<< επιστροφή στο προγραμμα
ΣΑΒΒΑΤΟ  15/06/2024
06:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Ακρίτες   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Τρόπος ζωής

Έτος παραγωγής: (2023)
Web TV - LIVE

Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΡΤ3 2023.

Οι Ακρίτες είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει τους σύγχρονους Έλληνες «Ακρίτες»: ανθρώπους που ζουν σε ακραίες συνθήκες, ασυνήθιστες, ζώντας και δουλεύοντας στα όρια - στα ύψη, στα βάθη, στη μοναξιά.

Κάθε επεισόδιο ανοίγει ορίζοντες γνωριμίας των τηλεθεατών με τον τόπο μας και με τις δυνατότητες που υπάρχουν εκεί που άλλοι βλέπουν μόνο δυσκολίες. Εστιάζοντας στον άνθρωπο, η Καλλιόπη επιχειρεί να συνυπάρξει και να εργαστεί δίπλα σε ανθρώπους που ζουν στα «άκρα», ταξιδεύοντας απ’ άκρη σ’ άκρη κι από τα ύψη στα βάθη.

Η εκπομπή εστιάζει στη δύναμη του ανθρώπου, στην ικανότητα επιβίωσης σε μη συμβατά περιβάλλοντα και στην επίτευξη στόχων που είναι εμπνευσμένοι από ανώτερα ιδανικά.

Δείτε σήμερα: Φρακτό: Οι Ακρίτες του δάσους
Eπεισόδιο 3

Η πινέζα στο χάρτη μας αυτή τη φορά δείχνει το Φρακτό της Ροδόπης, στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Εδώ, στο μοναδικό παρθένο δάσος της Ελλάδας, συναντά κάνεις σημύδα και ερυθρελάτη στο νοτιότερο σημείο εξάπλωσης τους, δεκάδες ζώα και πουλιά, άφθονα νερά και μέρη ανέγγιχτα από τον άνθρωπο. Περιμετρικά του παρθένου δάσους επιτρέπεται η υλοτομία με την καθοδήγηση του δασαρχείου Δράμας. Από το Μάιο ως το Νοέμβριο το Φρακτό γίνεται το σπίτι των δασεργατών.

Περνώντας μερικές μέρες μ’ αυτούς τους ακρίτες του δάσους, δουλεύοντας και ζώντας πλάι τους, γίνεται φανερό ότι η λέξη που τους ορίζει σαν ομάδα είναι η λέξη ‘οικογένεια’ γιατί έτσι δεμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τόσο τους κινδύνους του δάσους όσο και της δουλειάς τους.Σκηνοθεσία- αρχισυνταξία: Λυδία Κώνστα
Σενάριο: Ζακ Κατικαρίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Κόγιας
Ήχος: Tanya Jones
Μίξη ήχου: Τάσος Καραδέδος
Μουσική τίτλων αρχής και trailer: Κωνσταντίνος Κατικαρίδης-Son of a Beat
Μουσική Επιμέλεια: Φώτης Κιλελέλης-Βασιλειάδης
Σήμα Αρχής – Graphics : Threehop- Παναγιώτης Γιωργάκας
Μοντάζ: Απόστολος Καρουλάς
Βοηθός Σκηνοθέτης: Ζακ Κατικαρίδης
Βοηθός Κάμερας: Άρτεμις Τζαβάρα
Δημ. Έρευνα: Άρτεμις Τζαβάρα
Β. Παραγωγής: Αναστασία Σαργιώτη
Διεύθυνση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα


Παρουσιαστής: Καλλιόπη Σαβρανίδου

https://www.ertflix.gr/series/ser.237560-akrites


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > Απίθανα Ταξίδια με Τρένο
<< επιστροφή στο προγραμμα