<< επιστροφή στο προγραμμα
ΔΕΥΤΕΡΑ  21/10/2019
18:45 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

WORLD WAR II - THE PRICE OF EMPIRE

Έτος παραγωγής: (2015)
Web TV - LIVE Greece

Σειρά ντοκιμαντέρ 13 επεισοδίων, παραγωγής Αυστραλίας 2015.

Το 1900, οι μεγάλες αυτοκρατορίες κυριαρχούσαν στον παγκόσμιο χάρτη. Διάφορα έθνη είχαν εδραιώσει την κυριαρχία τους σε κάθε ήπειρο, κυριαρχώντας στην Ασία, την Ινδία, την Αφρική και την Αμερική.

Στον 20ό αιώνα ο παγκόσμιος χάρτης έχει αλλάξει ριζικά. Διάφορα έθνη έχουν εδραιώσει την κυριαρχία τους σε κάθε ήπειρο. Χώρες της Ασίας και της Αφρικής έχουν πλέον διασφαλίσει την αυτοδιάθεσή τους, η Ινδία έχει ανεξαρτητοποιηθεί και η Κίνα έχει ενωθεί έπειτα από μία επανάσταση.

Παλιές αυτοκρατορίες εξαφανίστηκαν κι αντικαταστάθηκαν από νέες.

Δύο πόλεμοι που διεξήχθησαν την ίδια στιγμή, σε αντίθετες πλευρές του πλανήτη, αναπροσαρμόζουν τον γεωπολιτικό παγκόσμιο χάρτη: «ο πόλεμος της αντίστασης κατά της Ιαπωνίας» στην Ανατολή και ο πόλεμος στη Δύση.

Από πολλές απόψεις, αυτοί οι δύο πόλεμοι προέκυψαν από τα ανεπίλυτα ζητήματα ενός τρίτου. Μεταξύ 1914 και 1918, δύο ένοπλες συμμαχίες πολέμησαν μεταξύ τους, καταλήγοντας σε ένα εικονικό τέλος. Οι απώλειες ήταν τεράστιες. Αυτός ήταν ο A΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Τον Σεπτέμβριο του 1939, μόλις 20 χρόνια μετά τις συνθήκες ειρήνης που είχαν υπογραφεί, ένας νέος πόλεμος ξεσπά, παρασύροντας στη δίνη του όλο τον πλανήτη. Είναι ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ιστορικές αναφορές, σπάνιες μαρτυρίες και μοναδικό αρχειακό υλικό, αναδεικνύουν τις στρατηγικές που χρησιμοπ

Μία εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ 13 επεισοδίων, που αποκαλύπτει την άνοδο και την πτώση των μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων.


Δείτε σήμερα: «Ημέρα Ντροπής»
Eπεισόδιο 6

Τα γερμανικά στρατεύματα φθάνουν λίγο έξω από τη Μόσχα όταν έρχεται ο χειμώνας.
Η εκστρατεία των γερμανικών υποβρυχίων προξενεί μεγάλα πλήγματα στα πλοία στον Ατλαντικό. Το Τομπρούκ πολιορκείται. Τα ιαπωνικά στρατεύματα αποκαλύπτουν τα επεκτατικά σχέδια της χώρας καταλαμβάνοντας το νότιο Βιετνάμ και την Καμπότζη. Ο πόλεμος αλλάζει κυριολεκτικά, στις 7 Δεκεμβρίου, όταν ιαπωνικά αεροσκάφη επιτίθενται στον Αμερικανικό Στόλο στον Ειρηνικό που βρίσκεται αγκυροβολημένος στο Περλ Χάρμπορ.Σκηνοθεσία: Oliver Waghorn.
Παραγωγή: Michael Tear.

Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για 14 μέρες στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ.

Επόμενο > Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
<< επιστροφή στο προγραμμα