ΣΑΒΒΑΤΟ  25/06/2022
01:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ   (E)   
ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ντοκιμαντέρ


Έτος παραγωγής: (2022)


Live Streaming
Σειρά ωριαίων ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΡΤ3 2022. «Τα Χρόνια της Αθωότητας» σηματοδοτούν την επιστροφή στις αθλητικές μνήμες, που έχουν γλυκάνει τις ψυχές των παππούδων, των πατεράδων μας αλλά και όσων, νεότερων, έχουν ακούσει τις αφηγήσεις ή μελετήσει τις φωτογραφίες των μεγάλων ειδώλων των παλαιοτέρων εποχών. Επιστρέφουμε στα χρόνια του ποδοσφαίρου που ανέδειξαν μορφές οι οποίες έβγαιναν μέσα από ένα τοπίο εντελώς διαφορετικό σε σχέση με αυτό των τελευταίων χρόνων. Σήμερα λοιπόν, που η εποχή της “ευμάρειας” έχει παρέλθει, το να ρίξουμε το βλέμμα μας σ' εκείνες τις φυσιογνωμίες που διέπρεψαν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, πείνας, τρόμου και του βάρους της Ιστορίας, αποτελεί το πιο συναρπαστικό μοντέλο για τους σημερινούς νέους ανθρώπους. Αν εκείνοι τα κατάφεραν εκείνα τα χρόνια, γιατί όχι κι εμείς; Επιλέγουμε, λοιπόν, ανθρώπινες ιστορίες, με πρωταγωνιστές τα μεγάλα είδωλα, τις μυθικές ομάδες και τις μεγάλες ή αφανείς επιτυχίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, από τη δεκαετία του '20 μέχρι και το 1980, χρονιά που ολοκληρώθηκε το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα και παράλληλα η Εθνική Ελλάδας κέρδισε την πρώτη της πρόκριση στα τελικά μεγάλης Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Με λίγα λόγια, εστιάζουμε, μέσα από το ποδόσφαιρο, σε μια Ελλάδα, αληθινή και όχι ιδεατή, που μας ενέπνευσε, που χάθηκε και θέλουμε να την ξαναβρούμε, ώστε να μας εμπνεύσει και πάλι, εν μέσω μιας τόσο ζοφερής συγκυρίας.

Δείτε σήμερα: «Η πράσινη γενιά του Γουέμπλεϊ (1968-1977)»
Eπεισόδιο 3

Ο Παναθηναϊκός που έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, το 1971, στο Γουέμπλεϊ, αποτελεί την κορυφαία ελληνική ομάδα όλων των εποχών, σε συλλογικό επίπεδο.
Εκείνη η ομάδα προέκυψε από ένα διχασμό και την ανανέωση που ακολούθησε.
Ο Φέρεντς Πούσκας ήταν ο εμπνευστής από τον πάγκο και τα μεγάλα αστέρια της ήταν ο "στρατηγός" Μίμης Δομάζος και ο "κανονιέρης" Αντώνης Αντωνιάδης.
Το πνεύμα εκείνης της ομάδας παραμένει αναλλοίωτο ακόμα και σήμερα, πενήντα χρόνια αργότερα, όταν συγκεντρώνονται ξανά στο γήπεδο της Λεωφόρου.Σκηνοθεσία-σενάριο-κείμενα: Ηλίας Γιαννακάκης Αφήγηση: Κωνσταντίνος Καμάρας Οργάνωση παραγωγής:Βασίλης Κοτρωνάρος Διευθυντής φωτογραφίας:Δημήτρης Κορδελας Πρωτότυπη μουσική τίτλων και επεισοδίου: Γιάννης Δίσκος Μοντάζ: Δημήτρης Τσιώκος Ηχολήπτης: Αλέξανδρος Σακελλαρίου

Παρουσίαση: Κωνσταντίνος Καμάρας

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

https://www.ertflix.gr/series/ser.182446-ta-khronia-tes-athootetas/


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
  (Γ' ΚΥΚΛΟΣ) (E)
Επόμενο > [K] Η ΖΩΗ ΑΛΛΙΩΣ (E)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά