ΤΡΙΤΗ  04/05/2021
07:00 Κατάλληλο για όλους
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΤαξίδιαΜετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Σειρά ντοκιμαντέρ, που μας ταξιδεύει στην Ελλάδα.
Η εκπομπή «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» επισκέπτεται διάφορες όμορφες γωνιές της χώρας μας, εικόνες από τις οποίες μεταφέρει στη μικρή οθόνη.

Δείτε σήμερα: «Κρήτη» Α' και Β' Μέρος

Το «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα» μας πηγαίνει αυτή τη φορά στη Κρήτη.
Η Μάγια Τσόκλη φτάνει στο Ηράκλειο και αφού περιηγηθεί στο λιμάνι του Χάνδακα που έζησε τις μεγάλες του δόξες την περίοδο της Ενετοκρατίας, φεύγει για τον διάσημο αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Ακολουθούν η σπουδαία ανασκαφή του Γιάννη και της Εφης Σακελλαράκη στο Φουρνί και φυσικά, η βόλτα στις γειτονικές Αρχάνες.
Μέσα στους εντυπωσιακούς αμπελώνες κρύβονται μικρά εγκαταλειμμένα χωριά και αυτά έρχονται να επισκεφθούν οινοχόοι από όλον τον κόσμο, με την ευκαιρία του Διεθνούς Συμποσίου Οινοχόων, που λαμβάνει χώρα στην πολυτελέστατη Ελούντα.
Με την ομάδα σπηλαιολογίας, η Μάγια θα επισκεφθεί σπήλαια που ακόμη δεν έχουν ανοίξει στους επισκέπτες και θα τελειώσει την ημέρα της στα Ανώγεια, παρέα με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων...

Στην Επισκοπή, η Μάγια Τσόκλη μαθαίνει ενδιαφέρουσες κρητικές συνταγές από έμπειρες γιαγιάδες. Συνεχίζει τη διαδρομή της και μπαίνει στον γνωστό Κούλε του Ηρακλείου, που κτίστηκε από τους Ενετούς. Νέοι ξενώνες μέσα στους αμπελώνες αντιστέκονται στον μαζικό τουρισμό του νησιού. Εκεί θα μείνει η εκπομπή πριν πάει να ανακαλύψει εγκαταλειμμένα χωριά, τις νέες αρχαιολογικές ανασκαφές τις Ελεύθερνας και τη Μονή Αρκαδίου.
Στη περιοχή της Μεσσαράς, μετά τη Γόρτυνα και τη Φαιστό, ο δρόμος μας βγάζει στη Μονή Οδηγήτριας και στο Μάρτσαλο, από εκεί στο Αγιοφάραγγο και σ’ όλο το μήκος των νότιων ακτών της Κρήτης που βρέχονται από το Λυβικό Πέλαγος…Έρευνα: Μάγια Τσόκλη – Γιούλη Επτακοίλη – Έλενα Κατερίνη
Σκηνοθεσία – φωτογραφία: Χρόνης Πεχλιβανίδης
Ήχος- Μιξάζ- Μοντάζ: Ηρώ Βρετζάκη
Μουσική επιμέλεια: Λεωνίδας ΑντωνόπουλοςΠαρουσίαση: Μάγια Τσόκλη

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

[K8] ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΡΟΫΝΤ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (E) < Προηγούμενο
Επόμενο > [K8] Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (E)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά