ΤΡΙΤΗ  03/12/2019
02:55 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΣυζήτησηERTFLIX

Δείτε σήμερα: Ο Φρέντυ που αγάπησα» - Αφιέρωμα στον αξέχαστο Φρέντυ Γερμανό

«Ο Φρέντυ που αγάπησα» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του βιβλίου, στο οποίο οι πιο κοντινοί του άνθρωποι θα έγραφαν το δικό τους ξεχωριστό κεφάλαιο. Η Ναταλία Γερμανού, η σύζυγός του Μαρία Ιωαννίδου, αλλά και η Ελένη Σαμαράκη, ο Τίτος Πατρίκιος, ο Νίκος Χατζηνικολάου και η Βιργινία Βεντουράκη μιλούν στην Έλενα Κατρίτση για τον αγαπημένο τους Φρέντυ.

Ο Φρέντυ Γερμανός έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση με τον μοναδικό τρόπο που παρουσίαζε τις εκπομπές του, τις γνώσεις, το χιούμορ, αλλά και το ιδιαίτερο στυλ που είχε. Κατάφερνε να ξεδιπλώνει άγνωστες πτυχές της ζωής των καλεσμένων του, είτε επρόκειτο για προσωπικότητες, είτε για απλούς ανθρώπους που ξεχώριζαν για τις πράξεις τους, με σεβασμό αλλά και με την ευγένεια που τον χαρακτήριζαν ως άνθρωπο.
Όλη του τη ζωή, την πέρασε συντροφιά με τον ήχο των πλήκτρων της αγαπημένης του γραφομηχανής. Ξεκίνησε από το ρεπορτάζ (αρχικά στην «Ελευθερία», στη συνέχεια στη «Μεσημβρινή» και αργότερα στην «Ελευθεροτυπία»), αγάπησε τη δημοσιογραφία, αλλά το μεγάλο του πάθος ήταν η συγγραφή βιβλίων.

Με το γνωστό του χιούμορ συνήθιζε να λέει:. «Ξεκίνησα να γίνω συγγραφέας, αλλά στο δρόμο έκανα δύο λάθη: έγινα δημοσιογράφος και έκανα τηλεόραση. Ήταν σαν να ξεκίνησα να χορέψω μπλουζ και όταν έφτασα στην πίστα, η ορχήστρα το γύρισε σε ροκ! Tι κάνεις στην περίπτωση αυτή; Χορεύεις ροκ όσο καλύτερα μπορείς!»
Το 1993, με αφορμή τα 25 του χρόνια στην ελληνική τηλεόραση, παρουσίασε την τελευταία εκπομπή με τίτλο «Εκπομπές που αγάπησα», με αποσπάσματα από το «Αλάτι και Πιπέρι» μέχρι και την «Πρώτη Σελίδα».
Στιγμιότυπα απ’ αυτή την εκπομπή, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, αυτή την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 16:00, σ’ ένα αφιέρωμα στον αξέχαστο Φρέντυ Γερμανό που όλοι αγαπήσαμε.


Αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση
Σκηνοθεσία - Δ/νση Φωτογραφίας : Κώστας Τριανταφύλλου
Παρουσίαση: Έλενα Κατρίτση

https://www.ertflix.gr/

Επόμενο > [K8] ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά