<< επιστροφή στο προγραμμα

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ με την Μάρα Καλούδη
22:00

Κάθε Κυριακή στις 22:00 οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία ν΄ακούσουν ηχογραφήσεις θεατρικών έργων από το ελληνικό και ξένο δραματολόγιο, που παρουσιάστηκαν από την Ελληνική Ραδιοφωνία στο παρελθόν, συμβάλλοντας δυναμικά στη διάδοση της Τέχνης του Θεάτρου.

Διαφορετικές γενιές Ελλήνων ηθοποιών που αγαπήθηκαν από το κοινό «δίνουν φωνή» σε αιώνιους θεατρικούς ήρωες, διαμορφώνοντας ένα ρεπερτόριο που καλύπτει ευρύ φάσμα της παγκόσμιας θεατρικής λογοτεχνίας.

Σήμερα:
ΛίλιανΧέλμαν: «Μικρές Αλεπούδες».
"...είναι κάτι άνθρωποι που ροκανίζουν γη και τρώνε τους ανθρώπους σαν τις αλεπούδες που λέει η Γραφή. Και είναι κάτι άλλοι που στέκουνε ολόγυρα και τους κοιτάνε. Λέω κάποτε μοναχή μου, πως δεν είναι σωστό να στέκονται και να τους κοιτάνε να τρώνε τους άλλους..."
Η ηχογράφηση του έργου της Λίλιαν Χέλμαν (1905-1984) "Μικρές Αλεπούδες" (1939) μεταδόθηκε πρώτη φορά από την εκπομπή "Θεατρική Βραδιά" τον Οκτώβριο του 1988.

Μετάφραση: Στάθης Σπηλιωτόπουλος
Ραδιοσκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης
Μουσική επιμέλεια: Ολυμπία Κυριακάκη Λουκίσσα
Ρύθμιση ήχου: Δημήτρης Πουλόπουλος
Παραγωγή: Δημήτρης Φραγκουδάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Μάρθα Βούρτση- Ρεγγίνα, Θόδωρος Έξαρχος-Μάρσιαλ, Τρύφων Καρατζάς-Μπεν, Νίκος Παπαδόπουλος-Λέο, Δημήτρης Τσούτσης-Όσκαρ, Ράνια Οικονομίδου- Αλεξάνδρα, Μαρία Μαρτίκα- Άντι, ΈρσηΜαλικένζου-Μπέρντι, Κώστας Κοντογιάννης-Καλ, Χρήστος Πολίτης-Οράτιος.

Επιμέλεια: Μάρα Καλούδη

    << επιστροφή στο προγραμμα