<< επιστροφή στο προγραμμα
ΚΥΡΙΑΚΗ  15/12/2019
21:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 12 ετών
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΘΡΟΝΩΝ (ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ)   
Ντοκιμαντέρ

THE REAL WAR OF THRONES

Έτος παραγωγής: (2017)


Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, 4 ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής Pernel Media, 2017.
Στους ταραχώδεις αιώνες όταν η Ευρώπη διαμορφωνόταν οικονομικά και κοινωνικά, οι μεγάλες δυναστείες πάλευαν με κάθε τρόπο, προκειμένου να κυριαρχήσουν στην ήπειρο. Στα πεδία των μαχών τον πρώτο ρόλο είχε το ατσάλι και οι στρατιώτες, αλλά ο πραγματικός πόλεμος γινόταν παρασκηνιακά με πρωταγωνιστή την προσωπική υπεροχή και εξουσία. Πίσω από τους πέτρινους τοίχους των κάστρων, κρυβόταν ένας ολόκληρος κόσμος από στρατηγικές συμμαχίες, μοιχείες, συνομωσίες, προδοσίες, ακόμα και φόνους.
Ανακαλύψτε πώς η δίψα για εξουσία και τα ανθρώπινα πάθη αποτελούσαν τα πιο σημαντικά γρανάζια στο σχηματισμό των ευρωπαϊκών εθνών.

Δείτε σήμερα: Η ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (1328- 1364)
Eπεισόδιο 1

Το 1328, μετά το θάνατο του τελευταίου βασιλιά του Οίκου των Καπετιδών, του Καρόλου IV, ο θρόνος της Γαλλίας πέρασε στον Οίκο των Βαλουά. Το γεγονός αυτό εξόργισε τον Άγγλο Βασιλιά Εδουάρδο III, ο οποίος έβλεπε τον εαυτό του ως τον νόμιμο διάδοχο στο Γαλλικό θρόνο. Αυτή η αντιπαλότητα μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας οδήγησε στην πιο μακρά και αιματηρή περίοδο της ιστορίας της Ευρώπης: τον Εκατονταετή Πόλεμο.
Σκηνοθεσία: Vanessa Pontet, Alain Brunard

Επόμενο > ΕΙΔΗΣΕΙΣ
<< επιστροφή στο προγραμμα