<< επιστροφή στο προγραμμα

EBU - Συναυλίες δίχως σύνορα - Αλεξάνδρα Γιαλίνη
21:10

Μουσικά ταξίδια σε μοναδικές συναυλίες στο Τρίτο Πρόγραμμα μέσω της EBU.
Από 4 Οκτωβρίου επανερχόμαστε! Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, στις 21:10, οι ακροατές του Τρίτου έχουν «ελεύθερη είσοδο» στις αίθουσες συναυλιών όλου του κόσμου, για να απολαύσουν σημαντικά μουσικά γεγονότα, με κορυφαίες ορχήστρες, διακεκριμένους μαέστρους αλλά και ανερχομένους ταλαντούχους νέους μουσικούς.

Εξαίσιες μουσικές με επιλεγμένες συναυλίες της EBU, στο Τρίτο Πρόγραμμα

Σήμερα:
Πάθος για μουσική – Μουσική των Παθών.
Ελβετία: Bellinzona.
Όταν η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Vincenzo Bellini στο Puteaux, έφτασε στη Νάπολη, ο Gaetano Donizetti, ο οποίος ετοιμαζόταν για την πρεμιέρα της όπεράς του Lucia di Lammermoor στο Teatro di San Carlo, αποφάσισε αμέσως να γράψει ένα Ρέκβιεμ για να τιμήσει τη μνήμη του φίλου και «αντιπάλου» του.

Το Ρέκβιεμ του Gaetano Donizetti, που συγκαταλέγεται στις καλύτερες της ιταλικής θρησκευτικής μουσικής του πρώτου μισού του 19ου αιώνα, ερμηνεύει σε συναυλία που έγινε στις 7 Απριλίου του 2023 στην εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Στεφάνου στην Bellinzona, η Χορωδία της Ελβετικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης και η Ορχήστρα της Ιταλόφωνης Ελβετίας υπό τη διεύθυνση του Diego Fasolis. Σολίστ είναι η σοπράνο Minji Kim, η mezzo-soprano Gabriella Sborgi , ο τενόρος Alessandro Fisher , και οι μπάσοι Marco Bussi , και Mirco Palazzi .

    << επιστροφή στο προγραμμα