<< επιστροφή στο προγραμμα

ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ με την Κάτια Καλλιτσουνάκη
17:00

Έρωτες, φιλίες, αντιζηλίες, καλλιτεχνικές συνεργασίες, σχέσεις μαθητείας και άλλες ιστορίες που αποκαλύπτουν τα έργα και οι εκτελέσεις διάσημων συνθετών και ερμηνευτών.

Σήμερα:
Ο ΟΜΠΟΙΣΤΑΣ, ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗΣ HEINZ HOLLIGER.
Ο πολυβραβευμένος Ελβετός μουσικός παρουσιάζεται και με τις τρείς του ιδιότητες : Ως μαέστρος διευθύνει το 1982 την Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου στους Αγρούς στο Κοντσέρτο σε σολ ελάσσονα για όμποε και βιολί του Antonio Vivaldi, παίζοντας και το μέρος του όμποε μαζί με τον βιολιστή Gidon Kremer. Ως σολίστ παίζει το Τρίπτυχο για όμποε ντ’αμόρε, όμποε,αγγλικό κόρνο και ορχήστρα που συνέθεσε γι αυτόν ο Antal Dorati ο οποίος διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βασιλείας στην πρεμιέρα του έργου το 1984, ενω ως συνθέτης εκπροσωπείται με δύο μέρη από την Partita του για πιάνο,αφιερωμένη το 1999 στον φίλο και συνεργάτη του Andras Schiff,που παίζει σε ηχογράφηση του 2008 ο Alexander Lonquich.

Η Κάτια Καλλιτσουνάκη είναι πτυχιούχος της Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει σπουδάσει υποχρεωτικά θεωρητικά στο Κλασσικό Ωδείο Χολαργού και γνωρίζει γαλλικά και αγγλικά. Από το 1985 μέχρι το 1994 εργάστηκε στο Δεύτερο Πρόγραμμα ως παραγωγός εκπομπών με θέμα το Ελληνικό έντεχνο και αστικό τραγούδι (1890-1950) και από το 1994 μέχρι το 2013 στο Τρίτο Πρόγραμμα ως παραγωγός εκπομπών σύγχρονης μουσικής και 980 θεματικών εκπομπών βασισμένων σε προσωπική έρευνα και μουσική, ιστορική και φιλολογική τεκμηρίωση. Έχει ερευνήσει και τεκμηριώσει 200 ανέκδοτες ηχογραφήσεις της περιόδου 1953-1975 από το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και έχει επιμεληθεί μουσικά 150 επιστημονικά και πολιτιστικά ντοκιμαντέρ.

    << επιστροφή στο προγραμμα