ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  11/06/2021
18:00 Κατάλληλο για όλους
Η ΖΩΗ ΑΛΛΙΩΣ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΕκπομπήΜετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Η Ίνα Ταράντου συνεχίζει τα ταξίδια της σε όλη την Ελλάδα και βλέπει τη ζωή αλλιώς. Το ταξίδι γίνεται ο προορισμός και η ζωή βιώνεται μέσα από τα μάτια όσων συναντά.

“Η ζωή́ δεν μετριέται από το πόσες ανάσες παίρνουμε, αλλά́ από́ τους ανθρώπους, τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα”.

Η γαλήνια Κύθνος, η εντυπωσιακή Μήλος με τα σπάνια τοπία και τις γεύσεις της, η Σέριφος με την αφοπλιστική της απλότητα, η καταπράσινη Κεφαλονιά και η Ιθάκη, το κινηματογραφικό Μεσολόγγι και η απόκρημνη Κάρπαθος είναι μερικές μόνο από τις στάσεις σε αυτό το νέο μεγάλο ταξίδι. Ο Νίκος Αλιάγας, ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Βασίλης Ζούλιας είναι μερικοί από τους ανθρώπους που μας έδειξαν τους αγαπημένους τους προορισμούς, αφού μας άνοιξαν την καρδιά τους.

Ιστορίες ανθρώπων που η καθημερινότητά τους δείχνει αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα. Άνθρωποι που επέλεξαν να μείνουν για πάντα, να ξαναγυρίσουν για πάντα ή πάντα να επιστρέφουν στον τόπο τους. Μέσα από́ τα «μάτια» τους βλέπουμε τη ζωή́, την ιστορία και τις ομορφιές του τόπου μας.

Η κάθε ιστορία μάς δείχνει, με τη δική της ομορφιά, μια ακόμη πλευρά της ελληνικής γης, της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής πραγματικότητας. Άλλοτε κοιτώντας στο μέλλον κι άλλοτε έχοντας βαθιά τις ρίζες της στο παρελθόν.

Η ύπαιθρος και η φύση, η γαστρονομία, η μουσική παράδοση, τα σπορ και τα έθιμα, οι τέχνες και η επιστήμη είναι το καλύτερο όχημα για να δούμε τη Ζωή αλλιώς, όπου κι αν βρεθούμε. Με πυξίδα τον άνθρωπο, μέσα από την εκπομπή, θα καταγράφουμε την καθημερινότητα σε κάθε μέρος της Ελλάδας, θα ζήσουμε μαζί τη ζωή σαν να είναι μια Ζωή αλλιώς. Θα γευτούμε, θα ακούσουμε, θα χορέψουμε, θα γελάσουμε, θα συγκινηθούμε. Και θα μάθουμε όλα αυτά, που μόνο όταν μοιράζεσαι μπορείς να τα μάθεις.

Γιατί η ζωή είναι πιο ωραία όταν τολμάς να τη ζεις αλλιώς!

Δείτε σήμερα: «Κεφαλονιά, μια θάλασσα πλατιά»

Σαν πέταλο ανοιχτό, ξαπλώνει στα καταγάλανα νερά, το μεγαλύτερο και πιο ορεινό νησί των Επτανήσων, η Κεφαλονιά. Αδύνατον να τη γνωρίσεις σε ένα μόνο ταξίδι. Τα χωριά της είναι περισσότερα και από τις παραλίες της. Γεμάτη σπήλαια, λίμνες μέσα σε σπήλαια, μονοπάτια, ψηλά βουνά κατάφυτα. Με τον Κωστή Φραγκούλη, άνθρωπο της θάλασσας, γνωρίσαμε παραλίες και ονειρεμένες αμμουδιές, και βρεθήκαμε στο ησυχαστήριό του όπου μας μίλησε με πάθος για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες αλλά και για το πάθος του για την Κεφαλονιά και τους ανθρώπους της. Στο εντυπωσιακό σπήλαιο της Μελισσάνης ψάξαμε για νύμφες, ξόρκια και το μυστικό της αιώνιας νεότητας. Κάναμε βαρκάδα στο χρόνο και στο συναίσθημα. Και στο γραφικό Φισκάρδο, χαθήκαμε μέσα στη χάρη και την ομορφιά του, στα λουλουδιασμένα σοκάκια του, στη χαρακτηριστική πολύχρωμη προβλήτα με τα σκάφη. Ξεχαστήκαμε με τις ιστορίες του Πολυχρόνη και της Τασίας, της εμβληματικής μαγείρισσας των διασήμων και όχι μόνο, και μάθαμε τι σημαίνει να αγαπάς τη δουλειά και τον τόπο σου. Για το τέλος, βρεθήκαμε στην πανέμορφη Άσσο, στο παραθαλάσσιο χωριό που φωλιάζει στην απόκρημνη πλαγιά του λόφου και γεμίζει το τοπίο με χρώματα. Εκεί η ατμόσφαιρα γέμισε ήχους, μουσική και ρυθμούς επτανησιακούς. Οι αδελφοί Καραβιώτη, οι τραγουδιστές της αγάπης με τις γλυκιές καντάδες τους που κυλούν στο αίμα τους, μας μίλησαν και μας τραγούδησαν για το ήθος, τον ρομαντισμό, την παράδοση, την αγάπη και την ζωή. Για μια ζωή αλλιώς που μόνο οι κανταδόροι μπορούν να περιγράψουν.Aρχισυνταξία: Ίνα Ταράντου
Δημοσιογραφική έρευνα και Επιμέλεια: Στελίνα Γκαβανοπούλου, Μαρία Παμπουκίδη
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Φελάνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Σταμούλης
Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης
Παραγωγή: Μαρία Σχοινοχωρίτου

Παρουσίαση: Ινα Ταράντου

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

https://www.ertflix.gr/

(E)
Επόμενο > [K8] ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ (ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά