<< επιστροφή στο προγραμμα

Ο Αφηρημένος Ταχυδρόμος της EBU - Αλεξάνδρα Γιαλίνη
21:10

Μουσικά ταξίδια σε μοναδικές συναυλίες στο Τρίτο Πρόγραμμα μέσω της EBU.
Από 4 Οκτωβρίου επανερχόμαστε! Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, στις 21:10, οι ακροατές του Τρίτου έχουν «ελεύθερη είσοδο» στις αίθουσες συναυλιών όλου του κόσμου, για να απολαύσουν σημαντικά μουσικά γεγονότα, με κορυφαίες ορχήστρες, διακεκριμένους μαέστρους αλλά και ανερχομένους ταλαντούχους νέους μουσικούς.

Εξαίσιες μουσικές με επιλεγμένες συναυλίες της EBU, στο Τρίτο Πρόγραμμα

Σήμερα Πέμπτη: Ποικίλα, διάσπαρτα ίσως και ξεχασμένα «μουσικά γράμματα» της EBU καθώς και αποσπάσματα από συναυλίες, φεστιβάλ και διαγωνισμούς.




Σήμερα:
Πάθος για μουσική – Μουσική των Παθών.
Μουσικό γράμμα από την Ουτρέχτη που συνέταξαν στις 29 Μαρτίου του 2024, η Χορωδία και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ολλανδικής Ραδιοφωνίας και το υπέγραψε ο μαέστρος Stephan Zilias.

Το 2024 τιμάται η μνήμη του Frank Martin, του Ελβετού συνθέτη που έζησε στην Ολλανδία τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του και πέθανε πριν από 50 χρόνια στο Naarden. Η συναυλία που έγινε την Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών είναι αφιερωμένη σε μια από τις πιο εντυπωσιακές συνθέσεις του: το ορατόριό «Γολγοθάς» έναν «ύμνο στο φως που σκοπό του έχει να περιγράψει τα γεγονότα των Παθών του Ιησού Χριστού και να γεννήσει στον κόσμο συναισθήματα ελπίδας» σύμφωνα με σημείωμα του συνθέτη.

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Γιαλίνη
Η Αλεξάνδρα Γιαλίνη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο (απ’ όπου και πήρε πτυχία πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας), καθώς και κλασσικό τραγούδι. Συνεργάζεται με το Τρίτο Πρόγραμμα από το 1995 και τα τελευταία 15 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει, σε συνεργασία με την EBU, ζωντανές μεταδόσεις συναυλιών από την Ευρώπη. Παράλληλα εργάστηκε και ως μουσικός σύμβουλος σε τηλεοπτικές καλύψεις συναυλιών.



    << επιστροφή στο προγραμμα