<< επιστροφή στο προγραμμα
ΠΕΜΠΤΗ  12/12/2019
09:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΕΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ   (E)   
Ντοκιμαντέρ

IMPOSSIBLE PLANET

Έτος παραγωγής: (2019)


Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής CINEFLIX 2019 που θα ολοκληρωθεί σε 12 ωριαία επεισόδια.
Ο πλανήτης μας δημιουργεί μια απίστευτη ποσότητα φυσικών φαινομένων. Από φωταυγή, ηλεκτρικά-μπλε κύματα που σβήνουν στην ξηρά στους μυστηριώδεις κύκλους των Νεράιδων που τεντώνονται μέχρι όπου φτάνει το μάτι, όλα τα φαινόμενα είναι θαυμαστά στην ύπαρξή τους. Κάποια μπορούν εύλογα να εξηγηθούν, άλλα εκπλήσσουν ακόμη και τους πιο έμπειρους επιστήμονες. Αυτή η σειρά μας οδηγεί σε ένα ταξίδι γύρω από τον απέραντο πλανήτη μας για να ανακαλύψουμε πόσο παράξενος και απροσδόκητος μπορεί να είναι ο κόσμος μας.
Καλώς ήρθατε στον απίστευτο πλανήτη μας.

Δείτε σήμερα: Σέλας[Aurora]-Σενότες [Cenotes]-Φυσική Φλόγα, Νέα Ζηλανδία [Natural Flame NZ]
Eπεισόδιο 9

Σέλας[Aurora]
Όλοι ξέρουμε ότι τα βόρεια και τα νότια φώτα λάμπουν πιο φωτεινά όσο πιο κοντά φτάνεις στους πόλους, αλλά ξέρατε ότι στην πραγματικότητα κάνουν και έναν ήχο; Έχουμε να μάθουμε πολλά ακόμα για τον απίστευτο ουρανό και ανακαλύπτονται συνεχώς καινούρια πράγματα. Οι Λωρίδες της Τασμανίας έχουν ονομαστεί έτσι εξαιτίας της ομοιότητάς τους με τους Διαβόλους της Τασμανίας, και εντοπίζονται στον ουρανό πάνω από την Τασμανία. Είναι ένα φαινόμενο που λαμβάνει χώρα από τις απαρχές της ύπαρξης της Γης, ωστόσο συνεχίζει να εκπλήσσει και να εντυπωσιάζει. Τι το προκαλεί; Πότε και πού μπορείτε να το δείτε; Σας γυρίζουμε σε όλο τον κόσμο, σε κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές, για να το μάθουμε.
Σενότες [Cenotes]
Οι Σενότες, που κάποτε θεωρούνταν οι πύλες προς τους θεούς, υπήρξαν η πηγή μυστικών και θαυμασμού για αιώνες. Στη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό, μια σειρά από καταβόθρες προσφέρουν ένα παράθυρο σε ένα θεαματικό υπόγειο σύστημα σπηλιών, γεμάτο με εντυπωσιακούς σχηματισμούς, απολιθώματα και μυστικά της Γης του παρελθόντος. Με την πλούσια ζούγκλα να τις περιβάλλει, και με κρυστάλλινα νερά, οι Σενότες είναι συναρπαστικές να τις κοιτάζεις, αλλά ακόμα πιο συναρπαστικές να βουτάς μέσα τους. Η πρόσφατη ανακάλυψη ότι αυτό είναι πραγματικά το μεγαλύτερο υποβρύχιο σύστημα στον κόσμο, επισκιάστηκε μόνο από τα απίστευτα απολιθώματα και τα απομεινάρια των Μάγια που επίσης αποκαλύφθηκαν. Οι ειδικοί λένε ότι αυτός τώρα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στον πλανήτη.
Φυσική Φλόγα, Νέα Ζηλανδία [Natural Flame NZ]
Βαθιά μέσα στο δάσος της Νέας Ζηλανδίας, οι Φυσικές Φλόγες ανάβουν, φαινομενικά από μόνες τους. Περιβάλλονται από φτέρες και οξιές, και είναι οι μόνες γνωστές αιώνιες φλόγες μέσα σε ένα δάσος… και δεν σβήνουν. Από το 1922, όταν πρωτοανακαλύφθηκαν οι φλόγες, καίνε αδιάκοπα, και δεν μετακινούνται ποτέ. Το φυσικό αέριο που παρέχει το καύσιμό τους είναι τόσο αξιόπιστο ώστε οι πεζοπόροι που πηγαίνουν ως εκεί μπορούν να απολαύσουν ένα μαγειρευτό γεύμα.

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ
<< επιστροφή στο προγραμμα