<< επιστροφή στο προγραμμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  13/12/2019
20:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (Α' ΚΥΚΛΟΣ)   (E)   
Ντοκιμαντέρ

THIS IS ART

Έτος παραγωγής: (2017)


Σειρά ντοκιμαντέρ 12 45λεπτων επεισοδίων, παραγωγή BRUTAL MEDIA σε συνεργασία με τη TV3 και τη MOVISTAR, 2017.(Α΄ΚΥΚΛΟΣ)
Η σειρά είναι ένα ταξίδι στον εαυτό μας, στα συναισθήματα και τις ανησυχίες μας. Τα συναισθήματα που μας χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινα όντα. Η τέχνη έχει τη δύναμη να προκαλεί κάθε είδους συναισθήματα και αισθήσεις. Χάρη σε αυτήν, μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι είμαστε πραγματικά. Ο κύριος στόχος της σειράς είναι να μας ταρακουνήσει αλλά είναι επίσης ένα πρόγραμμα εκμάθησης, που προορίζεται για όλα τα ακροατήρια. Επειδή όλοι είμαστε ικανοί να επιθυμούμε, να αγαπάμε, να μισούμε, να γελάμε και να κλαίμε. Μέσα από την ομορφιά των καλλιτεχνικών μορφών, εισχωρούμε στις εσωτερικές λειτουργίες της ανθρώπινης φύσης. Όλοι οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν την τέχνη για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Και χρησιμοποιούμε συναισθήματα για να κατανοήσουμε διάφορες πτυχές της ιστορίας της τέχνης. Κατά τη διάρκεια αυτών των 24 επεισοδίων 45 λεπτών και μέσα από τη διασκεδαστική και ρυθμική αφήγηση τους, αγγίζουμε θέματα όπως η επιθυμία, η έκσταση, η αγάπη, η έμπνευση, η μοναξιά, η τρέλα, η πίστη, ο φόβος, η θλίψη, η ζήλια, η ελπίδα και η ματαιοδοξία. Σε κάθε επεισόδιο μιλάμε για αυτά τα θέματα καθώς μιλάμε για ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, αρχιτεκτονική και λογοτεχνία, με οπτικά στοιχεία που είναι τολμηρά, συναρπαστικά και εξαιρετικά ελκυστικά, στο πνεύμα της ίδιας της ουσίας του προγράμματος.

Δείτε σήμερα: ΖΗΛΕΙΑ [JEALOUSY]
Eπεισόδιο 8

Η ζηλοτυπία είναι ένα τρομερά καταστρεπτικό συναίσθημα. Σε αυτό το επεισόδιο θα δούμε ζηλιάρηδες καλλιτέχνες και έργα. Παρατηρώντας τους, θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο να καταπολεμήσουμε τη ζήλια.
Το ερωτικό τρίγωνο που σχηματίζεται μεταξύ του Ήφαιστου, της Αφροδίτης και του Άρη θα μετατραπεί σε ντετέκτιβ. Θα διερευνήσουμε τις περιπτώσεις απιστίας που απεικονίζουν οι ζωγράφοι, όπως ο Ramon Casas, η Natale Schiavoni ή ο August Strindberg.
Ο Edvard Munch ήταν ένας απελπισμένος, ζηλότυπος άνθρωπος που είχε να αντιμετωπίσει αυτό το συναίσθημα σε όλη τη ζωή του. Ο αγώνας του δεν λειτούργησε στις σχέσεις του, αλλά στην τέχνη. Δημιούργησε υπέροχα έργα με ζήλια και τους πρόσφερε ένα χρώμα: πράσινο.
Θα ταξιδέψουμε στη Βενετία για να μπούμε στην Scuola Grande di San Rocco, μια επιτροπή που ήρθε αντιμέτωπη με δύο αναγεννησιακούς γίγαντες: τους Tintoretto και Veronese.
Σε αυτό το επεισόδιο θα μιλήσουμε για τον Henri Matisse και τον Pablo Picasso. Δύο μεγάλους καλλιτέχνες οι οποίοι έμαθαν να συνεργάζονται και ήξεραν πώς να μοιράζονται το βάθρο. Αυτό είναι κάτι που τα μέλη της RCR Arquitectes, οι νικητές του βραβείου Pritzker το 2017, η Ακαδημία Αρχιτεκτονικής, έχουν επίσης. Σε αυτό το επεισόδιο της σειράς This Is Art, θα επισκεφθούμε το στούντιό τους.

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > ΦΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΕΛΕΝΙΤΑ ΒΑΡΓΚΑΣ
<< επιστροφή στο προγραμμα