<< επιστροφή στο προγραμμα
ΤΡΙΤΗ  10/12/2019
20:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (Α' ΚΥΚΛΟΣ)   (E)   
Ντοκιμαντέρ

THIS IS ART

Έτος παραγωγής: (2017)


Σειρά ντοκιμαντέρ 12 45λεπτων επεισοδίων, παραγωγή BRUTAL MEDIA σε συνεργασία με τη TV3 και τη MOVISTAR, 2017.(Α΄ΚΥΚΛΟΣ)
Η σειρά είναι ένα ταξίδι στον εαυτό μας, στα συναισθήματα και τις ανησυχίες μας. Τα συναισθήματα που μας χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινα όντα. Η τέχνη έχει τη δύναμη να προκαλεί κάθε είδους συναισθήματα και αισθήσεις. Χάρη σε αυτήν, μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι είμαστε πραγματικά. Ο κύριος στόχος της σειράς είναι να μας ταρακουνήσει αλλά είναι επίσης ένα πρόγραμμα εκμάθησης, που προορίζεται για όλα τα ακροατήρια. Επειδή όλοι είμαστε ικανοί να επιθυμούμε, να αγαπάμε, να μισούμε, να γελάμε και να κλαίμε. Μέσα από την ομορφιά των καλλιτεχνικών μορφών, εισχωρούμε στις εσωτερικές λειτουργίες της ανθρώπινης φύσης. Όλοι οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν την τέχνη για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Και χρησιμοποιούμε συναισθήματα για να κατανοήσουμε διάφορες πτυχές της ιστορίας της τέχνης. Κατά τη διάρκεια αυτών των 24 επεισοδίων 45 λεπτών και μέσα από τη διασκεδαστική και ρυθμική αφήγηση τους, αγγίζουμε θέματα όπως η επιθυμία, η έκσταση, η αγάπη, η έμπνευση, η μοναξιά, η τρέλα, η πίστη, ο φόβος, η θλίψη, η ζήλια, η ελπίδα και η ματαιοδοξία. Σε κάθε επεισόδιο μιλάμε για αυτά τα θέματα καθώς μιλάμε για ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, αρχιτεκτονική και λογοτεχνία, με οπτικά στοιχεία που είναι τολμηρά, συναρπαστικά και εξαιρετικά ελκυστικά, στο πνεύμα της ίδιας της ουσίας του προγράμματος.

Δείτε σήμερα: ΦΟΒΟΣ [FEAR]
Eπεισόδιο 12

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που παραλύει, που μπορεί να μας οδηγήσει στην άβυσσο. Σε αυτό το επεισόδιο, θα κλειδώσουμε τους εαυτούς μας στην αίθουσα φόβου και θα προσπαθήσουμε να ανοίξουμε τα τείχη της, με τη βοήθεια καλλιτεχνών που ήξεραν πώς να πολεμήσουν τους φόβους τους μέσα από την τέχνη.
Αρχίζοντας από τον Σεργκέι Ραχμανινόφ, ο λαμπρός Ρώσος συνθέτης που, αφού ξεπέρασε τον πανικό της αποτυχίας χάρη στην ύπνωση, συνέθεσε τη διάσημη συναυλία του για πιάνο nº2. Θα δούμε πώς η εμφάνιση του Paul Cézanne, μετα-ιμπρεσιονιστή ζωγράφου, ήταν ένα παράθυρο για τους φόβους του και πώς έκανε καταφύγιο στη ζωγραφική για να φτάσει εκεί που κανείς δεν είχε φθάσει στο παρελθόν. Θα δούμε επίσης πώς ένας άλλος Γάλλος ο André Masson, εφεύρε μια τεχνική ζωγραφικής με άμμο για να εξορκίσει τους δαίμονες που τον δίωκαν μετά τη συμμετοχή του στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Franz Kafka, ο συγγραφέας που ήξερε καλύτερα να απεικονίζει την καθημερινή αγωνία και φόβο, φοβόταν τον πατέρα του περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον και προσπάθησε να ξεπεράσει αυτόν τον φόβο μέσω μιας επιστολής. Θα σας πούμε γιατί ο πατέρας του δεν έλαβε την επιστολή.
Ο William Turner, σπουδαίος ρομαντικός, δέθηκε τον ιστό πλοίου σε διάρκεια καταιγίδας για να καταγράψει τα χρώματα και το φως της άγριας φύσης που φοβόταν και λάτρευε ταυτόχρονα. Θα ταξιδέψουμε μέχρι το 1816 για να δούμε τι συνέβη στη Villa Diodati, στην Ελβετία. Ένα στοίχημα που έλαβε χώρα εκεί, κατέληξε σε δύο από τις μεγάλες ιστορίες φρίκης της λογοτεχνίας: Frankenstein και The Vampire.

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > ΦΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΕΛΕΝΙΤΑ ΒΑΡΓΚΑΣ
<< επιστροφή στο προγραμμα