ΤΡΙΤΗ  04/05/2021
09:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΈρευναΜετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
«Η «Μηχανή του Χρόνου» είναι μια εκπομπή που δημιουργεί ντοκιμαντέρ για ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα. Επίσης παρουσιάζει αφιερώματα σε καλλιτέχνες και δημοσιογραφικές έρευνες για κοινωνικά ζητήματα που στο παρελθόν απασχόλησαν έντονα την ελληνική κοινωνία.

Η εκπομπή είναι ένα όχημα για συναρπαστικά ταξίδια στο παρελθόν που διαμόρφωσε την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου. Οι συντελεστές συγκεντρώνουν στοιχεία, προσωπικές μαρτυρίες και ξεχασμένα ντοκουμέντα για τους πρωταγωνιστές και τους κομπάρσους των θεμάτων.

Δείτε σήμερα: «Δημήτρης Παπαμιχαήλ» Α' και Β' Μέρος

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη σ΄έναν από τους κορυφαίους Έλληνες πρωταγωνιστές, τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ. Μέσα από διηγήσεις αγαπημένων φίλων του ξετυλίγεται η ζωή και η καλλιτεχνική διαδρομή του γνωστού ηθοποιού.

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα παιδικά του χρόνια στον Πειραιά, τους σημαντικούς καλλιτεχνικούς σταθμούς της καριέρας του, τις συγκρούσεις του αλλά και την γνωριμία του με την ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβάλλονται πλάνα από παλιές κινηματογραφικές ταινίες, στις οποίες συμμετείχε, και στιγμιότυπα από συνεντεύξεις του.

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο γάμο του με την ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, στη γέννηση του παιδιού τους, αλλά και στα προβλήματα στη σχέση τους που τους οδήγησαν στο διαζύγιο. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβάλλονται πλάνα από παλιές κινηματογραφικές ταινίες, στις οποίες συμμετείχε, στιγμιότυπα από συνεντεύξεις του, αλλά και ένα σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από την πρώτη ζωντανή σύνδεση του ΕΙΡΤ, από το σπίτι του Δ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ και της Α. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ. Η εκπομπή τελειώνει με αναφορές στην κακή σχέση που είχε με το γιο του ΓΙΑΝΝΗ, μέχρι και τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Παρουσίαση: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

[K] ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (E) < Προηγούμενο
Επόμενο > [K] Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΜΟΥ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά