ΤΡΙΤΗ  30/06/2020
06:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
CHINA EXPRESS   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

CHINA EXPRESS


Έτος παραγωγής: (2019)


ERTFLIX Greece
Σειρά ντοκιμαντέρ γαλλικής παραγωγής 2019 που θα ολοκληρωθεί σε έξι ωριαία επεισόδια.
Μέσα από μια σειρά μοναδικών ταξιδιών που επιτρέπουν στον θεατή να ανακαλύψει την εκπληκτική ομορφιά της Κίνας, το China Express δίνει την ευκαιρία να γιορτάσουμε και να ανακαλύψουμε την επιθυμία της Κίνα να ανοιχτεί, που ξεκίνησε το 1978. Δύο παρουσιαστές ταξιδεύουν στην Κίνα για έξι θεματικά ταξίδια και πάνω από 30 στάσεις. Τι να περιμένετε; Μαγευτικά τοπία, την απόλυτη εμβύθιση στην ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά των περιοχών που επισκέπτονται, καθώς και την ανακάλυψη καινοτόμων τεχνολογιών. Μια ευκαιρία να θαυμάσουμε μια μοντέρνα και δυναμική Κίνα που εκδηλώνεται και ταυτόχρονα διατηρεί τον αρχαίο πολιτισμό και τις αρχαίες παραδόσεις.

Δείτε σήμερα: ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΤΖΕΝΓΚΙΣ ΧΑΝ [ON THE TRACKS OF GENGIS KHAN]
Eπεισόδιο 5

Οδεύουμε προς τη βόρεια άκρη της Κίνας με το άγριο τοπίο της και τον απέραντο ορίζοντα των στεπών. Η Σου Λι κι ο Ζερεμί θα ανακαλύψουν τον πολιτισμό της Μογγολίας, στα βήματα του θρυλικού πολεμιστή Τζένγκις Χαν.
Στην πόλη Ορντός συναντούν τη φυλή Μογγόλων «Νταρούτ», τους απογόνους του Τζένγκις Χαν και ακούν για τη μνήμη του μέγα κατακτητή, ο οποίος λατρεύεται μέχρι και σήμερα. Έπειτα ο Ζερεμί κι η Σου Λι θα ταξιδεύσουν στην ενδοχώρα της απέραντης Μογγολικής πεδιάδας. Θα συναντήσουν μια οικογένεια εκτροφέων αλόγων και θα μάθουν για τη ζωντανή κληρονομιά του Τζένγκις στον λαό του. Τέλος, όπως ο στρατός του Μέγα Χαν όταν ξεκίνησε να χτίζει τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία στον κόσμο, θα επισκεφτούν το Μέγα Σινικό Τείχος, στις πύλες του Πεκίνου.
Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για 14 μέρες στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
  (Β' ΚΥΚΛΟΣ) (ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ) (E)
Επόμενο > [K8] ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ  (Α' ΚΥΚΛΟΣ) (ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ) (E)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά