ΠΕΜΠΤΗ  24/11/2022
20:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

MASS TOURISM- MASSIVE PROBLEMSLive Streaming
Σειρά ντοκιμαντέρ 12 επεισοδίων, διάρκειας 45’.

Δημοφιλείς προορισμοί προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Εμείς θα ρίξουμε μια ματιά στα παρασκήνια της Μαγιόρκα, της Ίμπιζα, της Κροατίας, της Νότιας Αφρικής και των Καναρίων Νήσων.

Οι συνέπειες της τουριστικής έκρηξης φαίνονται σε όλο τον κόσμο από τοεντυπωσιακό χάσμα μεταξύ ντόπιων και τουριστών: απλησίαστη στέγαση, χαμηλοί μισθοί και πόσιμο νερό με δελτίο. Θα ρίξουμε μια ματιά στη Μαγιόρκα, ένα από τα αγαπημένα νησιά της Μεσογείου που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Οι συνέπειες της τουριστικής έκρηξης είναι επίσης αισθητές στην Κροατία και τα Κανάρια Νησιά, όπου οι τοπικοί πολιτικοί φοβούνται κοινωνικές αναταραχές λόγω του χάσματος μεταξύ των παραθεριστών και του πληθυσμού. Αυτή η σειρά δεν έχει σκοπό να αποτρέψει τα ταξίδια, αλλά θέλει να επιστήσει την προσοχή στις παρενέργειες του μαζικού τουρισμού και να οξύνει την ευαισθητοποίηση για μια ευσυνείδητη προσέγγιση σε όλους τους πολιτισμούς.

Δείτε σήμερα: Βουλγαρία- το πάρτι δεν είναι για όλους[Bulgaria - Not a Party for Everybody]
Eπεισόδιο 7

Βουλγαρία αντί για Μαγιόρκα, και Χρυσή Ακτή αντί για Ballermann: αυτό ήταν τα τελευταία χρόνια το σύνθημα πολλών γερμανών παραθεριστών που ταξιδεύουν για λόγους διασκέδασης.

«Στη Βουλγαρία, το αλκοόλ είναι φθηνότερο από ό,τι στη Μαγιόρκα και μπορείς να διασκεδάσεις δίχως αύριο», αναφέρουν όσοι έχουν επισκεφθεί το μέρος. Και το 2020; Μόλις στα τέλη Ιουνίου, άρχισαν να φτάνουν στη Βουλγαρία οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ από τη Γερμανία.

Φέτος, θα υπάρξει μια παρατεταμένη θερινή περίοδος, για να αντισταθμιστούν εν μέρει οι απώλειες. Αλλά πόσο μεγάλος είναι ο φόβος στη Βουλγαρία για μια περαιτέρω κρίση λόγω του κορωνοϊού; Πώς είναι οι διακοπές το καλοκαίρι της πανδημίας; Πόσοι γερμανοί τουρίστες θα πάνε φέτος στη Χρυσή Ακτή;
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
  (Δ' ΚΥΚΛΟΣ) (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)
Επόμενο > [K8] Η ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά