<< επιστροφή στο προγραμμα
ΚΥΡΙΑΚΗ  15/12/2019
10:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (Β' ΚΥΚΛΟΣ)   (E)   
Ντοκιμαντέρ

THIS IS ART

Έτος παραγωγής: (2019)


Σειρά ντοκιμαντέρ 12 45λεπτων επεισοδίων, παραγωγή BRUTAL MEDIA σε συνεργασία με τη TV3 και τη MOVISTAR, 2019.
Η σειρά είναι ένα ταξίδι στον εαυτό μας, στα συναισθήματα και τις ανησυχίες μας. Τα συναισθήματα που μας χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινα όντα. Η τέχνη έχει τη δύναμη να προκαλεί κάθε είδους συναισθήματα και αισθήσεις. Χάρη σε αυτήν, μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι είμαστε πραγματικά. Ο κύριος στόχος της σειράς είναι να μας ταρακουνήσει αλλά είναι επίσης ένα πρόγραμμα εκμάθησης, που προορίζεται για όλα τα ακροατήρια. Επειδή όλοι είμαστε ικανοί να επιθυμούμε, να αγαπάμε, να μισούμε, να γελάμε και να κλαίμε. Μέσα από την ομορφιά των καλλιτεχνικών μορφών, εισχωρούμε στις εσωτερικές λειτουργίες της ανθρώπινης φύσης. Όλοι οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν την τέχνη για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Και χρησιμοποιούμε συναισθήματα για να κατανοήσουμε διάφορες πτυχές της ιστορίας της τέχνης.

Δείτε σήμερα: ΝΤΡΟΠΗ
Eπεισόδιο 7

Η ντροπή έχει πολλά πρόσωπα και μεταμφιέζεται με πολλούς τρόπους. Για τον Σιρανό ντε Μπερζεράκ, πήρε τη μορφή μιας μύτης. Στη σημερινή εκπομπή θα ανακαλύψουμε ότι η ντροπή, με την ιδιαίτερη ικανότητά της να αχρηστεύει όλα τα υπόλοιπα συναισθήματα, υπήρξε η κινητήρια δύναμη για μια μεγάλη σειρά έργων τέχνης.
Και θα το κάνουμε μέσω της ιστορίας του Σιρανό. Ο παγκοσμίως γνωστός λογοτεχνικός χαρακτήρας θα είναι ο πρωταγωνιστής μας. Γενναίος με το ξίφος και ευφυής με την πένα, αλλά ανίκανος να δηλώσει τον έρωτά του για τη Ρωξάνη επειδή ντρέπεται τόσο πολύ για τη μύτη του. Με τον Ραμόν Τζενέρ θα ανακαλύψουμε τις αντιφάσεις που μπορεί να προκαλέσει αυτό το συναίσθημα στην τέχνη. Γιατί ωχριούμε μπροστά στη γύμνια, κι ωστόσο τη θεωρούμε κάτι φυσικό στις «Δεσποινίδες της Αβινιόν» του Πικάσο;

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > ΣΠΟΡ ΣΤΟ 3
<< επιστροφή στο προγραμμα