ΤΕΤΑΡΤΗ  15/01/2020
08:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ)   (E)   
ΜΟΥΣΙΚΑ / ΑφιερώματαERTFLIX
Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος συναντά ανθρώπους που αγαπούν και αγωνίζονται για το καλό ελληνικό τραγούδι. Ο αγαπημένος δημοσιογράφος, στιχουργός και συγγραφέας, φιλοξενεί σημαντικούς συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές, που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο χώρο της μουσικής. Δημιουργοί του χθες και του σήμερα, με κοινό άξονα την αγάπη για το τραγούδι, αφηγούνται ιστορίες από το παρελθόν και συζητούν για την πορεία του ελληνικού τραγουδιού στις μέρες μας, παρακολουθώντας παράλληλα σπάνιο αρχειακό, αλλά και σύγχρονο υλικό που καταγράφει την πορεία τους.

Δείτε σήμερα: «Νίκος Αντύπας»

Τον Νίκο Αντύπα, έναν από τους πιο ταλαντούχους συνθέτες που υπάρχουν στη χώρα μας, φιλοξενεί ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Θυμάται τα πρώτα χρόνια της ζωής του στα προσφυγικά της Καλλιθέας, την αγάπη του για τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία… χτυπώντας μολύβια με ρυθμό, αλλά και το πέρασμά του από διάφορα συγκροτήματα. Αποκορύφωμα η συμμετοχή του στους ιστορικούς Socrates, με τους οποίους βρέθηκε και στην Αγγλία, κάνοντας περιοδείες.

Αναφέρεται στην ιδιαίτερη συνεργασία με τον Γιάννη Σπάθα, με τον οποίο έκαναν και την ενορχήστρωση για τα «Ζεστά Ποτά» του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα, δίσκου-τομή στα ελληνικά μουσικά δρώμενα.

Ξεχωριστές ήταν και οι συνεργασίες με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Χατζιδάκι, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χ. Αλεξίου, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τη Μαρινέλλα, αλλά και τη Λίνα Νικολακοπούλου.

Θεωρεί ότι βρίσκεται με το ένα πόδι στη Δύση και με το άλλο στην Ανατολή, δηλώνει ότι οι «ακραίες» πλευρές του βγαίνουν στη δισκογραφία, ενώ τονίζει ότι την καριέρα του την έχει κάνει πιο πολύ με τα «όχι» του…Παρουσίαση: Λευτέρης Παπαδόπουλος.
Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος.
Executive producer: Δέσποινα Πανταζοπούλου.

Παρουσίαση: Λευτέρης Παπαδόπουλος

Επόμενο > [K8] ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά