<< επιστροφή στο προγραμμα
ΠΕΜΠΤΗ  12/12/2019
14:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Βαλκάνια Εξπρές (Α' ΚΥΚΛΟΣ)   (E)   
Τηλεπεριοδικά / Ταξίδια

Έτος παραγωγής: (2019)
Web TV - LIVE

Ταξιδιωτική εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2019 που θα ολοκληρωθεί σε 13 ωριαία επεισόδια.

Βαλκάνια Εξπρές είναι ένα ταξίδι που ξεκίνησε από το 2006 σε ένα χάρτη που αγνοούσαμε για πολλές δεκαετίες, σε ένα κόσμο με ιστορικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς, σε μια γεωγραφία που γεφυρώνει 3 ηπείρους και 2 Θάλασσες. Τα Βαλκάνια και η Ν.Α. Ευρώπη είναι ένα χαμένο κομμάτι της Ευρώπης που έρχεται να την ολοκληρώσει. Το συναρπαστικό αυτό ταξίδι συνεχίζεται μέσα από τις εικόνες, τις αφηγήσεις και τις ζωές των άλλων.

Δείτε σήμερα: ΡΟΥΜΑΝΙΑ-CLUJ NAPOCA, Η ΠΟΛΗ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑΣ
Eπεισόδιο 9

Αυτό το επεισόδιο επικεντρώνεται σε μια πόλη που κατάφερε να γίνει ένα θετικό παράδειγμα, συνδυασμού της παράδοσης με τις νέες τεχνολογίες, για όλα τα Βαλκάνια. Στη ρουμανική πόλη Κλουζ-Ναπόκα, την άτυπη πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας. Διερευνούμε την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση της πόλης, που έγινε δυνατό να συνδυαστούν στην εποχή μας πετυχημένα, με τις καινοτομίες, την έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και με τη δημιουργικότητα. Η πόλη κατάφερε πατώντας στο πλούσιο παρελθόν της να αναδιαμορφώσει το παρόν και να σχεδιάσει το μέλλον της.
Πρωταγωνιστές αυτής της εξέλιξης είναι διάφορες ομάδες δημιουργικών νέων ανθρώπων, μέλη των οποίων παρακολουθούμε και τους ακούμε να μας περιγράφουν τα “μυστικά της επιτυχίας” της Κλουζ. Εισερχόμαστε στον τεχνολογικό και καλλιτεχνικό μικρόκοσμο μιας αστικής όασης δημιουργικότητας σε πολλά επίπεδα. Μαθαίνουμε για το μοντέλο του “Eco System”, που αναπτύσσει συλλογικά η πόλη, σε αντιδιαστολή με το “Ego System”, που κυριαρχεί στο σύγχρονο κόσμο. Για τον τρόπο που η Κλουζ κατάφερε να γίνει ένα “φυτώριο” εναλλακτικής τέχνης αλλά και Startups.Σκηνοθεσία – σενάριο: Θεόδωρος Καλέσης
Μοντάζ – τεχνική επεξεργασία: Γιάννης Νταρίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Τσουτσούλης
Διεύθυνση παράγωγης: Μανώλης Ζανδες
Ερευνά – κείμενα :Γιώργος Στάμκος
Οργάνωση παράγωγης: Νόπη Ράντη, Βασίλης Τσαρτσάνης
Αφήγηση: Κώστας Χατζησάββας


https://www.ertflix.gr/series/ser.113686-valkania-expres/

Επόμενο > Βότανα Καρποί της Γης
<< επιστροφή στο προγραμμα