<< επιστροφή στο προγραμμα
ΤΕΤΑΡΤΗ  11/12/2019
23:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών
Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ   
Ψυχαγωγία / Σειρά

Krieg der Träume. 1918-1939/CLASH OF FUTURES

Έτος παραγωγής: (2018)


Ιστορική, δραματική σειρά, που θα ολοκληρωθεί σε 8 ωριαία επεισόδια, παραγωγής LOOKSfilm/ Les Films d'ici/ IRIS Productions, 2018.
11 Νοεμβρίου 1918. Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος έφτασε, επιτέλους, στο τέλος του. Είναι το ξεκίνημα μιας καινούργιας εποχής. Παρά τον θρήνο για τα εκατομμύρια των θυμάτων, την απογοήτευση και τους φόβους, καινούργια όνειρα κι ελπίδες, αλλά και καινούργια πάθη και μίση κυριεύουν τους ανθρώπους.
Η σειρά παρακολουθεί τις δραματικές δεκαετίες του ’20 και του ’30, μέσα από τη μοίρα ιδιαίτερων ανθρώπων, όλων των φύλων και ηλικιών, από χώρες της Ευρώπης, όπως εξιστορούνται στα ημερολόγιά και την αλληλογραφία τους.

Δείτε σήμερα: Σύγκρουση
Eπεισόδιο 5

Ενώ μία μικρή ανώτατη τάξη απολαμβάνει τη «χρυσή δεκαετία του ‘20» εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην εξαθλίωση στα φτωχικά προάστια. Στα τέλη του 1927 ένα νέο οικονομικό προϊόν έρχεται από την Αμερική στην Ευρώπη: το καταναλωτικό δάνειο. Οι άνθρωποι αγοράζουν μαζικά βερεσέ και παίζουν μετοχές στο χρηματιστήριο. Τη Μαύρη Παρασκευή 1929 ξεφουσκώνει το όνειρο της ανάπτυξης για όλους. Οι αμερικανικές τράπεζες παίρνουν τα λεφτά τους και ζητούν πίσω τα δάνεια. Οι τράπεζες καταρρέουν, ενώ ακολουθούν αποθήκες και επιχειρήσεις.
Ο επιχειρηματίας Μαρσέλ Ζαμέ ανοίγει στο Παρίσι τον πολυτελή οίκο ανοχής „OneTwoTwo“, που γίνεται σημείο συνάντησης πολιτικών, στρατιωτικών και διεθνών σταρ. Όταν ο χορηγός του αυτοκτονεί, εκείνος αναγκάζεται να συνεργαστεί με τη Μυστική Υπηρεσία, για να καταφέρει να βγάλει το πορνείο του από την οικονομική κρίση.
Ο Χανς Μπάιμλερ βγαίνει από τη φυλακή και μπαίνει πάλι στον αγώνα υπέρ του κομμουνισμού. Ερωτεύεται μία νεαρή συντρόφισσα. Ο δεσμός του άντρα της και η απελπισία με την κοινωνική τους κατάσταση ωθεί τη γυναίκα του Μαγκταλένα στην αυτοκτονία. Το Κόμμα του παίρνει και τα δύο παιδιά.
Η Ελίζε Ότεσεν είναι πλέον η πιο γνωστή αγωνίστρια της σεξουαλικής ενημέρωσης και των δικαιωμάτων των γυναικών στη Σουηδία. Κάνει διαλέξεις σχετικά με την σεξουαλικότητα και τις προφυλάξεις σε όλη τη χώρα. Γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Αλλά τότε αρχίζει η μακροχρόνια σχέση του συντρόφου της με την μόλις 18χρονη Άλφα.
Παρά τις κοινωνικές αναταραχές και την οικονομικά δύσκολη κατάσταση, ο Σίλβιο Κρέσπι καταφέρνει να αναπτύξει την επιχειρηματική του αυτοκρατορία, με τη βοήθεια μεγάλων δανείων. Λόγω της μαζικής υποτίμησης της λίρας από τον Μουσολίνι, καταρρέουν οι εξαγωγές. Μία μεγάλη παραγγελία της κυβέρνησης δίνει ελπίδα για άλλη μια φορά. Αλλά μετά οι τράπεζες ζητούν το δάνειο πίσω.
Η Αυστριακή Έντιτ Βέλσπαχερ είναι μία από τις πρώτες γυναίκες στη Βιέννη που γίνονται δεκτές στη σχολή Ιατρικής. Υπομένει την εχθρότητα των συμφοιτητών και των καθηγητών της και συχνά δεν τρώει για μέρες ολόκληρες, για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις σπουδές της. Εκεί γνωρίζει τον Εβραίο ειδικευόμενο γιατρό Μαξ Βάχσταϊν.Σκηνοθεσία: Jan Peter, Frédéric Goupil
Παίζουν: Bernt Hahn, Wenzel Banneyer, Hüseyin Michael Cirpici, Michalina Olszanska   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > ΜΑΥΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
<< επιστροφή στο προγραμμα