοδεύει συχνά στην Ελλάδα και το εξωτερικό διδάσκοντας (Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Tallinn AMD, Οξφόρδη) δίνοντας ρεσιτάλ (Αγία Πετρούπολη , Μόσχα, Βουκουρέστι, Τίρανα, Πράγα, Ρώμη, Σμύρνη) και συμπράττει με σημαντικούς μουσικούς και ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Κιέβου, η Ορχήστρα Δωματίου της Αγίας Πετρούπολης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Τιμισοάρα κ. α. Κατά την περίοδο της πανδημίας έχει συμμετάσχει σε διαδικτυακές ζωντανές παραστάσεις μέσω του GNO TV και του aejaa ερμηνεύοντας έργα Cage, Feldman, Μπορμπουδάκη και Beethoven. Από το 2003 διοργανώνει το διεθνές μουσικό φεστιβάλ ΚΟΧΥΛΙΑ στην βόρεια Εύβοια.
 12:00   Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ με τον Σταμάτη Αθανάσουλα
  Εβδομάδα αφιερωμένη στον Tan Dun (1957). Ο σπουδαιότερος Κινέζος συνθέτης μαζί με τον παλαιότερο: Chou Wen-chung (1923-2019), που από το 1986 ζει στη Νέα Υόρκη, έχοντας πια αποκτήσει την Αμερικανική υπηκοότητα.   
  Έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Σταμάτης Αθανάσουλας
 13:00   ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΥΧΝΙΝΗ με τον Χρίστο Παπαγεωργίου
  O Κινηματογραφικός Χατζηδάκις μέσα από την Σουίτα του Νίκου Κυπουργού και τους ήχους της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης υπό τον Μύρωνα Μιχαηλίδη.   
  Μουσικολογική έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου
 14:00   ΟΔΗΓΟΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ με τον Νίκο Ξανθούλη
  Εισαγωγή στον θαυμάσιο κόσμο της Μουσικής. Γνωριμία με τα όργανα και τους ερμηνευτές τους, τις μουσικές φόρμες και τους συνθέτες τους, τη μαγεία αλλά και την πρά   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Νίκος Ξανθούλης
 15:00   ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ με την Κάτια Καλλιτσουνάκη
  Παράλληλες, αντίθετες και τεμνόμενες μουσικές διαδρομές σε παρελθόντα και παρόντα χρόνο.   
  Η Κάτια Καλλιτσουνάκη είναι πτυχιούχος της Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει σπουδάσει υποχρεωτικά θεωρητικά στο Κλασσικό Ωδείο Χολαργού και γνωρίζει γαλλικά και αγγλικά. Από το 1985 μέχρι το 1994 εργάστηκε στο Δεύτερο Πρόγραμμα ως παραγωγός εκπομπών με θέμα το Ελληνικό έντεχνο και αστικό τραγούδι (1890-1950) και από το 1994 μέχρι το 2013 στο Τρίτο Πρόγραμμα ως παραγωγός εκπομπών σύγχρονης μουσικής και 980 θεματικών εκπομπών βασισμένων σε προσωπική έρευνα και μουσική, ιστορική και φιλολογική τεκμηρίωση. Έχει ερευνήσει και τεκμηριώσει 200 ανέκδοτες ηχογραφήσεις της περιόδου 1953-1975 από το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και έχει επιμεληθεί μουσικά 150 επιστημονικά και πολιτιστικά ντοκιμαντέρ.
 17:00   ΠΕΝΤΕ ΓΡΑΜΜΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ με τον Μπάμπη Καβροχωριανό
  Εκπομπή για τη μουσική επικαιρότητα, τις συναυλίες και τους ανθρώπους της μουσικής.   
  Επιμέλεια - Παραγωγή - Παρουσίαση: Μπάμπης Καβροχωριανός
 18:00   ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ με τον Θάνο Μαντζάνα
  Με τη νέα εκπομπή «Κριτικός Λόγος» η κριτική μουσικής επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στο δημόσιο ραδιόφωνο και, πιο συγκεκριμένα, στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Η εκπομπή θα παρουσιάζει και θα σχολιάζει κριτικ   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Θάνος Μαντζάνας
 18:30   ΣΕΙΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  Η πρώτη ηχογράφηση της σειράς που ξεκινά τη Δευτέρα 16 Μαϊου είναι το έργο «Ο Μεγάλος Χορός» του Λεντού. Πρόκειται για διασκευή που βασίζεται στο έργο της ουκρανής συγγραφέως εβραϊκής καταγωγής, Ιρέν Νεμιρόφσκι   
 19:00   ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ με τον Στέλιο Μούστο
  Ελεύθερη επιλογή θεμάτων από όλο το φάσμα της μουσικής υπό μορφή ωριαίων αφιερωμάτων, με σύντομο αλλά περιεκτικό λόγο και πολλή μουσική.   
  Ο Στέλιος Μούστος είναι επί 23 χρόνια ειδικός μουσικός παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος. Ταυτόχρονα διδάσκει σε διεθνή σεμινάρια, είναι μέλος επιτροπών σε διαγωνισμούς κιθάρας, οργανώνει κιθαριστικά φεστιβάλ, αρθρογραφεί, διευθύνει την επαγγελματική ορχήστρα κιθαριστών Ελληνικό Κιθαριστικό Σύνολο, μελετά την ιστορία της κιθάρας, δίνει διαλέξεις για την ιστορία, το ρεπερτόριο και τη δισκογραφία της κιθάρας, συμμετέχει σε μουσικοθεατρικές κιθαριστικές παραστάσεις και συναυλίες.
 20:00   10' Ακόμα... με τη Βάσια Χατζηγιαννάκη
  Κάθε βράδυ, από Δευτέρα ως και Παρασκευή, για 10 λεπτά της ώρας, η Βάσια Χατζηγιαννάκη επιλέγει παραμύθια και τα διαβάζει στα παιδιά.   
  Βάσια Χατζηγιαννάκη
 20:10   ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ με τον Κώστα Καναβούρη
  Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 20.10. Με τον Κώστα Καναβούρη στην παραγωγή, την επιμέλεια και την παρουσίαση της εκπομπής.   
  Κώστας Καναβούρης
 21:05   ΜΟΝΑΧΗ ΕΓΝΟΙΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ με την Μαρία Χατζάρα
  3-5λεπτα ένθετα με σχόλια στην ελληνική γλώσσα, σε πέντε ενότητες.   
  Έρευνα - παρουσίαση: Μαρία Χατζάρα
 21:10   EBU-ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΟΡΑ με την Αλεξάνδρα Γιαλίνη
  Σκωτία: Γλασκόβη. Θα μεταδοθεί η συναυλία που έδωσε στις 25 Νοεμβρίου του 2021 στο Δημαρχείο της Γλασκόβης, η Συμφωνική Ορχήστρα του BBC της Σκωτίας υπό τη διεύθυνση του David Afkham παρουσιάζοντας μια συναυλία   
 22:30   ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ ΝΩΡΙΣ με τον Θάνο Σταθόπουλο
  Roland Barthes "Για τη λογοτεχνία"   
  Παραγωγή-Παρουσίαση:Θάνος Σταθόπουλος. Ο Θάνος Σταθόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Έχει εκδώσει τα βιβλία: "Θέμα" (1983, Ερατώ 1985), "Η Ιστορία της μουσικής" (Ίκαρος 1994), "Playback" (Γαβριηλίδης 2003), "Ένας σωρός γλώσσα" (Γαβριηλίδης 2007), "Το αυτόματο (Γαβριηλίδης 2013), "La folie" (Ίκαρος 2015), "Η ώρα" (Ίκαρος 2018). Με τον Γιάννη Τζώρτζη έκαναν την παραγωγή του δίσκου "Ομορφαίνω τη μοίρα", που περιέχει απαγγελίες του ποιητή Νίκου Καρούζου (Ιπτάμενοι δίσκοι, 1991). Συμμετείχε επίσης στην τηλεοπτική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος, στην ΕΤ1, "Hotel Τρίτον" [2005-2010]. Με τον ιστορικό της τέχνης Χριστόφορο Μαρίνο εξέδωσαν το διαδικτυακό περιοδικό τέχνης "kaput" (2008-2012).
 23:00   JAZZ IN THE CITY με τον Δημήτρη Τρίκα
  Η εκπομπή παρουσιάζει επιλογές τόσο από τη διεθνή όσο και από την ελληνική τζαζ σκηνή και κάνει αναφορές στα live και τα φεστιβάλ που διοργανώνονται στην Αθήνα και την περιφέρεια.   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Δημήτρης Τρίκας
 00:00   ΠΙΝΕΛΑ ΓΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ με τον Γιώργο Μαρκάκη
  Τα μουσικά πινέλα, μικρά ή μεγάλα του κάθε καλλιτέχνη χρησιμεύουν για να αποδώσει ο κάθε δημιουργός τη δική του αίσθηση. Αυτές τις απόλυτα δικές τους αποχρώσεις και τεχνοτροπία αναζητά και παρουσιάζει αυτή η εκ   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Μαρκάκης Έχει σπουδάσει Εφαρμοσμένη Ψυχολογία και Ψυχολογία της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας αλλά τελικά τον τράβηξε ο χώρος της μουσικής και του ραδιοφώνου και παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων ραδιοφώνου, επεξεργασίας ήχου και ραδιοφωνικής παραγωγής στο Εθνικό ραδιόφωνο της Σουηδίας στη Στοκχόλμης και το Μαλμόε. Έχει εργαστεί στο κρατικό ραδιόφωνο της Σουηδίας σαν παραγωγός εκπομπής για τους Έλληνες μετανάστες και στο δημοτικό γραφείο διαμεσολάβησης του Malmö για την στήριξη Ελλήνων κι αγγλόφωνων μεταναστών στην πόλη. Έχει συνεργαστεί με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του εξωτερικού: BBC Radio 3, Radio Berlin Brandenburg , WDR 5 FUNKHAUS EUROPA, Radio Bremen και με τους Ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς Kosmos 93,6 FM της ERT, 105.5 FM “Στο κόκκινο”, Planet 99.5, FLASH 9.61, SKY 100.4, και ANTENNA FM Radio. Παράλληλα έχει εργαστεί σαν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, το ΕΘΝΟΣ καθώς και τα περιοδικά OXYGEN και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Υπήρξε εμπνευστής και συνδιοργανωτής του μεγαλύτερου μουσικού event World Music EXPO - WOMEX 2012 στην Θεσσαλονίκη Έχει προσωπικές επαφές με πολλά δίκτυα μεταναστών, από διάφορες χώρες κι Ηπείρους για λογαριασμό των οποίων πραγματοποιεί προγράμματα μέσω web radio. Έχει βραβευτεί με το εξαιρετικά τιμητικό βραβείο “Prix Europa” σαν ο δεύτερος καλύτερος Ευρωπαίος Μουσικός παραγωγός για το 2012.
 01:00   NOTTURNO με την Αλεξάνδρα Γιαλίνη και την Άννα Σακαλή
  Ένα βραδινό πρόγραμμα που μεταδίδεται απευθείας ή ηχογραφημένο από πάνω από δέκα χώρες της Ευρώπης και προέρχεται από τη συνεργασία με την EBU.   
  Η Αλεξάνδρα Γιαλίνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο (απ’ όπου και πήρε πτυχία πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας), καθώς και κλασσικό τραγούδι. Συνεργάζεται με το Τρίτο Πρόγραμμα από το 1995 και τα τελευταία 15 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει, σε συνεργασία με την EBU, ζωντανές μεταδόσεις συναυλιών από την Ευρώπη. Παράλληλα εργάστηκε και ως μουσικός σύμβουλος σε τηλεοπτικές καλύψεις συναυλιών. Η Άννα Σακαλή είναι ειδική μουσικός παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ έχει παρουσιάσει και συμμετάσχει σε εκπομπές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Έχει δίπλωμα βιολοντσέλου, είναι πτυχιούχος αρμονίας και εμπορικού οικονομικού κολεγίου. Έλαβε μέρος το 2011 στην παιδική τηλεοπτική εκπομπή «Ουράνιο τόξο» και έχει παρουσιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και στο ίδρυμα Θεοχαράκη.
 07:00   ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ με τον Γιώργο Ντόβολο
  Στα δύο χιλιάδες χρόνια Χριστιανισμού, το Εκκλησιαστικό Άσμα συχνά αποτέλεσε ένα είδος «Εγνατίας οδού» που ένωνε τον Ανατολικό με τον Δυτικό κόσμο. Στις εκπομπές αυτές μεταφερόμαστε νοητά σε ποικίλα στιγμιότυπα   
  Έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Ντόβολος Επιστημονικός συνεργάτης: Γεράσιμος Παπαδόπουλος
 08:00   ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ με τον Θόδωρο Λούστα
  Γνωστές και άγνωστες συνθέσεις της "έντεχνης δυτικής" μουσικής, κατάλληλες για ένα ευχάριστο ξεκίνημα της ημέρας.   
  
 09:00   Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ με την Άννα Σακαλή
  Η μουσική σε όλες τις διαστάσεις της. Ένα μουσικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο. Από την Αναγεννησιακή Ιταλία και Γαλλία μέχρι τη σύγχρονη Γερμανία και Ελλάδα.   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Άννα Σακαλή
 10:00   ΑΔΡΑΞΤΕ ΤΟΝ ΗΧΟ με τον Νικόλα Βιβλάκη
  Εκπομπή μουσικής ακρόασης με επιλογές και συσχετίσεις έργων από το βασικό ρεπερτόριο, αλλά και συνθέσεις που σπάνια ακούγονται, αλλά παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θεματικό ή μουσικό.   
 11:00   ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ με την Τζουλιέττα Καρόρη
  Τα Μήλα των Εσπερίδων και η Τζουλιέττα Καρόρη, παρουσιάζουν τον κύκλο "Kαι εκ γυναικός τα κρείττω!" Κάθε Σάββατο στις 11 το πρωί. Γυναίκες συνθέτουν ή ερμηνεύουν μουσική. Έργα γυναικών που άνοιξαν και ανοίγου   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Τζουλιέττα Καρόρη
 12:00   ΕΞΙ ΧΟΡΔΕΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ με τον Στέλιο Μούστο   
  Ο Στέλιος Μούστος είναι επί 23 χρόνια ειδικός μουσικός παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος. Ταυτόχρονα διδάσκει σε διεθνή σεμινάρια, είναι μέλος επιτροπών σε διαγωνισμούς κιθάρας, οργανώνει κιθαριστικά φεστιβάλ, αρθρογραφεί, διευθύνει την επαγγελματική ορχήστρα κιθαριστών Ελληνικό Κιθαριστικό Σύνολο, μελετά την ιστορία της κιθάρας, δίνει διαλέξεις για την ιστορία, το ρεπερτόριο και τη δισκογραφία της κιθάρας, συμμετέχει σε μουσικοθεατρικές κιθαριστικές παραστάσεις και συναυλίες.
 13:00   ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ με τον Δαυίδ Ναχμία
  Ενδελεχείς μονογραφίες γνωστών ή και όχι, ζώντων ή τεθνεώτων, ανθρώπων ιδιαίτερων, μέσα απ’ το πολύτιμο έργο και το παράδειγμα της ζωής τους, διαμορφωτών της ελληνικής πραγματικότητας.   
 14:30   ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
  Μουσικό διάλειμμα.   
 15:00   ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ με τον Μάρκο Μωυσίδη
  Ευφάνταστες μουσικές συγγένειες μεταξύ έργων διαφορετικών περιόδων.   
  Ο Μάρκος Μωυσίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Υπήρξε συνεργάτης του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ από την εποχή του Μάνου Χατζιδάκι, ως παραγωγός ειδικών μουσικών εκπομπών. Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών από το 1989, έχει συνεργαστεί με επιφανείς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και πολλά από τα έργα του έχουν γραφτεί κατόπιν παραγγελιών και αναθέσεων από πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
 16:00   ΟΔΗΓΟΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ με τον Νίκο Ξανθούλη
  Εισαγωγή στον θαυμάσιο κόσμο της Μουσικής. Γνωριμία με τα όργανα και τους ερμηνευτές τους, τις μουσικές φόρμες και τους συνθέτες τους, τη μαγεία αλλά και την πρά   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Νίκος Ξανθούλης
 17:00   ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ με την Κάτια Καλλιτσουνάκη
  Ο MALCOLM ARNOLD ΣΥΝΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΣΤΑ- ΜΕΡΟΣ Α’. Ο MALCOLM ARNOLD ΣΥΝΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΣΤΑ Λάτρης των πνευστών απο έφηβος, ο Αγγλος τρομπετίστας, συνθέτης και μαέστρος τους αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της εργογρ   
  Η Κάτια Καλλιτσουνάκη είναι πτυχιούχος της Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει σπουδάσει υποχρεωτικά θεωρητικά στο Κλασσικό Ωδείο Χολαργού και γνωρίζει γαλλικά και αγγλικά. Από το 1985 μέχρι το 1994 εργάστηκε στο Δεύτερο Πρόγραμμα ως παραγωγός εκπομπών με θέμα το Ελληνικό έντεχνο και αστικό τραγούδι (1890-1950) και από το 1994 μέχρι το 2013 στο Τρίτο Πρόγραμμα ως παραγωγός εκπομπών σύγχρονης μουσικής και 980 θεματικών εκπομπών βασισμένων σε προσωπική έρευνα και μουσική, ιστορική και φιλολογική τεκμηρίωση. Έχει ερευνήσει και τεκμηριώσει 200 ανέκδοτες ηχογραφήσεις της περιόδου 1953-1975 από το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και έχει επιμεληθεί μουσικά 150 επιστημονικά και πολιτιστικά ντοκιμαντέρ.
 18:00   ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ με τον Μενέλαο Καραμαγγιώλη
  Σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών που απευθύνονται - με τη μορφή μηνύματος - κάθε φορά σε ένα διαφορετικό υπαρκτό ή φανταστικό ήρωα.   
  Ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ – πολλά εκ των οποίων για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση – και ταινίες, αποσπώντας σημαντικά βραβεία και διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ. Από το 1985 είναι παραγωγός εκπομπών του Τρίτου.
 18:30   ΜΥΘΟΝ ΑΓΑΣΣΑΜΕΝΟΙ με την Μαρία Χατζάρα
  Σειρά εκπομπών αφιερωμένων στην αρχαιοελληνική μυθολογία.   
  Παραγωγή - παρουσίαση: Μαρία Χατζάρα
 20:00   STUDIO C με τον Μιχάλη Μεσσήνη
  Ηχογραφήσεις των Μουσικών Συνόλων και του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας   
 21:00   OPERA OMNIA με τον Γιάννη Φίλια
  André Messager: "Béatrice". Λυρικό παραμύθι σε τέσσερις πράξεις. Λιμπρέτο των Gaston Arman de Caillavet και Robert de Flers, βασισμένο στο διήγημα του Charles Nodier "La légende de Seur Béatrix". Πρωτοπαρουσιάσ   
 23:00   ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΣΗ με την Αφροδίτη Κοσμά (E)
  Σπουδές σε σημαντικούς ανθρώπους των Τεχνών και των Γραμμάτων.   
 00:00   ΑΔΡΑΞΤΕ ΤΟΝ ΗΧΟ με τον Νικόλα Βιβλάκη (E)
  Εκπομπή μουσικής ακρόασης με επιλογές και συσχετίσεις έργων από το βασικό ρεπερτόριο, αλλά και συνθέσεις που σπάνια ακούγονται, αλλά παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θεματικό ή μουσικό.   
 01:00   NOTTURNO με την Αλεξάνδρα Γιαλίνη και την Άννα Σακαλή
  Ένα βραδινό πρόγραμμα που μεταδίδεται απευθείας ή ηχογραφημένο από πάνω από δέκα χώρες της Ευρώπης και προέρχεται από τη συνεργασία με την EBU.   
  Η Αλεξάνδρα Γιαλίνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο (απ’ όπου και πήρε πτυχία πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας), καθώς και κλασσικό τραγούδι. Συνεργάζεται με το Τρίτο Πρόγραμμα από το 1995 και τα τελευταία 15 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει, σε συνεργασία με την EBU, ζωντανές μεταδόσεις συναυλιών από την Ευρώπη. Παράλληλα εργάστηκε και ως μουσικός σύμβουλος σε τηλεοπτικές καλύψεις συναυλιών. Η Άννα Σακαλή είναι ειδική μουσικός παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ έχει παρουσιάσει και συμμετάσχει σε εκπομπές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Έχει δίπλωμα βιολοντσέλου, είναι πτυχιούχος αρμονίας και εμπορικού οικονομικού κολεγίου. Έλαβε μέρος το 2011 στην παιδική τηλεοπτική εκπομπή «Ουράνιο τόξο» και έχει παρουσιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και στο ίδρυμα Θεοχαράκη.
 07:00   ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ με τον Γιώργο Ντόβολο
  Στα δύο χιλιάδες χρόνια Χριστιανισμού, το Εκκλησιαστικό Άσμα συχνά αποτέλεσε ένα είδος «Εγνατίας οδού» που ένωνε τον Ανατολικό με τον Δυτικό κόσμο. Στις εκπομπές αυτές μεταφερόμαστε νοητά σε ποικίλα στιγμιότυπα   
  Έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Ντόβολος Επιστημονικός συνεργάτης: Γεράσιμος Παπαδόπουλος
 08:00   ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ με τον Θόδωρο Λούστα
  Γνωστές και άγνωστες συνθέσεις της "έντεχνης δυτικής" μουσικής, κατάλληλες για ένα ευχάριστο ξεκίνημα της ημέρας.   
  
 09:00   ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ με την Άννα Σακαλή
  Ταξίδι στον κόσμο της λογοτεχνίας και της φαντασίας. Διηγήματα ελλήνων και ξένων συγγραφέων, θρύλοι, μύθοι και παραμύθια απ’όλο τον κόσμο, αποδίδονται με τη συνοδεία της μουσικής. Έντεχνος λόγος και μουσική.   
  Παραγωγή-Παρουσίαση: Άννα Σακαλή
 10:00   ΑΔΡΑΞΤΕ ΤΟΝ ΗΧΟ με τον Νικόλα Βιβλάκη
  Εκπομπή μουσικής ακρόασης με επιλογές και συσχετίσεις έργων από το βασικό ρεπερτόριο, αλλά και συνθέσεις που σπάνια ακούγονται, αλλά παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θεματικό ή μουσικό.   
 11:00   ΟΤΤΩ ΤΙΣ ΕΡΑΤΑΙ με την Τζουλιέττα Καρόρη
  Μια ελεύθερη περιήγηση στο χώρο και το χρόνο της μουσικής. Με αφορμή το στίχο της Σαπφούς που σημαίνει ό,τι αγαπάει, ό,τι επιθυμεί ο καθένας. Από το Γρηγοριανό Μέλος, ως τη σύγχρονη μουσική δημιουργία.   
  Η Τζουλιέττα Καρόρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε μαθήματα πιάνου και σπούδασε θέατρο στο Λονδίνο. Εκεί ήρθε σε επαφή με τις συνθέσεις των περιπλανώμενων τροβαδούρων, τα ελισαβετιανά τραγούδια και τα έργα του Purcell και του Handel που η μουσική τους ήταν διάχυτη στην πόλη. Πήρε δίπλωμα Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου από τη σχολή Λ. Σταυράκου ενώ παράλληλα εργαζόταν στην τηλεόραση. Τελικά, την κέρδισε το ραδιόφωνο, για το οποίο έχει την τύχη να κάνει εκπομπές από το 1985, αρχικά στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Από το 1999 εργάζεται στο Τρίτο Πρόγραμμα, από το οποίο έχει παρουσιάσει περισσότερες από 1000 εκπομπές, όπως Τα Μήλα των Εσπερίδων, μεγάλος αριθμός των οποίων αφορά στην Παλιά Μουσική.
 12:00   MUSICA RESERVATA με τον Στέλιο Μούστο
  Δίωρες εκπομπές που καλύπτουν όλη την έκταση της έντεχνης Δυτικοευρωπαικής μουσικής από το Μεσαίωνα ως τον 21ο αιώνα, πάντα οργανωμένες σε μορφή και πλαίσιο αφιερωμάτων.   
  Ο Στέλιος Μούστος είναι επί 23 χρόνια ειδικός μουσικός παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος. Ταυτόχρονα διδάσκει σε διεθνή σεμινάρια, είναι μέλος επιτροπών σε διαγωνισμούς κιθάρας, οργανώνει κιθαριστικά φεστιβάλ, αρθρογραφεί, διευθύνει την επαγγελματική ορχήστρα κιθαριστών Ελληνικό Κιθαριστικό Σύνολο, μελετά την ιστορία της κιθάρας, δίνει διαλέξεις για την ιστορία, το ρεπερτόριο και τη δισκογραφία της κιθάρας, συμμετέχει σε μουσικοθεατρικές κιθαριστικές παραστάσεις και συναυλίες.
 14:00   ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ με τον Δαυίδ Ναχμία
  Στους καλλιτέχνες που έζησαν τα δημιουργικά τους χρόνια απ' την αρχή του Ελληνικού εικοστού αιώνα μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '50, κληρώθηκε η απεικόνιση του εσωτερικού τοπίου των ανθρώπων τότε.   
  Κείμενα & παρουσίαση: Δαυίδ Ναχμίας
 15:00   ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ με τον Μάρκο Μωυσίδη
  Ευφάνταστες μουσικές συγγένειες μεταξύ έργων διαφορετικών περιόδων.   
  Ο Μάρκος Μωυσίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Υπήρξε συνεργάτης του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ από την εποχή του Μάνου Χατζιδάκι, ως παραγωγός ειδικών μουσικών εκπομπών. Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών από το 1989, έχει συνεργαστεί με επιφανείς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και πολλά από τα έργα του έχουν γραφτεί κατόπιν παραγγελιών και αναθέσεων από πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
 16:00   ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ με τον Γιάννη Ευσταθιάδη
  Μια εκπομπή σε παραγωγή και παρουσίαση του Γιάννη Ευσταθιάδη στο Τρίτο Πρόγραμμα. Με δάνειο τίτλο από στίχο του Ερωτόκριτου, η εκπομπή αποτελείται από μικρούς, αυτόνομους κύκλους για ποικίλα μουσικά θέματα.   
  Παραγωγή, παρουσίαση: Γιάννης Ευσταθιάδης
 17:00   ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ με την Κάτια Καλλιτσουνάκη
  Ο MALCOLM ARNOLD ΣΥΝΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΣΤΑ- ΜΕΡΟΣ Β’. Ο MALCOLM ARNOLD ΣΥΝΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΣΤΑ Λάτρης των πνευστών απο έφηβος, ο Αγγλος τρομπετίστας, συνθέτης και μαέστρος τους αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της εργογρ   
  Η Κάτια Καλλιτσουνάκη είναι πτυχιούχος της Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει σπουδάσει υποχρεωτικά θεωρητικά στο Κλασσικό Ωδείο Χολαργού και γνωρίζει γαλλικά και αγγλικά. Από το 1985 μέχρι το 1994 εργάστηκε στο Δεύτερο Πρόγραμμα ως παραγωγός εκπομπών με θέμα το Ελληνικό έντεχνο και αστικό τραγούδι (1890-1950) και από το 1994 μέχρι το 2013 στο Τρίτο Πρόγραμμα ως παραγωγός εκπομπών σύγχρονης μουσικής και 980 θεματικών εκπομπών βασισμένων σε προσωπική έρευνα και μουσική, ιστορική και φιλολογική τεκμηρίωση. Έχει ερευνήσει και τεκμηριώσει 200 ανέκδοτες ηχογραφήσεις της περιόδου 1953-1975 από το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και έχει επιμεληθεί μουσικά 150 επιστημονικά και πολιτιστικά ντοκιμαντέρ.
 18:00   ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΠΙΑ με τον Μενέλαο Καραμαγγιώλη
  Σειρά ωριαίων αυτοτελών ραδιοφωνικών εκπομπών με διαφορετικό θέμα κάθε φορά, που μεταδίδονται από το Τρίτο Πρόγραμμα από το 1987 και καλύπτουν θεματολογικά ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει θέματα από τη λογοτεχν   
  Ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ – πολλά εκ των οποίων για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση – και ταινίες, αποσπώντας σημαντικά βραβεία και διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ. Ασχολήθηκε επί πολλά χρόνια με την παραγωγή εκπομπών του Τρίτου και ιδιωτικών ραδιοφώνων.
 19:00   FACTORY, ΙΔΕΕΣ/ΤΕΧΝΕΣ με τον Δημήτρη Τρίκα
  Κύκλος ραδιοφωνικών σεμιναρίων.   
 20:00   ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΟΠΕΡΑ με τον Γιάννη Φίλια
  Vincenzo Bellini: "Norma"- Ευριπίδη: "Μήδεια". Αυτή την Κυριακή δε θα συγκρίνουμε δυο έργα που απλώς συγγενεύουν. Πρόκειται ξεκάθαρα για μια τραγωδία που βασίστηκε σε μια άλλη τραγωδία. “L’ Infanticide” (Η Παιδ   
  Έρευνα-Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιάννης Φίλιας
 22:00   ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ με την Μάρα Καλούδη
  Ηχογραφήσεις θεατρικών έργων από το ελληνικό και ξένο δραματολόγιο, που παρουσιάστηκαν από την Ελληνική Ραδιοφωνία στο παρελθόν, συμβάλλοντας δυναμικά στη διάδοση της Τέχνης του Θεάτρου.   
  Επιμέλεια: Μάρα Καλούδη
 00:00   ΑΔΡΑΞΤΕ ΤΟΝ ΗΧΟ με τον Νικόλα Βιβλάκη (E)
  Εκπομπή μουσικής ακρόασης με επιλογές και συσχετίσεις έργων από το βασικό ρεπερτόριο, αλλά και συνθέσεις που σπάνια ακούγονται, αλλά παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θεματικό ή μουσικό.   
 01:00   NOTTURNO με την Αλεξάνδρα Γιαλίνη και την Άννα Σακαλή
  Ένα βραδινό πρόγραμμα που μεταδίδεται απευθείας ή ηχογραφημένο από πάνω από δέκα χώρες της Ευρώπης και προέρχεται από τη συνεργασία με την EBU.   
  Η Αλεξάνδρα Γιαλίνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο (απ’ όπου και πήρε πτυχία πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας), καθώς και κλασσικό τραγούδι. Συνεργάζεται με το Τρίτο Πρόγραμμα από το 1995 και τα τελευταία 15 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει, σε συνεργασία με την EBU, ζωντανές μεταδόσεις συναυλιών από την Ευρώπη. Παράλληλα εργάστηκε και ως μουσικός σύμβουλος σε τηλεοπτικές καλύψεις συναυλιών. Η Άννα Σακαλή είναι ειδική μουσικός παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ έχει παρουσιάσει και συμμετάσχει σε εκπομπές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Έχει δίπλωμα βιολοντσέλου, είναι πτυχιούχος αρμονίας και εμπορικού οικονομικού κολεγίου. Έλαβε μέρος το 2011 στην παιδική τηλεοπτική εκπομπή «Ουράνιο τόξο» και έχει παρουσιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και στο ίδρυμα Θεοχαράκη.