<< επιστροφή στο προγραμμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  13/12/2019
14:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Βαλκάνια Εξπρές (Α' ΚΥΚΛΟΣ)   (E)   
Τηλεπεριοδικά / Ταξίδια

Έτος παραγωγής: (2019)
Web TV - LIVE

Ταξιδιωτική εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2019 που θα ολοκληρωθεί σε 13 ωριαία επεισόδια.

Βαλκάνια Εξπρές είναι ένα ταξίδι που ξεκίνησε από το 2006 σε ένα χάρτη που αγνοούσαμε για πολλές δεκαετίες, σε ένα κόσμο με ιστορικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς, σε μια γεωγραφία που γεφυρώνει 3 ηπείρους και 2 Θάλασσες. Τα Βαλκάνια και η Ν.Α. Ευρώπη είναι ένα χαμένο κομμάτι της Ευρώπης που έρχεται να την ολοκληρώσει. Το συναρπαστικό αυτό ταξίδι συνεχίζεται μέσα από τις εικόνες, τις αφηγήσεις και τις ζωές των άλλων.

Δείτε σήμερα: ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΔΟΥΝΑΒΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Eπεισόδιο 10

Ταξιδεύουμε σε μια περιοχή ανάμεσα στον Δούναβη και στη Μαύρη Θάλασσα: στη Δοβρουτσά της Ρουμανίας. Είναι η πιο “βαλκανική” και ταυτόχρονα η πιο πολυπολιτισμική και πολυεθνική περιοχή της Ρουμανίας. Ένας ιστορικός τόπος συνύπαρξης λαών και πολιτισμών, όπου η διαφορετικότητα θεωρείται πλούτος και σε αρμονία με τη βιοποικιλότητα της φύσης.
Στο χωριό Ζουριλόφκα, δίπλα σε μια λιμνοθάλασσα του Δούναβη, συναντάμε τους παράξενους Λιποβάνους. Μια ρωσόφωνη θρησκευτική κοινότητα, που ήρθε εδώ από τη Ρωσία πριν από τρεις αιώνες, διατηρώντας την ορθόδοξη παράδοση της Ρωσίας, όπως ήταν πριν από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου. Μυούμαστε στην ιστορία τους, στις παραδόσεις τους, στη μουσική και στα τραγούδια τους, αλλά και στη σύγχρονη καθημερινότητά τους. Ακούμε τους τελευταίους ψαράδες του δέλτα να μας διηγούνται τις ιστορίες τους. Πηγαίνουμε στα ερείπια της αρχαίας ελληνικής αποικίας της Οργάμης και μιλάμε με τους αρχαιολόγους των ανασκαφών. Επισκεπτόμαστε οικοτουριστικούς χώρους και “πλωτούς ξενώνες” στο Δέλτα του Δούναβη, που προσφέρουν “αργό τουρισμό” στους επισκέπτες, καθώς και το συνδυασμό της ομορφιάς του ποταμού με τη θάλασσα, όπως το Γκούρα Πορτίτσεη.Σκηνοθεσία – σενάριο: Θεόδωρος Καλέσης
Μοντάζ – τεχνική επεξεργασία: Γιάννης Νταρίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Τσουτσούλης
Διεύθυνση παράγωγης: Μανώλης Ζανδες
Ερευνά – κείμενα :Γιώργος Στάμκος
Οργάνωση παράγωγης: Νόπη Ράντη, Βασίλης Τσαρτσάνης
Αφήγηση: Κώστας Χατζησάββας


https://www.ertflix.gr/series/ser.113686-valkania-expres/

Επόμενο > Βότανα Καρποί της Γης
<< επιστροφή στο προγραμμα