<< επιστροφή στο προγραμμα
ΠΕΜΠΤΗ  12/12/2019
20:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (Α' ΚΥΚΛΟΣ)   (E)   
Ντοκιμαντέρ

THIS IS ART

Έτος παραγωγής: (2017)


Σειρά ντοκιμαντέρ 12 45λεπτων επεισοδίων, παραγωγή BRUTAL MEDIA σε συνεργασία με τη TV3 και τη MOVISTAR, 2017.(Α΄ΚΥΚΛΟΣ)
Η σειρά είναι ένα ταξίδι στον εαυτό μας, στα συναισθήματα και τις ανησυχίες μας. Τα συναισθήματα που μας χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινα όντα. Η τέχνη έχει τη δύναμη να προκαλεί κάθε είδους συναισθήματα και αισθήσεις. Χάρη σε αυτήν, μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι είμαστε πραγματικά. Ο κύριος στόχος της σειράς είναι να μας ταρακουνήσει αλλά είναι επίσης ένα πρόγραμμα εκμάθησης, που προορίζεται για όλα τα ακροατήρια. Επειδή όλοι είμαστε ικανοί να επιθυμούμε, να αγαπάμε, να μισούμε, να γελάμε και να κλαίμε. Μέσα από την ομορφιά των καλλιτεχνικών μορφών, εισχωρούμε στις εσωτερικές λειτουργίες της ανθρώπινης φύσης. Όλοι οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν την τέχνη για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Και χρησιμοποιούμε συναισθήματα για να κατανοήσουμε διάφορες πτυχές της ιστορίας της τέχνης. Κατά τη διάρκεια αυτών των 24 επεισοδίων 45 λεπτών και μέσα από τη διασκεδαστική και ρυθμική αφήγηση τους, αγγίζουμε θέματα όπως η επιθυμία, η έκσταση, η αγάπη, η έμπνευση, η μοναξιά, η τρέλα, η πίστη, ο φόβος, η θλίψη, η ζήλια, η ελπίδα και η ματαιοδοξία. Σε κάθε επεισόδιο μιλάμε για αυτά τα θέματα καθώς μιλάμε για ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, αρχιτεκτονική και λογοτεχνία, με οπτικά στοιχεία που είναι τολμηρά, συναρπαστικά και εξαιρετικά ελκυστικά, στο πνεύμα της ίδιας της ουσίας του προγράμματος.

Δείτε σήμερα: ΕΠΙΘΥΜΙΑ [DESIRE]
Eπεισόδιο 11

Η επιθυμία είναι ο κινητήρας που κινεί τη ζωή μας. Σε αυτό το επεισόδιο θα το επιδείξουμε μέσω της τέχνης. Παρόλο που μας διαφοροποιεί, είναι και αυτό που μας κάνει ίσους, γιατί όλοι το επιθυμούμε απολύτως.
Μεταξύ όλων των τύπων επιθυμίας, η ερωτική επιθυμία είναι ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς. Θα δούμε ότι εκπροσωπείται μέσα από μια πολύ ρεαλιστική απεικόνιση της Αφροδίτης καθώς και σε μερικά από τα πιο διάσημα έργα των Leonardo da Vinci, Vermeer, Fragonard, του El Bosco, Gustav Klimt, Courbet, Bernini.
Αλλά, αυτή η επιθυμία δεν είναι αποκλειστικά για τη ζωγραφική και τη γλυπτική. Περνώντας μέσα από τους κήπους και τα δωμάτια του παλατιού Nymphenburg, θα δούμε επίσης ότι αισθησιασμός και ερωτισμός μπορεί να είναι παρών στην αρχιτεκτονική και τα έπιπλα.
Η θαυμάσια όπερα Don Carlos από τον Giuseppe Verdi θα μας οδηγήσει σε ένα άλλο είδος επιθυμίας: το ρομαντικό, και, μέσα από μια πολύ ζωντανή εικόνα του Richard Hamilton, θα εισέλθουμε στην επιθυμία για κατανάλωση. Αυτό, είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι το είδος της επιθυμίας που προκάλεσε μεγάλο μέρος του έργου της pop art. Γιατί η κατανάλωση έγινε μια από τις κύριες επιθυμίες μας; Ένας ειδικός μάρκετινγκ θα μας βοηθήσει να απαντήσουμε σε αυτό και σε άλλες ερωτήσεις.

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > ΦΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΕΛΕΝΙΤΑ ΒΑΡΓΚΑΣ
<< επιστροφή στο προγραμμα