<< επιστροφή στο προγραμμα

Πέρα από τις νότες - Ηλίας Μαλανδρής
17:00

Η νέα εκπομπή «Πέρα από τις νότες» κάνει πρεμιέρα στο Τρίτο Πρόγραμμα τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 και μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, στις 17:00. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο Ηλίας Μαλανδρής.

Πρόκειται για μια συναρπαστική περιπλάνηση στις ασυνήθιστες και ενδιαφέρουσες ατραπούς της μουσικής, εκεί όπου στην ανθρώπινη φωνή συναντάμε τις πολυπλοκότητες της αληθινής τέχνης και δημιουργίας.

Πρόκειται για μια σειρά 40 ραδιοφωνικών εκπομπών, η οποία ερευνά τα όρια της ανθρώπινης φωνής, την τέχνη και τη ζωή εκείνων που τα ξεπέρασαν και κατάφεραν να σταθούν «Πέρα από τις νότες».

Μέσα από σπάνιο ηχητικό αρχείο συνεντεύξεων και άγνωστων ανέκδοτων ηχογραφήσεων ξετυλίγονται τα πορτραίτα 30 καλλιτεχνών που άφησαν ένα τόσο ηχηρό στίγμα στην τέχνη, καταφέρνοντας να γίνουν σημείο αναφοράς και να εγγραφούν στην ιστορική μνήμη, όχι μόνο ως ερμηνευτές, αλλά κι ως σύμβολα.

Σήμερα:
Από το 1959 που ξεκίνησε την καριέρα της μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει περισσότερα από τριάντα άλμπουμ, στα οποία ερμήνευσε τόσο δικά της τραγούδια όσο και τραγούδια άλλων δημιουργών. Οι στίχοι των τραγουδιών της είναι κυρίως στα Αγγλικά και στα Ισπανικά, αλλά έχει ερμηνεύσει τραγούδια και σε άλλες γλώσσες. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ενεργό συμμετοχή της στο αντιπολεμικό κίνημα (κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ συνελήφθη και φυλακίστηκε για τη συμμετοχή της στη διαμαρτυρία στο ArmedForcesInductionCenter) και την υποστήριξη του κινήματος κατά των φυλετικών διακρίσεων. Πολλά από τα τραγούδια της μιλούν για τον πόλεμο και για μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα. Στη σημερινή εκπομπή λοιπόν, η ζωή, η πορεία καθώς και πλήθος σπάνιων ντοκουμέντων της ιέρειας του κινήματος της «μη βίας» (Α' μέρος).

    << επιστροφή στο προγραμμα