<< επιστροφή στο προγραμμα
ΤΕΤΑΡΤΗ  11/12/2019
09:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΕΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ   (E)   
Ντοκιμαντέρ

IMPOSSIBLE PLANET

Έτος παραγωγής: (2019)


Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής CINEFLIX 2019 που θα ολοκληρωθεί σε 12 ωριαία επεισόδια.
Ο πλανήτης μας δημιουργεί μια απίστευτη ποσότητα φυσικών φαινομένων. Από φωταυγή, ηλεκτρικά-μπλε κύματα που σβήνουν στην ξηρά στους μυστηριώδεις κύκλους των Νεράιδων που τεντώνονται μέχρι όπου φτάνει το μάτι, όλα τα φαινόμενα είναι θαυμαστά στην ύπαρξή τους. Κάποια μπορούν εύλογα να εξηγηθούν, άλλα εκπλήσσουν ακόμη και τους πιο έμπειρους επιστήμονες. Αυτή η σειρά μας οδηγεί σε ένα ταξίδι γύρω από τον απέραντο πλανήτη μας για να ανακαλύψουμε πόσο παράξενος και απροσδόκητος μπορεί να είναι ο κόσμος μας.
Καλώς ήρθατε στον απίστευτο πλανήτη μας.

Δείτε σήμερα: Πίνακλς [Pinnacles]-Σπήλαιο Λόφχελιρ Cave Lofhellir-Παμούκαλε, Τουρκία Pamukkale, Turkey
Eπεισόδιο 8

Πίνακλς [Pinnacles]
Ένας ωκεανός που υπάρχει βαθιά μέσα σε μια έρημο; Βραχώδεις σχηματισμοί που είναι ζωντανοί, που μεγαλώνουν και αλλάζουν; Μόλις 200 χιλιόμετρα βόρεια του Περθ, βρίσκεται to Εθνικό Πάρκο Νάμπουνγκ. Αυτό το πάρκο 74.4 τετραγωνικών μιλίων φιλοξενεί κάποιους από τους πιο παράξενους σχηματισμούς, και μια συναρπαστική έρημο, που βρίσκεται μερικά μόλις λεπτά από τον ωκεανό. Αυτοί οι σχηματισμοί, που κάποτε θεωρούνταν εσφαλμένα ότι ήταν τα απομεινάρια ενός αρχαίου πολιτισμού, σάστιζαν τους ανθρώπους για χρόνια.
Σπήλαιο Λόφχελιρ Cave Lofhellir
Η Ισλανδία είναι η χώρα του αδύνατου, της εντυπωσιακής ομορφιάς και των σχεδόν ανεξήγητων αντιθέσεων. Και αυτό γίνεται περισσότερο εμφανές στο Σπήλαιο Λόφχελιρ, στα βόρεια της χώρας. Αυτό το παγωμένο σπήλαιο, που υπολογίζεται ότι είναι περίπου 3.500 ετών άρχισε τη ζωή πολύ διαφορετικά. Σχηματίστηκε καθώς η καυτή λάβα σκάλισε τη γη. Με μήκος 370 μέτρα, η κάποτε καυτή λάβα έχει πλέον χαθεί, για να αντικατασταθεί από κάποια από τα πιο εντυπωσιακά γλυπτά πάγου στη χώρα. Πώς μπορεί να υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα; Πώς μπορεί ένα οικοσύστημα να αλλάζει τόσο δραματικά, και τι προκάλεσε αυτή τη φαινομενικά αδύνατη μεταμόρφωση;
Παμούκαλε, Τουρκία Pamukkale, Turkey
Τα γεμάτα ασβεστίτη νερά του Παμούκαλε πέφτουν από ένα γκρεμό ύψους 200 μέτρων, πάνω από τις τουρκικές πεδιάδες. Αυτό το απίστευτο τοπίο, γνωστό επίσης ως Κάστρο του Βαμβακιού, αποτελείται από ορυκτά δάση, απολιθωμένους καταρράκτες και αναβαθμίδες. Αυτό το απόκοσμο θαύμα, που υπήρξε καταφύγιο για τον ανθρώπινο πολιτισμό από τα τέλη του δεύτερου αιώνα π.Χ., συνεχίζει να εντυπωσιάζει τουρίστες και ντόπιους μέχρι και σήμερα.

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ
<< επιστροφή στο προγραμμα