ΠΕΜΠΤΗ  23/03/2023
02:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Ες Αύριον τα Σπουδαία - Πορτραίτα του Αύριο   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Πολιτισμός


Έτος παραγωγής: (2022)Μετά τους δύο επιτυχημένους κύκλους της σειράς «ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ» , οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μια ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις ίδιες τους τις δυνάμεις.

Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις Επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην Κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες που όμως δεν τους αποθαρρύνουν.

Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από το νέο κύκλο της σειράς της Δημόσιας Τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και την σταδιακή τους αναγνώρισή από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Δείτε σήμερα: «Ηλεκτρικές κιθάρες made in Greece»
Eπεισόδιο 9

O Βαγγέλης Ζιάκας και ο Στέφανος Διαμαντόπουλος είναι οργανοποιοί και μουσικοί της νέας ελληνικής rock σκηνής.

Ο Βαγγέλης κατασκευάζει ιδιότυπες ηλεκτρικές κιθάρες από κουτιά πούρων (cigar boxes), καθώς και από σανίδες skateboard. Oι τελευταίες εξάγονται στην Ευρώπη και στην Αμερική και έχουν αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές από γνωστούς κιθαρίστες.

Ο Στέφανος είναι αυτοδίδακτος οργανοποιός, έμαθε να φτιάχνει ηλεκτρικές κιθάρες και μπάσα παρακολουθώντας video στο youtube. H εξέλιξή του είναι ραγδαία και τα χειροποίητα όργανά του περιζήτητα.

Και οι δύο συμμετέχουν σε rock μπάντες.

Ο Βαγγέλης γράφει τραγούδια, παίζει ηλεκτρική κιθάρα στους Sleeping Dogs και ετοιμάζει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο.

Ο Στέφανος παίζει μπάσο στους Pirates city και συμμετέχει ως τεχνικός στις συναυλίες και τις περιοδείες των Godsleeping.

Το ντοκιμαντέρ «Ηλεκτρικές κιθάρες made in Greece» καταγράφει τη διπλή ιδιότητα των δύο πρωταγωνιστών του, ως οργανοποιών και μουσικών, και την αγάπη τους για την ελληνική rock μουσική μέσα στην οποία ζουν, δημιουργούν και ονειρεύονται το μέλλον τους.Σενάριο-Σκηνοθεσία: Κυριάκος Αγγελάκος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Στέφανος Παππάς
Ηχοληψία: Πάνος Παπαδημητρίου
Μοντάζ: Γιώργος Αλεφάντης
Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Πρίντεζης
Παραγωγή: Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών
Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Πρίντεζης
Οργάνωση παραγωγής: Στέργιος Παπαευαγγέλου
Γενικών καθηκόντων: Ανδρέας Μαριανός

Η υλοποίηση της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες Αύριον Τα Σπουδαία- Πορτραίτα του Αύριο» για την ΕΡΤ, έγινε από την “SEE-Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

Επόμενο > [K8] Μονόγραμμα (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά