<< επιστροφή στο προγραμμα
ΚΥΡΙΑΚΗ  08/12/2019
12:45 Κατάλληλο για όλους
ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Εκπομπή
Web TV - LIVE

Ελάτε να γνωρίσουμε -και να ξαναθυμηθούμε- τον πρώτο νομό της χώρας. Τον πιο πυκνοκατοικημένο, αλλά ίσως και τον λιγότερο χαρτογραφημένο.

Η Αττική είναι όλη η Ελλάδα υπό κλίμακα. Έχει βουνά, έχει θάλασσα, παραλίες και νησιά, έχει λίμνες και καταρράκτες, έχει σημαντικές αρχαιότητες, βυζαντινά μνημεία και ασυνήθιστα μουσεία, κωμοπόλεις και γραφικά χωριά και οικισμούς, αρχιτεκτονήματα, φρούρια, κάστρα και πύργους, έχει αμπελώνες, εντυπωσιακά σπήλαια, υγροτόπους και υγροβιότοπους, εθνικό δρυμό.

Έχει όλα εκείνα που αποζητούμε σε απόδραση -έστω διημέρου- και ταξιδεύουμε ώρες μακριά από την πόλη για να απολαύσουμε.

Η εκπομπή «Εντός Αττικής», προτείνει αποδράσεις -τι άλλο;- εντός Αττικής.

Περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μέρη που δημιουργούν στον τηλεθεατή-επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται ώρες μακριά από την πόλη. Μέρη που μπορεί να είναι δύο βήματα από το σπίτι του ή σε σχετικά κοντινή απόσταση και ενδεχομένως να μην έχουν πέσει στην αντίληψή του ότι υπάρχουν.

Εύκολα προσβάσιμα και με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, καθοριστική παράμετρος στον καιρό της κρίσης, για μια βόλτα, για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων.

Τα επεισόδια της σειράς σαν ψηφίδες συνθέτουν ένα μωσαϊκό, χάρη στο οποίο αποκαλύπτονται γνωστές ή πλούσιες φυσικές ομορφιές της Αττικής.

Δείτε σήμερα: «Ποδηλασία βουνού στην Πάρνηθα»

Πάμε να κάνουμε βόλτα με ποδήλατο στην Πάρνηθα, μου πρότειναν. Όχι ευχαριστώ απάντησα αντιδραστικά με τη σκέψη «γιατί να μου γίνει η ζωή ποδήλατο;». Αφήστε που μου φάνταζε «βουνό» η ποδηλασία στο βουνό.

Κι όμως η εμπειρία είναι μοναδική. Με ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο όλα είναι μια ευθεία.

Και κάπως έτσι βρίσκομαι στο «Hyde Park» της Αθήνας. Για μια κυκλική διαδρομή περίπου 30 χιλιομέτρων μέσα στη φύση.

Η αδρεναλίνη στα ύψη και η κούραση στο μηδέν. Ανακαλύπτω μέρη που δεν μπορούσα να φανταστώ. Σημεία στο δάσος που με κάνουν να νιώθω σαν βασιλιάς. Ένα παγκάκι με εντυπωσιακή θέα και μια λίμνη σε σχήμα μουσικού οργάνου, σε οργιώδη βλάστηση, είναι αρκετά.

Έπειτα από περίπου τέσσερις ώρες ορθοπεταλιάς, το πικνίκ σε ένα καταπράσινο ξέφωτο με τρεχούμενα νερά και πουλιά τριγύρω να κελαηδούν, είναι ο καλύτερος επίλογος για μια ανώδυνη περιπέτεια… «Εντός Αττικής».
https://goo.gl/XR5czr

Επόμενο > ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
<< επιστροφή στο προγραμμα