<< επιστροφή στο προγραμμα
ΚΥΡΙΑΚΗ  08/12/2019
18:15 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Εκπομπή
Web TV - LIVE

Η εκπομπή «Οίνος ο αγαπητός», μας ταξιδεύει στους δρόμους του κρασιού της Ελλάδας.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση στην καλλιέργεια της αμπέλου και στην παραγωγή κρασιού. Η χώρα μας διαθέτει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, ενώ τα ελληνικά κρασιά κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές.
Με ξεναγό τον οινολόγο δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου, θα ταξιδέψουμε στις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της χώρας μας. Από τη Νεμέα μέχρι τη Δράμα και από τη Σαντορίνη μέχρι τη Νάουσα, θα επισκεφτούμε οινοποιεία, αμπελώνες και κελάρια, θα δοκιμάσουμε μεθυστικά κρασιά -λευκά, κόκκινα, ροζέ, αφρώδη, γλυκά, λιαστά, ημίγλυκα, αλλά και αποστάγματα- και θα συνομιλήσουμε με ειδικούς και λάτρεις του «οίνου του αγαπητού».
Σ’ αυτό το διαφορετικό ταξίδι στη Διονυσιακή Ελλάδα, θα γνωρίσουμε τις διαφορετικές ποικιλίες που καλλιεργούνται ανά περιοχή, ντόπιες και ξενικές, τα κρασιά που παράγουν, τις ιδιαιτερότητές τους και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη διαδικασία. Θα μάθουμε πώς να διαλέξουμε το κατάλληλο μπουκάλι κρασί για κάθε περίσταση, με τι να το συνταιριάξουμε και πώς να το απολαύσουμε στο μέγιστο. Θα καταρρίψουμε μύθους για το κρασί και θα μυηθούμε στην τέχνη της οινογνωσίας, γιατί η απόλαυση ενός ποτηριού καλό κρασί μπορεί να γίνει ιεροτελεστία.

Προορισμοί: Νεμέα, Μαντινεία, Σαντορίνη, Μεσόγεια, Δράμα, Παγγαίο, Επανομή, Νάουσα, Ραψάνη, Όσσα Λαγκαδά, Μετέωρα, Ηλεία, Πάτρα, Αίγιο.

Δείτε σήμερα: «Νεμέα»

Στη Νεμέα γνωρίζουμε το αγιωργίτικο κρασί. Επισκεπτόμαστε την οινοποιία Σκούρα, τον αμπελοοινικό φιλόσοφο Θανάση Παπαϊωάννου και το κτήμα Παλυβού. Καταρρίπτουμε το μύθο «χύμα ή εμφιαλωμένο». Μαθαίνουμε πώς να διαβάζουμε την ετικέτα ενός κρασιού. Ο αείμνηστος Ευγένιος Σπαθάρης παρουσιάζει τον «Καραγκιόζη οινοποιό», σ’ ένα σπάνιο ντοκουμέντο.
https://goo.gl/l3Kwr2

Επόμενο > 20os ΑΙΩΝΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
<< επιστροφή στο προγραμμα