ΠΕΜΠΤΗ  24/11/2022
19:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Βαλκάνια Εξπρές  (Δ' Kύκλος) (Α' Τηλεοπτική Μετάδοση) (Νέο Επεισόδιο)   
Ντοκιμαντέρ / Ταξίδια


Έτος παραγωγής: (2022)Ωριαία εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2022.

Το Βαλκάνια εξπρές είναι από τις μακροβιότερες εκπομπές της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης.

Ύστερα από μια πολυετή περίοδο κλειστών συνόρων το Βαλκάνια Εξπρές ήταν από τις πρώτες σειρές που άρχισαν να καταγράφουν συστηματικά αυτή την περιοχή. Πραγματοποιούμε ένα συναρπαστικό ταξίδι σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο και μια μοναδική γεωγραφία ανάμεσα σε τρεις ηπείρους και δυο θάλασσες. Γνωρίζουμε μια γωνιά του χάρτη όπου καταστάλαξαν οι μεγάλοι πολιτισμοί της ανθρωπότητας.

Αναζητούμε τα ίχνη του Ελληνισμού που πάντα έβρισκε ζωτικό χώρο σε αυτή την περιοχή. Ανακαλύπτουμε ένα χαμένο κομμάτι της Ευρώπης. Μπαίνουμε στη ζωή των γειτονικών λαών και βλέπουμε την κουλτούρα και το λαϊκό πολιτισμό, τη σύγχρονη ζωή και τις νέες ιδέες, τη μετάβαση και την πορεία προς την Ευρώπη.

...και όλα αυτά μέσα από ένα «άλλο» ταξίδι, το ταξίδι του Βαλκάνια εξπρές.

Δείτε σήμερα: Ποντγκόριτσα/Μαυροβούνιο
Eπεισόδιο 5

Σε αυτό το επεισόδιο σας ταξιδεύουμε στην Ποντγκόριτσα, την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου. Στην μικρότερη σε πληθυσμό, αλλά με άγρια ομορφιά και ανυπότακτους κατοίκους, χώρας των Βαλκανίων.

Ξεκινάμε την περιήγησή μας από τον Πύργο του Ρολογιού, το οθωμανικό τζαμί και την παλιά πόλη, κάνουμε μια μικρή στάση στην ελληνική Πρεσβεία της Ποντγκόριτσα, όπου μαθαίνουμε για την ιστορία του Βάσο Μαυροβουνιώτη και τη συνεισφορά του στην ελληνική Επανάσταση του 1821, και συνεχίζουμε στον ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως. Μετά το νεότευκτο μνημείο του περίφημου “Μαυροβουνιώτικου Χορού”, πηγαίνουμε στην εμβληματική “Γέφυρα της Χιλιετίας” και στο μνημείο του σοβιετικού τραγουδιστή και ηθοποιού Βλαντιμίρ Βισότσκι. Συναντάμε Μαυροβούνιους καλλιτέχνες και ανθρώπους του πολιτισμού, και συνεχίζουμε στις γέφυρες της πόλης, αλλά και κάτω από αυτές, στις πολυσύχναστες όχθες του ποταμού Μόρατσα, που σφύζουν από ζωή και δραστηριότητες.

Από την κεντρική Πλατεία Ανεξαρτησίας, τέλος, αφουγκραζόμαστε τον παλμό μιας πόλης και μιας βαλκανικής χώρας που επιταχύνει το βήμα της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
https://www.ertflix.gr/series/ser.113686-valkania-expres


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > [K8] Πνιγμένοι στους Τουρίστες

 
     
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά