<< επιστροφή στο προγραμμα

EBU - Συναυλίες δίχως σύνορα - Αλεξάνδρα Γιαλίνη
21:10

Μουσικά ταξίδια σε μοναδικές συναυλίες στο Τρίτο Πρόγραμμα μέσω της EBU.
Από 4 Οκτωβρίου επανερχόμαστε! Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, στις 21:10, οι ακροατές του Τρίτου έχουν «ελεύθερη είσοδο» στις αίθουσες συναυλιών όλου του κόσμου, για να απολαύσουν σημαντικά μουσικά γεγονότα, με κορυφαίες ορχήστρες, διακεκριμένους μαέστρους αλλά και ανερχομένους ταλαντούχους νέους μουσικούς.

Εξαίσιες μουσικές με επιλεγμένες συναυλίες της EBU, στο Τρίτο Πρόγραμμα

Σήμερα:
Πάθος για μουσική – Μουσική των Παθών.
Σουηδία: Piteå.
Ο Σουηδός συνθέτης B Tommy Andersson είχε ένα όνειρο: να γράψει ένα Πάθος με οικουμενικό και διαχρονικό χαρακτήρα που θα ταίριαζε τόσο σε μια προτεσταντική εκκλησία όσο και στους αρχαίους ναούς της Ρώμης.

Το αποτέλεσμα αυτού του ονείρου είναι το «Passion», το πασχαλινό ορατόριο που θα ακούσουμε σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση. Είναι αφιερωμένο στην πόλη της Ρώμης και ειδικά στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Σάντα Σαμπίνα, την ιστορική εκκλησία στον Αβεντίνο λόφο της Ρώμης, από την οποία άντλησε μεγάλο μέρος της έμπνευσής του.

Σολίστ στο Πασχαλινό Ορατόριο του B Tommy Andersson είναι η σοπράνο Pia-Karin Helsing, η mezzo-soprano Katarina Karnéus και ο βαρύτονος Anders Eriksson.

Το έργο ερμηνεύει το Φωνητικό Σύνολο Erik Westberg και ένα σύνολο δωματίου που αποτελείται από τους τσελίστες Åke Hedman και Josef Alin και τους Anastasia Shugaeva και Lidija Radmilac που παίζουν βιόλα. Εκκλησιαστικό όργανο παίζει ο Aaron Sunstein. Διευθύνει ο Erik Westberg.

Η συναυλία έγινε στις 24 Μαρτίου του 2024.


    << επιστροφή στο προγραμμα