ΤΡΙΤΗ  24/01/2023
17:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Ανιμέρτ   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Τέχνες - ΓράμματαLive Streaming
Εκπομπή για τα κινούμενα σχέδια και τον πολιτισμό τους.

Συνεντεύξεις, εφαρμοσμένα εργαστήρια και ταινίες κινούμενων σχεδίων αποτελούν το περιεχόμενο αυτής της σειράς εκπομπών για τα κινούμενα σχέδια.

Η «’νιμερτ» παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, δημιουργούς κινούμενων σχεδίων της Διασποράς (Greeks can), την ιστορία των ελληνικών κινούμενων σχεδίων (Ο γλάρος / The seagull), τα κινού΅ενα σχέδια στη Μεγίστη, στην καρδιά της Μεσογείου (Animated Archipelago), τα κινού΅ενα σχέδια στη Θεσσαλονίκη και τη γειτονιά της Ελλάδας (Levante), τα ’τομα με Αναπηρία στον κόσμο των κινούμενων σχεδίων (Ability), το Μουσείο ως βιωματικό εργαστήρι κινούμενων σχεδίων (No museum), καθώς και τις πολιτικές της Ευρώπης για την εμψύχωση (Europa).

Δείτε σήμερα: «Greeks can»
Eπεισόδιο 5

Οι Έλληνες μπορούν και το αποδεικνύουν στην πράξη. Ελληνίδες και Έλληνες δημιουργοί κινουμένων σχεδίων ζουν, δημιουργούν και διακρίνονται στο εξωτερικό.
Ως μέτοχοι της ελληνικής παιδείας και φορείς του ελληνικού πολιτισμού, οι δημιουργοί αυτοί εργάζονται για μικρά και μεγάλα, ανεξάρτητα και εμπορικά στούντιο animation του εξωτερικού, ενώ οι ταινίες τους αποσπούν βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ και βρίσκουν απήχηση σ’ ένα διεθνές ακροατήριο.
Η «’νιμερτ» ταξιδεύει στη δυτικότερη πλευρά της Ελλάδας, την Κέρκυρα, για να γνωρίσει το «Be there! Corfu Animation Festival».
Επίσης, επισκέπτεται τον εκτός Ελλάδος ελληνισμό της Κύπρου, για να συναντήσει το «Animafest Cyprus».
Στην Πάτρα -και συγκεκριμένα στις νέες εγκαταστάσεις του Αρσακείου Πατρών- τωρινές μαθήτριες του σχολείου συμμετέχουν σε εφαρμοσμένο εργαστήριο κινούμενων σχεδίων με θέμα: «Πώς φαντάζομαι τον εαυτό μου όταν μεγαλώσω».Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πιλάβιος
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε
Εκτέλεση παραγωγής: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ – Εταιρεία Αστικού Πολιτισμούhttps://goo.gl/xHXcr2

Επόμενο > [K8] 45 Μάστοροι, 60 Μαθητάδες (Νέο Επεισόδιο)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά