ΤΕΤΑΡΤΗ  09/10/2019
18:50 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΠολιτισμόςERTFLIX
«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια μας, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.
Καλεσμένοι μας, άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.
Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας!

Δείτε σήμερα: «Τάνγκο»

Η «Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου σε μια βραδιά αφιερωμένη στο Τάνγκο, επιχειρεί να μας μυήσει στον «χορό του πάθους» με τις αισθαντικές μελωδίες, το οποίο διαδόθηκε και αγαπήθηκε από όλο τον κόσμο.

Η Αργεντίνα Μάρτα Σίλβια Ντιος Σανζ, φιλόλογος και μεταφράστρια,μας ξεναγεί στις γειτονιές του Μπουένος Άϊρες, εκεί όπου γεννήθηκε και εξελίχθηκε το Τάνγκο και μας συγκινεί με την άδολη αγάπη και αφοσίωσή της στον ελληνικό πολιτισμό.

Μαζί μας η Αλίκη Σογιούλ, κόρη του σπουδαίου συνθέτη Μιχάλη Σογιούλ, δημιουργού των ωραιότερων ελληνικών Τανγκό του μεσοπολέμου, μας ταξιδεύει στην νοσταλγική αυτή εποχή και μας διηγείται ωραίες ιστορίες του ελληνικού θεάτρου και φέρνει στο φως το παρασκήνιο μεγάλων επιτυχιών του πατέρα της, οι οποίες συνεχίζουν να μας συγκινούν μέχρι σήμερα.

Το κουιντέντο Athens Tango Ensemble ερμηνεύει τις διάσημες συνθέσεις του Astor Piazzola αλλά και του Μίχαλη Σογιούλ, με τους χορευτές μας να συμπληρώνουν την μαγική ατμόσφαιρα χορεύοντας στον ρυθμό του μπαντονεόν!

Στην παρέα μας, ο Αστέρης Τσέτσιλας,η Κλεονίκη Δεμίρη και ο Μπάμπης Τσέρτος τραγουδούν αγαπημένα ξένα και ελληνικά τανγκό και μας συνεπαίρνουν με τις ερμηνείες τους.


Παίζουν οι μουσικοί:

Δήμος Βουγιούκας: μπαντονεόν, ακορντεόν,ενορχηστρώσεις
Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί
Παναγιώτης Μάρκος: πιάνο
Δημήτρης Κουφογιώργος: κιθάρα
Κώστας Αρσένης: κόντρα μπάσο
Χορεύουν:
Γιώργος Παναγιωτόπουλος-Χρύσα Πετροπούλου
Νίκος Τσινίκος-Βικτώρια Μπάρκα
Κώστας Δούκας – Ελένη Τσιριγώτη

Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς
Σκηνοθεσία: Χρήστος ΦασόηςΠαρουσίαση: Αθηνά Καμπάκογλου

Επόμενο > [K8] ΕΠΙ ΤΟΥΤΩ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά