ΠΕΜΠΤΗ  25/05/2023
20:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Ες Αύριον τα Σπουδαία - Πορτραίτα του Αύριο (2023) (Νέο Επεισόδιο)   
Ντοκιμαντέρ / Πολιτισμός


Έτος παραγωγής: (2023)Μετά τους έξι επιτυχημένους κύκλους της σειράς «ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ» , οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μια ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς, προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις ίδιες τους τις δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματά και πλεονεκτήματά της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις Επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην Κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από το νέο κύκλο της σειράς της Δημόσιας Τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων.

Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και την σταδιακή τους αναγνώρισή από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Δείτε σήμερα: «Μάνθος Βαλσαμίδης: Ως την κορυφή του κόσμου… για να σώζει ζωές»
Eπεισόδιο 9

Ένας από τους νεότερους Έλληνες, διεθνώς αναγνωρισμένους αναρριχητές, ο Μάνθος Βαλσαμίδης, 24 χρόνων με καταγωγή από την Ξάνθη, είναι ένα μάθημα πριν το πτυχίο της Ιατρικής Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα, όμως, είναι ένας από τους πιο έμπειρους για την ηλικία του – αν όχι ο πιο έμπειρος – αναρριχητής στη χώρα μας, μέλος της Εθνικής Αναρριχητικής Ομάδας.

Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του διακρίσεις και συμμετοχές σε διεθνή παγκόσμια πρωταθλήματα όπως στο Innsbruck της Αυστρίας το περασμένο καλοκαίρι και προσπαθώντας να μετατρέψει σε δύναμη την απώλεια του κολλητού του φίλου και συναθλητή του, περνά σε σκληρή προετοιμασία, με στόχο αρχικά το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έπειτα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Προκειμένου να αποκτά εμπειρίες από διαφορετικά αναρριχητικά πεδία και να κατεβαίνει με ομαδικό πνεύμα στους αγώνες έχει οργανώσει μια ομάδα αναρριχητών που ταξιδεύει ανά την Ελλάδα για προπονήσεις… τους Climbears.

Τους ακολουθούμε σε διαφορετικές αναρριχητικές διαδρομές έξω από την Αθήνα, να σκαρφαλώνουν σε βράχια με και χωρίς σχοινί, αλλά και στις προπονήσεις τους σε εσωτερικές πίστες στην προετοιμασία τους μέχρι τους Πανελλήνιους Αγώνες που κατακτούν διακρίσεις.

Μαθαίνουμε, όχι μόνο τις δυσκολίες της αναρρίχησης, την επικινδυνότητα και τις πανέμορφες διαδρομές που προσφέρει η χώρα μας, αλλά παρακολουθούμε από κοντά τη διαδικασία και την αδρεναλίνη που προσφέρει το άθλημα. Το ταξίδι στο «πεδίο της μάχης» είναι εντυπωσιακό.

Στην κορυφή του βράχου μας αποκαλύπτει το μεγάλο του μυστικό. Όνειρό του είναι να συνδυάσει την αναρρίχηση με μια μεγάλη του αγάπη, την ιατρική. Να γίνει ένας έμπειρος διασώστης, που θα προσφέρει ιατρική περίθαλψη σε δυσπρόσιτα σημεία και επείγουσες καταστάσεις, σώζοντας ζωές.
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Άλκης Σδούγκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σιδέρης Νανούδης
Ηχολήπτης: Παναγιώτης Κυριακόπουλος
Μοντάζ: Νίκος Δαλέζιος

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο > [K8] Κομφούκιος, Ένας Γκουρμέ Φιλόσοφος (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά