ΤΕΤΑΡΤΗ  14/02/2024
00:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 12 ετών
Άμυνα Ζώνης - ΕΡΤ Αρχείο   (E)   
Ψυχαγωγία / Σειρά


Έτος παραγωγής: (2007)Αστυνομική σειρά μυστηρίου, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Πέτρου Μάρκαρη, παραγωγής 2007.

Ο αστυνόμος Κώστας Χαρίτος δουλεύει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Είναι ένας άνθρωπος λογικός, μετρημένος, ηθικός.

Για να ξεκουραστεί από τη δουλειά και τις οικογενειακές του έγνοιες, διαβάζει φανατικά λεξικά, ανακαλύπτοντας στην ετυμολογία των λέξεων την ισορροπία που λείπει από τη ζωή.

Ένας σεισμός, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών, θ’ αποκαλύψει το θαμμένο πτώμα αγνώστου ανδρός.

Παράλληλα, η δολοφονία ενός πασίγνωστου ανθρώπου της νύχτας, αποκαλύπτει ένα πλέγμα ύποπτων συμφωνιών που εμπλέκουν πολιτικούς, μαφιόζους, ναρκομανείς, ποδοσφαιριστές και εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Ο αστυνόμος Χαρίτος αναλαμβάνει την έρευνα και των δύο φόνων και όσο πιο κοντά έρχεται στην αλήθεια τόσο πιο επικίνδυνα έρχεται αντιμέτωπος με μια άμυνα ζώνης που κανείς δεν τολμά να σπάσει.

Δείτε σήμερα: (τελευταίο)
Eπεισόδιο 16

Η Νίκη παραδέχεται πως το βράδυ της δολοφονίας του Κούστα ήταν όντως με τον Μάκη, ο οποίος, υπό την επήρεια ναρκωτικών, εκτέλεσε τον Κούστα, αλλά αρνείται τη δική της ανάμειξη.

Ο Χαρίτος διατάσσει τη σύλληψη της Νίκης, η οποία όμως είναι βέβαιη πως θα αθωωθεί.

Ο Χαρίτος φεύγει μαζί με την Έλενα για τη βίλα του Κούστα.

Εκεί βρίσκουν το Μάκη, ο οποίος επιβεβαιώνει τη μαρτυρία της Νίκης και περιγράφει επιπλέον πώς έβγαλε απ’ τη μέση την Κάλια, όταν φοβήθηκε ότι θα μιλούσε στο Χαρίτο και πώς σκότωσε τη Λουκία Καραμήτρη, για να την εκδικηθεί που παράτησε τα παιδιά της διατηρώντας οικονομικές δοσοληψίες με τον πρώην άντρα της.
Σκηνοθεσία: Φίλιππος Τσίτος, Λευτέρης Χαρίτος
Σενάριο: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Πολυδεύκης Κυρλίδης
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Διεύθυνση παραγωγής: Παναγιώτης Καραμπίνης
Εκτέλεση παραγωγής: Κωνσταντίνος Μωριάτης
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε. - Bad Movies Α.Ε.

Παίζουν: Μηνάς Χατζησάββας, Σοφία Σεϊρλή, Γιώτα Φέστα, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Σουξές, Μάκης Παπαδημητρίου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Κόρα Καρβούνη, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Γεωργία Τσαγκαράκη, Γιώργος Φριντζήλας, Λάμπρος Φιλίππου, Χρήστος Συριώτης, Ελένη Καστάνη, Κατερίνα Βιλελμίνα, Γιώργος Στεργίου, Γιώργος Κυριακίδης, Χάρης Γρηγορόπουλος, Μάρκος Λεζές, Αρτό Απαρτιάν, Λούμη Σάββα, Μαριάννα Μαστροσταμάτη, Μάριος Παπαγεωργίου, Δημήτρης Σταμούλης, Δώρα Μασκλαβάνου, Ερρίκος Λίτσης, Σόλων Τσούνης, Πέτρος Πετράκης, Κώστας Ξυκομηνός, Ντόρα Ζαχαροπούλου, Δημήτρης Βεάνος, Δημήτρης Καρατζιάς, Χρήστος Λιακόπουλος, Χάρης Μαυρουδής, Μάκης Μουτσόπουλος κ.ά.


  (Β' Kύκλος) (E)
Επόμενο > [K8] Μονόγραμμα (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά