ΣΑΒΒΑΤΟ  27/05/2023
17:20 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Ες Αύριον τα Σπουδαία - Πορτραίτα του Αύριο (2023)   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Πολιτισμός


Έτος παραγωγής: (2023)Μετά τους έξι επιτυχημένους κύκλους της σειράς «ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ» , οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μια ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς, προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις ίδιες τους τις δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματά και πλεονεκτήματά της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις Επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην Κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από το νέο κύκλο της σειράς της Δημόσιας Τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων.

Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και την σταδιακή τους αναγνώρισή από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Δείτε σήμερα: «Άλμα στο ενεργειακό μέλλον»
Eπεισόδιο 6

Το επεισόδιο αφορά στην παρουσίαση μιας ομάδας τεσσάρων Ελλήνων, νέων επιστημόνων-εφευρετών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, που είναι οικουμενικός και εξωστρεφής και απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα.

Οι επιστήμονες αυτοί είναι μηχανικοί περιβάλλοντος και έχουν ιδρύσει από το 2018 την εταιρεία «Τεχνολογίες Περιβάλλοντος και Βιοαερίου ΙΚΕ - act4energy», η οποία είναι μία εταιρεία τεχνοβλαστός (δηλ. αξιοποιεί τεχνολογικές εφευρέσεις που αναπτύχθηκαν από πανεπιστημιακή έρευνα) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Ο τεχνοβλαστός ανήκει στο οικοσύστημα καινοτομίας Elevate Greece, καθώς και στον πρώτο συνεργατικό σχηματισμό καινοτομίας και τεχνολογίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και έχει βραβευτεί σε διάφορες διεθνείς εκθέσεις.

Η εταιρεία εξειδικεύεται στον κλάδο του βιοαερίου, εστιάζει στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε μονάδες παραγωγής βιοαερίου, με στόχο τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών της ομάδας έχουν οδηγήσει σε κατασκευή βιολογικού φίλτρου σε τρισδιάστατο εκτυπωτή για εργαστηριακή χρήση και μετά για χρήση σε βιομηχανική κλίμακα (scale up) στα αντλιοστάσια λυμάτων της ΕΥΔΑΠ.

Η ομάδα επίσης έχει αναπτύξει ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης λυμάτων του αγροδιατροφικού τομέα, τα οποία μετατρέπει σε ενέργεια, και το οποίο εφαρμόζεται από μικρομεσαία επιχείρηση για την απομάκρυνση οσμών, όπως υδρόθειο, αμίνες και μερκαπτάνες, που αποτελεί μια βιώσιμη λύση χαμηλού λειτουργικού κόστους.

Το νέο πρότζεκτ της ομάδας είναι η δημιουργία ενός νέου βιολογικού φίλτρου για την απομάκρυνση της αμμωνίας.

Για το θέμα αυτό εμφανίζονται και μιλούν οι τέσσερις επιστήμονες–εφευρέτες, Αλέξανδρος Ευταξίας, Βασίλης Διαμαντής, Χρήστος
Μιχαηλίδης, Ηλιάννα Κολοκοτρώνη και η τέως Αντιπρύτανης, νυν Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου.Σκηνοθεσία-Σενάριο: ΤΑΞΙΆΡΧΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΟΥΒΑΡΑΣ
Δ.Φωτογραφίας: ΣΙΔΕΡΗΣ ΝΑΝΟΥΔΗΣ
Μοντάζ: ΝΙΚΟΣ ΔΑΛΕΖΙΟΣ

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > [K8] Ελλήνων Δρώμενα   (Ζ' Kύκλος) (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά