<< επιστροφή στο προγραμμα
ΚΥΡΙΑΚΗ  08/12/2019
15:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΙΟΒΗΣ - B' ΚΥΚΛΟΣ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Σειρά
Web TV - LIVE

Δραματική - ιστορική σειρά, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη, παραγωγής 2004-2005.

Γενική υπόθεση: Μια καινούργια ζωή, ως πρόσφυγες πλέον στην Ελλάδα, αρχίζουν τα «Παιδιά της Νιόβης», στο δεύτερο κύκλο της δημοφιλούς σειράς. Η Χρυσάνθη Αναστασιάδη με τα παιδιά της και τη Ρόη, αφήνοντας πίσω τους τη φλεγόμενη Σμύρνη, φθάνουν με καΐκι στη Μυτιλήνη, τις μέρες που ο συνταγματάρχης Πλαστήρας πρωτοστατεί στη συγκρότηση της Επαναστατικής Επιτροπής, που ανέλαβε τις ευθύνες της χώρας μετά τη Μικρασιατική τραγωδία.


Δείτε σήμερα: (τελευταίο)
Eπεισόδιο 20

Συντετριμμένη η Χρυσάνθη, κανονίζει την κηδεία της Ρόης χωρίς την παρουσία των παιδιών της, θεωρώντας πως είναι αποκλειστικό της καθήκον. Οι αντιρρήσεις της Τασώς δεν την κάμπτουν.

Ο Δεστόπουλος θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην κηδεία της Μεριέμ, αναγκάζοντας τη Νερσέ να παρευρεθεί και να συνειδητοποιήσει το σφάλμα της να εγκαταλείψει τον άντρα και τα παιδιά της, ακολουθώντας το όνειρό της: τη γοητεία της λυρικής σκηνής. Η Νερσέ καταλαβαίνει το σφάλμα της και υπόσχεται να επιστρέψει να πάρει τον μικρό Μπεντρόζ, που αναπληρώνει το χάδι της μάνας κοντά στη Μαρίκα, που επιτέλους αναγνωρίζει πως εκτός από την κοινωνική τάξη και τα πλούτη, η αγάπη και η φροντίδα είναι τα απαραίτητα στοιχεία για να στεριώσει ένας γάμος και αρχίζει να εκτιμά τον ανυστερόβουλο χαρακτήρα της Βγενιώς.

Με την επιστροφή του Ανάργυρου, ο Τρύφων νιώθει πως κλείνει ένας πρώτος κύκλος του ριζώματος των προσφύγων στην Ελλάδα. Αποφασίζει να παραδώσει το ημερολόγιό του στα χέρια του Στέργιου, σίγουρος πως ο νεαρός θα συνεχίσει την καταγραφή του αγώνα του προσφύγων.

Το ημερολόγιο κλείνει με το γάμο του Τζανή και της Βγενιώς, το ευλογημένο ξεκίνημα ενός νέου κύκλου.

Αργότερα, ο Στέργιος θα συνοψίσει «όσους έφυγαν τους κρατάω ζωντανούς με τη θύμησή τους μέσα στις σελίδες μου. Έτσι ζούμε για πάντα, μέσα στη μνήμη αυτών που μένουν. Άλλωστε, οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν, μόνο ξυπνούν από το γλυκό όνειρο της ζωής».Σκηνοθεσία: Κώστας Κουτσομύτης, Μπάμπης Σπανός.
Συγγραφέας: Τάσος Αθανασιάδης.
Διασκευή-σενάριο: Θανάσης Σκρουμπέλος.
Μουσική: Μίμης Πλέσσας.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Προκόπης Δάφνος.
Ηχολήπτης: Ντίνος Κίττου, Γιάννης Χαραλαμπίδης.
Σκηνογράφος: Γιάννης Τζανετής.
Ενδυματολόγος: Τριάδα Παπαδάκη.
Βοηθός σκηνοθέτη: Άντα Θειακού.
Μοντάζ: Γιάννης Καλογερόπουλος, Αλέξανδρος Κωνστάντης.
Διεύθυνση παραγωγής: Νίκος Αριανούτσος.
Οργάνωση παραγωγής: Αλέξης Κάραμποττ.
Παραγωγή: Κώστας Κατιντζάρος, Γιάννης Κουτσομύτης.
Παίζουν: Άγγελος Αντωνόπουλος, Μαρία Τζομπανάκη, Γιούλικα Σκαφιδά, Αναστασία Μποζοπούλου, Νερίνα Ζάρπα, Κωνσταντίνος Λάγκος, Τάσος Νούσιας, Παύλος Ορκόπουλος, Γκάρυ Βοσκοπούλου, Δημήτρης Αγοράς, Θάλεια Αργυρίου, Χριστίνα Γκόλια, Σοφία Καζαντζιάν, Έκτωρ Καλούδης, Ιζαμπέλα Κογεβίνα, Κωστής Κούκιος, Ντίνος Κωνσταντινίδης, Μαρία Μανιώτη, Νίκος Παναγιωτούνης, Τάσος Παπαναστασίου, Πέρυ Ποράβου, Ευδοκία Στατήρη, Γιώργος Σουξές και τα παιδιά Άρης Τσάπης, Γιώργος Μαυροδάκος, Ιωσήφ Μουστάκας.

Επόμενο > ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ)
<< επιστροφή στο προγραμμα