<< επιστροφή στο προγραμμα
ΤΡΙΤΗ  10/12/2019
14:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Βαλκάνια Εξπρές (Α' ΚΥΚΛΟΣ)   (E)   
Τηλεπεριοδικά / Ταξίδια

Έτος παραγωγής: (2019)
Web TV - LIVE

Ταξιδιωτική εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2019 που θα ολοκληρωθεί σε 13 ωριαία επεισόδια.

Βαλκάνια Εξπρές είναι ένα ταξίδι που ξεκίνησε από το 2006 σε ένα χάρτη που αγνοούσαμε για πολλές δεκαετίες, σε ένα κόσμο με ιστορικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς, σε μια γεωγραφία που γεφυρώνει 3 ηπείρους και 2 Θάλασσες. Τα Βαλκάνια και η Ν.Α. Ευρώπη είναι ένα χαμένο κομμάτι της Ευρώπης που έρχεται να την ολοκληρώσει. Το συναρπαστικό αυτό ταξίδι συνεχίζεται μέσα από τις εικόνες, τις αφηγήσεις και τις ζωές των άλλων.

Δείτε σήμερα: Ταξίδι στη γεωγραφική καρδιά της Βουλγαρίας
Eπεισόδιο 7

Σ' αυτό το επεισόδιο ταξιδεύουμε στην καρδιά της Βουλγαρίας. Στις υπώρειες της Οροσειράς του Αίμου και της Σρέντνα Γκόρα. Στο χωριό Σίπκα και στο στρατηγικό “Πέρασμα της Σίπκα”, όπου δόθηκαν θρυλικές μάχες κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού Πολέμου (1877-78). Στην ρωσική εκκλησία της Σίπκα, με τους κρεμμυδόσχημους τρούλους της, που είναι αφιερωμένη στους νεκρούς Ρώσους στρατιώτες του πολέμου για την απελευθέρωση της Βουλγαρίας από τους Οθωμανούς. Στα επιβλητικά μνημεία του Ρωσοτουρκικού Πολέμου, στις κορυφές του Αίμου.
Στα ιστορικά μονοπάτια της Στάρα Ζαγόρα, από τη Νεολιθική και την εποχή του Χαλκού, στην Ρωμαϊκή “Αουγκούστα Τραϊάνα” και στη Βυζαντινή Βερόη και Ειρηνούπολη, που έγινε στη συνέχεια η βουλγαρική Στάρα Ζαγόρα. Επισκεπτόμαστε τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της πόλης. Το παράξενο “πολυθρησκευτικό” Εσκί Τζαμί της Στάρα Ζαγόρα, που είναι κτισμένο πάνω στα ερείπια ενός αρχαίου θρακικού ιερού και στη συνέχεια ενός χριστιανικού ναΐσκου και λειτουργεί σήμερα ως “Μουσείο Θρησκειών”.Σκηνοθεσία – σενάριο: Θεόδωρος Καλέσης
Μοντάζ – τεχνική επεξεργασία: Γιάννης Νταρίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Τσουτσούλης
Διεύθυνση παράγωγης: Μανώλης Ζανδες
Ερευνά – κείμενα :Γιώργος Στάμκος
Οργάνωση παράγωγης: Νόπη Ράντη, Βασίλης Τσαρτσάνης
Αφήγηση: Κώστας Χατζησάββας


https://www.ertflix.gr/series/ser.113686-valkania-expres/

Επόμενο > ΒΟΤΑΝΑ, ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
<< επιστροφή στο προγραμμα