<< επιστροφή στο προγραμμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  13/12/2019
09:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΕΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ   (E)   
Ντοκιμαντέρ

IMPOSSIBLE PLANET

Έτος παραγωγής: (2019)


Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής CINEFLIX 2019 που θα ολοκληρωθεί σε 12 ωριαία επεισόδια.
Ο πλανήτης μας δημιουργεί μια απίστευτη ποσότητα φυσικών φαινομένων. Από φωταυγή, ηλεκτρικά-μπλε κύματα που σβήνουν στην ξηρά στους μυστηριώδεις κύκλους των Νεράιδων που τεντώνονται μέχρι όπου φτάνει το μάτι, όλα τα φαινόμενα είναι θαυμαστά στην ύπαρξή τους. Κάποια μπορούν εύλογα να εξηγηθούν, άλλα εκπλήσσουν ακόμη και τους πιο έμπειρους επιστήμονες. Αυτή η σειρά μας οδηγεί σε ένα ταξίδι γύρω από τον απέραντο πλανήτη μας για να ανακαλύψουμε πόσο παράξενος και απροσδόκητος μπορεί να είναι ο κόσμος μας.
Καλώς ήρθατε στον απίστευτο πλανήτη μας.

Δείτε σήμερα: Κολόνες βασάλτη, Ισλανδία[ Iceland’s Basalt Columns]-Φωταυγή σκουλήκια[ Glow worms]-Βράχος-Κύμα[Wave Rock]
Eπεισόδιο 10

Κολόνες βασάλτη, Ισλανδία[ Iceland’s Basalt Columns]
Η Ιρλανδία δεν είναι το μόνο μέρος του πλανήτη μας όπου μπορούμε να βρούμε απίστευτες κολόνες από βασάλτη που βγαίνουν από τη γη σχηματίζοντας τέλεια εξάγωνα. Απίστευτοι γεωλογικοί σχηματισμοί που θυμίζουν το Μονοπάτι του Γίγαντα υπάρχουν και στη Ρεϊνσφιάρα, τη Μαύρη Παραλία στην Ισλανδία. Αυτές οι κολόνες μοιάζουν να αψηφούν τη βαρύτητα καθώς κρέμονται από την κορυφή του καταρράχτη Σβάρτιφος. Στον λιγότερο γνωστό αλλά εξίσου μαγευτικό καταρράχτη Αλντεγιαρφός στον Βορρά της χώρας, αυτές οι κολόνες στρίβουν και λυγίζουν για να σχηματίσουν ένα υπερρεαλιστικό τοπίο όπου οι προσόψεις των βράχων ξεφυτρώνουν μέσα από το έδαφος. Βλέπουμε αυτά τα μέρη από μια άλλη οπτική και θαυμάζουμε την περιοχή.
Φωταυγή σκουλήκια[ Glow worms]
Αν φτάσετε ως τα σκοτεινά, δροσερά σπήλαια του Μέτρο ή Τε Ανανούι στη Νέα Ζηλανδία, δεν θα βρείτε απλώς απίστευτα γεωλογικά γλυπτά, αλλά και εκατομμύρια γαλάζια φωσφορίζοντα σκουλήκια που κρέμονται λάμποντας από τα τοιχώματα και την οροφή. Το φως ταξιδεύει στους γαλάζιους ιστούς που υφαίνουν για να κρεμαστούν ανάποδα και να περιμένουν τη λεία τους. Σήμερα παρακολουθούμε τη μοναχική ζωή των φωταυγών σκουληκιών και βλέπουμε πώς τα απίστευτα αυτά πλάσματα προσφέρουν στην επιστήμη.
Βράχος-Κύμα[Wave Rock]
Ένα κύμα πάνω στο οποίο μπορείτε να κάνετε σκέιτμπορντ. Ένας απίστευτος βραχώδης σχηματισμός που πήρε το όνομά του για προφανείς λόγους. Τούμπα με το σερφ εδώ δεν θα κάνετε, αλλά η ομοιότητά του με κύμα είναι εκπληκτική. Σε συνδυασμό με την καταπληκτική του ιστορία, ο απίθανος σχηματισμός αξίζει λίγη έρευνα παραπάνω. Φτάνουμε στην απομακρυσμένη περιοχή που βρίσκεται στην Αυστραλία, για να τον δούμε από κοντά.
από το δάσος μέχρι την ακτή για να αναπαραχθούν.

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ
<< επιστροφή στο προγραμμα