ΣΑΒΒΑΤΟ  28/01/2023
01:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Πλάνα με Ουρά  (Γ' Kύκλος)   (E)   
Ψυχαγωγία / Εκπομπή


Έτος παραγωγής: (2022)Τρίτος κύκλος επεισοδίων για την εκπο΅πή της ΕΡΤ που αναδεικνύει την ουσιαστική σύνδεση φιλοζωίας και ανθρωπιάς.

Τα «Πλάνα ΅ε ουρά», η σειρά εβδο΅αδιαίων ωριαίων εκπο΅πών, που επι΅ελείται και
παρουσιάζει η δη΅οσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη και αφηγείται ιστορίες ανθρώπων και ζώων, ξεκινά τον 3ο κύκλο ΅εταδόσεων από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Τα «Πλάνα ΅ε ουρά», ΅έσα από αφιερώ΅ατα, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, αναδεικνύουν
ενδιαφέρουσες ιστορίες ζώων και των ανθρώπων τους. Μας αποκαλύπτουν άγνωστες
πληροφορίες για τον συναρπαστικό κόσ΅ο των ζώων.

Γάτες και σκύλοι, άλογα και παπαγάλοι, αρκούδες και αλεπούδες, γαϊδούρια και χελώνες, αποδη΅ητικά πουλιά και θαλάσσια θηλαστικά περνούν ΅προστά από τον φακό του σκηνοθέτη Παναγιώτη Κουντουρά και γίνονται οι πρωταγωνιστές της εκπο΅πής.

Σε κάθε επεισόδιο, οι άνθρωποι που προσφέρουν στα ζώα προστασία και φροντίδα, -από τους άγνωστους στο ευρύ κοινό εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων, ΅έχρι πολύ γνωστά πρόσωπα από διάφορους χώρους (τέχνες, γρά΅΅ατα, πολιτική, επιστή΅η)- ΅ιλούν για την ιδιαίτερη σχέση τους ΅ε τα τετράποδα και ξεδιπλώνουν τα συναισθή΅ατα που τους προκαλεί αυτή η συνύπαρξη.

Κάθε ιστορία είναι διαφορετική, αλλά όλες έχουν κάτι που τις ενώνει: την αναζήτηση της ουσίας της φιλοζωίας και της ανθρωπιάς.

Επιπλέον, οι ειδικοί συνεργάτες της εκπο΅πής ΅ας δίνουν απλές αλλά πρακτικές και
χρήσι΅ες συ΅βουλές για την καλύτερη υγεία, τη σωστή φροντίδα και την εκπαίδευση των ζώων ΅ας, αλλά και για τα δικαιώ΅ατα και τις υποχρεώσεις των φιλόζωων που συ΅βιώνουν ΅ε κατοικίδια.

Οι ιστορίες φιλοζωίας και ανθρωπιάς, στην πόλη και στην ύπαιθρο, γε΅ίζουν τα
κυριακάτικα απογεύ΅ατα ΅ε δυνατά και βαθιά συναισθή΅ατα.

Όσο καλύτερα γνωρίζου΅ε τα ζώα, τόσα περισσότερα ΅αθαίνου΅ε για τον ίδιο ΅ας τον
εαυτό και τη φύση ΅ας.

Τα ζώα, ΅ε την ανιδιοτελή τους αγάπη, ΅ας δίνουν πραγ΅ατικά ΅αθή΅ατα ζωής.
Μας κάνουν ανθρώπους!


Δείτε σήμερα: «Σκύρος»
Eπεισόδιο 20

Ταξιδεύουμε στη Σκύρο, έναν τόπο άρρηκτα συνδεδεμένο, σε ό,τι αφορά την ιστορία, αλλά και την καθημερινότητά του, με ένα είδος ζώου στο πέρασμα των αιώνων: τη σπάνια φυλή αλόγου Equus Caballus Skyriano.

Ο Νίκος Κρητικός, γεωπόνος και ζωοτέχνης, πρόεδρος της Ένωσης Μικρόσωμης Φυλής Αλόγων Σκύρου, που συγκροτήθηκε το 2006 με σκοπό την προστασία τους, μας αφηγείται την ιστορία της φυλής, μας εξηγεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και μας κάνει να δούμε τα σκυριανά αλογάκια μέσα από τα μάτια του.

Η Μαριαλένα Αδάμ, εκπαιδεύτρια αλόγων, μας μιλά για την ιδιαίτερη σχέση που έχει δημιουργήσει μαζί τους, όπως άλλωστε και οι δεκάδες Ευρωπαίοι και Αμερικανοί εθελοντές που έρχονται στο νησί κάθε χρόνο για να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των σκυριανών αλόγων.

Η Βρετανίδα Αμάντα Σίμπσον και ο Στάθης Κατσαρέλιας, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην ελεγχόμενη αναπαραγωγή και τη διάδοση των σπάνιων αυτών αλόγων, μοιράζονται μαζί μας την πολύχρονη εμπειρία τους και μας λένε ότι «έχουμε συνειδητοποιήσει πως, αντίθετα με ό,τι πιστεύουν πολλοί, ο άνθρωπος δεν μπορεί να εκπαιδεύσει ένα άλογο· εκείνο τον εκπαιδεύει. Του μαθαίνει ποιος πραγματικά είναι».

Τέλος, επισκεπτόμαστε το Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς, ένα από τα τα πρώτα Ιστορικά - Λαογραφικά Μουσεία της Ελλάδας, για να γνωρίσουμε τον Πίκο Απίκο - έναν υπέροχο σκύλο, πρώην αδεσποτάκι, που ζει εκεί - για να τον γνωρίσουμε και να ακούσουμε την ιστορία του όπως μας την αφηγείται η Σκυριανή δημοσιογράφος Νανά Ζησίου.Παρουσίαση - Αρχισυνταξία: Τασούλα Επτακοίλη
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς
Δη΅οσιογραφική Έρευνα: Τασούλα Επτακοίλη, Σάκης Ιωαννίδης
Σενάριο: Νίκος Ακτύπης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σάκης Γιού΅πασης
Μουσική: Δη΅ήτρης Μαρα΅ής
Σχεδιασ΅ός Τίτλων: designpark
Οργάνωση Παραγωγής: Βάσω Πατρού΅πα
Σχεδιασ΅ός παραγωγής: Ελένη Αφεντάκη
Εκτέλεση παραγωγής: Κωνσταντίνος Γ. Γανωτής / Rhodium Productions
Ειδικοί συνεργάτες:
Έλενα Δέδε, νο΅ικός, ιδρύτρια Dogs' Voice
Χρήστος Καραγιάννης, κτηνίατρος ειδικός σε θέ΅ατα συ΅περιφοράς ζώων
Στέφανος Μπάτσας, κτηνίατρος

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(Νέο Επεισόδιο)
Επόμενο > [K8] Βαλκάνια Εξπρές   (Δ' Kύκλος) (E)

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά