|
Ένας από τους αγαπημένους τηλεοπτικούς σεφ της Βρετανίας, ο Έινσλι Χάριοτ, ξεκινά ένα ταξίδι στην Μεσόγειο, αναδεικνύοντας τους ανθρώπους, τα μέρη, τη γαστρονομική κληρονομιά και τις τοπικές παραδόσεις κάθε περιοχής που επισκέπτεται.
Ένα ταξίδι που αρχίζει από την Κορσική, συνεχίζει στη Σαρδηνία, το Μαρόκο, την Ισπανία και καταλήγει στη Μέση Ανατολή, όπου εξερευνά την επιρροή της Μεσογείου στην ιδιαίτερη κουζίνα της Ιορδανίας.
«Το Μεσογειακό Βιβλίο Μαγειρικής του Έινσλι» ξεδιπλώνεται στους δέκτες μας.
Δείτε σήμερα:
«Γρανάδα» (Granada)
Eπεισόδιο 8
Η γαστρονομική περιοδεία του Έινσλι Χάριοτ φτάνει στη Γρανάδα, στη νότια Ισπανία, όπου αυτός μαθαίνει για το περίφημο Ανάκτορο Αλάμπρα, απολαμβάνει ένα μάθημα χορού φλαμένκο κι επισκέπτεται στις σπηλιές του Σακρομόντε μία σχολή μαγειρικής όπου μαθαίνει να φτιάχνει κλασική τορτίγια και τηγανιτές μελιτζάνες.
Φτιάχνει επίσης, ισπανική ζεστή σοκολάτα, παχύρρευστη, κρεμώδη και αρωματισμένη με πορτοκάλι, και δοκιμάζει την τοπική λιχουδιά “πιονόνο”, με την ξεναγό Κάτια. Στην πορεία, φτιάχνει κοτόπουλο με πατάτες με σαφράν και μια κλασική παέγια με θαλασσινά.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|
|