<< επιστροφή στο προγραμμα
ΠΕΜΠΤΗ  12/12/2019
23:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών
Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ   
Ψυχαγωγία / Σειρά

Krieg der Träume. 1918-1939/CLASH OF FUTURES

Έτος παραγωγής: (2018)


Ιστορική, δραματική σειρά, που θα ολοκληρωθεί σε 8 ωριαία επεισόδια, παραγωγής LOOKSfilm/ Les Films d'ici/ IRIS Productions, 2018.
11 Νοεμβρίου 1918. Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος έφτασε, επιτέλους, στο τέλος του. Είναι το ξεκίνημα μιας καινούργιας εποχής. Παρά τον θρήνο για τα εκατομμύρια των θυμάτων, την απογοήτευση και τους φόβους, καινούργια όνειρα κι ελπίδες, αλλά και καινούργια πάθη και μίση κυριεύουν τους ανθρώπους.
Η σειρά παρακολουθεί τις δραματικές δεκαετίες του ’20 και του ’30, μέσα από τη μοίρα ιδιαίτερων ανθρώπων, όλων των φύλων και ηλικιών, από χώρες της Ευρώπης, όπως εξιστορούνται στα ημερολόγιά και την αλληλογραφία τους.

Δείτε σήμερα: Υποσχέσεις
Eπεισόδιο 6

Η μαζική ανεργία που προκάλεσε η παγκόσμια οικονομική κρίση φτάνει το αποκορύφωμά της το 1932. Στη Γερμανία η Δημοκρατία της Βαϊμάρης παλεύει να επιβιώσει. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν διαρκώς ανάμεσα σε άκρα Αριστερά και άκρα Δεξιά. Γίνονται αιματηρές συμπλοκές μεταξύ κομμουνιστών και ναζιστών. Στις 30 Ιανουαρίου ο Αδόλφος Χίτλερ ορίζεται Καγκελάριος. Η πυρκαγιά του κοινοβουλίου στα τέλη Φεβρουαρίου 1933 δίνει πάτημα στο καθεστώς να διαλύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας και να καταδιώξει τα μέλη του. Και οι Εβραίοι πολίτες αντιμετωπίζουν μαζικές διώξεις.
Το 1932 ο Χανς Μπάιμλερ μπαίνει στη βουλή με το ΚΚΓ. Αλλά μετά τη φωτιά στο Ράιχσταγκ αναγκάζεται να αποχωρήσει. Καρφώνουν τον Μπάιμλερ, τον συλλαμβάνουν και τον μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου. Εκεί τον βασανίζουν βάναυσα. Η κατάσταση μοιάζει ανέλπιδη, αλλά βρίσκει ευκαιρία να δραπετεύσει.
Ο Ρούντολφ Ες παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια και ζει στην Πομερανία ως αγρότης. Έμεινε πιστός στα δεξιά φρονήματά του. Αναλαμβάνει την ηγεσία του τοπικού λαϊκού συλλόγου Αρταμάνων. Εκεί συναντά τον Χάινριχ Χίμλερ, ο οποίος τον συναρπάζει με τα Ες-Ες. Λίγο αργότερα ο Ες αποκτά θέση φύλακα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου.
Μετά από κάποια επιτυχημένα χρόνια στο Χόλιγουντ, η Πόλα Νέγκρι έχασε την περιουσία της με την παγκόσμια οικονομική κρίση. Η πρώτη της ομιλούσα ταινία ήταν αποτυχία και ξαφνικά δεν θέλει να τη βλέπει στις ΗΠΑ. Η γερμανική κινηματογραφική βιομηχανία θέλει να αποκτήσει την πρώην σουπεραστάρ για γερμανικές παραγωγές. Ο έμπιστός της Ερνστ Λούμπιτς τη συμβουλεύει να μη γυρίσει. Ωστόσο, η Πόλα Νέγκρι κλείνει συμφωνία μαζί τους.
Η Γιούνιτι Μίτφορντ, κόρη βρετανικής αριστοκρατικής οικογένειας, έχει πάθος με τον Αδόλφο Χίτλερ. Ανήκει στην ολοένα αυξανόμενη ομάδα Βρετανών που ενθουσιάζονται με τον φασισμό – αντίθετα με τη μικρή της αδελφή Τζέσικα, που είναι πεπεισμένη κομμουνίστρια. Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο γυναικών είναι συχνό φαινόμενο. Εντέλει ο πατέρας της, Λόρδος Ρίντσντεϊλ, δίνει άδεια στη Γιούνιτι να ταξιδέψει στη Γερμανία.Σκηνοθεσία: Jan Peter, Frédéric Goupil
Παίζουν: Bernt Hahn, Wenzel Banneyer, Hüseyin Michael Cirpici, Michalina Olszanska   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > ΠΑΤΡΙΚ ΜΕΛΡΟΟΥΖ
<< επιστροφή στο προγραμμα