|
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής berlin producers/ ZDF/ arte 2020 που θα ολοκληρωθεί σε 12 ημίωρα επεισόδια
Η σειρά At our Neighbour's Table παρουσιάζει τους γαστρονομικούς θησαυρούς των ανθρώπων που γνωρίζουν το φαγητό καλύτερα: αγρότες, αμπελουργοί, σεφ, νοικοκυρές, ψαράδες και πολλοί άλλοι. Επισκεπτόμαστε ανθρώπους σε διάφορες περιοχές και τους συνοδεύουμε στην καθημερινή τους ζωή. Εκτός από την προετοιμασία των τυπικών τοπικών πιάτων, ρίχνουμε μια ματιά στην παραγωγή ή την αγορά των συστατικών. Μάθετε τι σημαίνει μαγείρεμα στους διαφορετικούς πολιτισμούς και περιοχές της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.
Δείτε σήμερα:
Σνοουντόνια, Ηνωμένο Βασίλειο [Snowdonia, UK]
Eπεισόδιο 6
Για τους τρεις αδελφούς Φιν (29) και Στεφ Σμιθ (31), και Τζακ Κάνλιφ (34), τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το φαγητό: η περιοχή Σνοουντόνια στη βορειοδυτική Ουαλία είναι γνωστή για την καλλιέργεια πράσων. Το λαχανικό πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως υπερτροφή. Ο Φιν Σμιθ είναι ένας εκπαιδευμένος αρτοποιός και παρέχει στην οικογένεια ψωμί με προζύμι, από το οποίο φτιάχνει επίσης το «ουαλικό κουνέλι» με πολλά πράσα και τυριά. Ο αδελφός του, ο Στεφ, εκπλήσσει την οικογένεια με ένα σούπερ-φαγητό: τηγανίτες με πράσο, «τηγανητά φύκια πορφύρας», τα οποία φτιάχνονται με πολτό από φύκια, κι ένα αβγό ποσέ.
Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για 14 μέρες στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ.
|
|