<< επιστροφή στο προγραμμα
ΤΕΤΑΡΤΗ  11/12/2019
14:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Βαλκάνια Εξπρές (Α' ΚΥΚΛΟΣ)   (E)   
Τηλεπεριοδικά / Ταξίδια

Έτος παραγωγής: (2019)
Web TV - LIVE

Ταξιδιωτική εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2019 που θα ολοκληρωθεί σε 13 ωριαία επεισόδια.

Βαλκάνια Εξπρές είναι ένα ταξίδι που ξεκίνησε από το 2006 σε ένα χάρτη που αγνοούσαμε για πολλές δεκαετίες, σε ένα κόσμο με ιστορικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς, σε μια γεωγραφία που γεφυρώνει 3 ηπείρους και 2 Θάλασσες. Τα Βαλκάνια και η Ν.Α. Ευρώπη είναι ένα χαμένο κομμάτι της Ευρώπης που έρχεται να την ολοκληρώσει. Το συναρπαστικό αυτό ταξίδι συνεχίζεται μέσα από τις εικόνες, τις αφηγήσεις και τις ζωές των άλλων.

Δείτε σήμερα: Βουλγαρία: Από τον Αίμο στον Δούναβη
Eπεισόδιο 8

Σ' αυτό το επεισόδιο ταξιδεύουμε στην άγνωστη βορειοδυτική Βουλγαρία. Ξεκινάμε από την πολύχρωμη Κοπρίβτσιτσα, κτισμένη σε μια κοιλάδα του Αίμου σε υψόμετρο 1.030 μέτρων. Περιδιαβαίνουμε στα περίτεχνα διακοσμημένα σπίτια της από τον καιρό της Εθνικής Παλιγγενεσίας των Βουλγάρων στα μέσα του 19ου αιώνα, που μοιάζουν με ανοικτό εθνογραφικό πάρκο. Στη συνέχεια πηγαίνουμε στην πόλη Βράτσα, που είναι κτισμένη στους πρόποδες του Αίμου, και “φυλάει” τις βόρειες πύλες του. Εδώ, μεταξύ άλλων, επισκεπτόμαστε και το ιστορικό Μουσείο, όπου φιλοξενείται και ο περίφημος Θρακικός Θησαυρός του Ρόγκοζεν, που είναι και ο μεγαλύτερος της Βουλγαρίας.
Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στο γραφικό χωριό Τσίπροβτσι που υπήρξε μεγάλο κέντρο της βουλγαρικής υφαντουργίας, φημισμένο για τα περίτεχνα κιλίμια του. Εδώ συναντάμε τις τελευταίες υφάντρες, αλλά και ειδικούς στη φυσική βαφή νημάτων από βότανα. Από εκεί κατευθυνόμαστε στο απόκοσμο κάστρο του Μπελογκράντσικ, κτισμένο μέσα στους βράχους, σε μια περιοχή που μοιάζει με “Καππαδοκία της Βουλγαρίας”…
Σκηνοθεσία – σενάριο: Θεόδωρος Καλέσης
Μοντάζ – τεχνική επεξεργασία: Γιάννης Νταρίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Τσουτσούλης
Διεύθυνση παράγωγης: Μανώλης Ζανδες
Ερευνά – κείμενα :Γιώργος Στάμκος
Οργάνωση παράγωγης: Νόπη Ράντη, Βασίλης Τσαρτσάνης
Αφήγηση: Κώστας Χατζησάββας


https://www.ertflix.gr/series/ser.113686-valkania-expres/

Επόμενο > ΒΟΤΑΝΑ, ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
<< επιστροφή στο προγραμμα