<< επιστροφή στο προγραμμα

Τα μήλα των Εσπερίδων - Τζουλιέττα Καρόρη
19:00

Έργα και ημέρες, Μουσική και Μουσικοί, του Μεσαίωνα της Αναγέννησης και της εποχής του Baroque.
Η εκπομπή αναζητά και ανασυνθέτει την εποχή μέσα στην οποία έζησαν και δημιούργησαν τα έργα τους οι συνθέτες του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης και του Μπαρόκ.
Επτά αιώνες μουσικής δημιουργίας, παρουσιάζονται μέσα από την έρευνα και τη μετάφραση σημαντικών μουσικών και ιστορικών πηγών.
Πως ζούσαν οι συνθέτες, από ποιούς επηρεάστηκαν και ποιους επηρέασαν με τη σειρά τους; Ρεύματα, ιδέες, λογοτεχνία, ποίηση, ζωγραφική, ιστορία, αλλά και μουσικές κατευθύνσεις, μουσικές οικογένειες, η ατμόσφαιρα της εποχής και η καθημερινότητα, εμπλουτίζουν την ακρόαση των έργων.

Κάθε Τρίτη 19.00-20.00: Μουσική από το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση. Τρουβαδούροι και Τρουβέροι, Ars Antiqua και Ars Nova, Μουσικά ρεύματα στις Αυλές της Ευρώπης, Ο ήχος της Αναγέννησης.
Κάθε Πέμπτη 19.00-20.00: Τα Μήλα των Εσπερίδων εστιάζουν στη φωνητική μουσική της Αναγέννησης και του Μπαρόκ: εκτεταμένα αποσπάσματα από Όπερες, Καντάτες, Μοτέτα και άλλες συνθέσεις της Κοσμικής και της Θρησκευτικής Μουσικής
Κάθε Σάββατο 11.00-12.00: Ο ήχος του μπαρόκ. Έργα ενόργανης μουσικής της εποχής

Έρευνα, Μετάφραση, Συγγραφή κειμένων, Παραγωγή και Παρουσίαση για το Τρίτο Πρόγραμμα Τζουλιέττα Καρόρη


Τzουλιέττα Καρόρη. Η Τζουλιέττα Καρόρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε μαθήματα πιάνου και σπούδασε θέατρο στο Λονδίνο. Εκεί ήρθε σε επαφή με τις συνθέσεις των περιπλανώμενων τροβαδούρων, τα ελισαβετιανά τραγούδια και τα έργα του Purcell και του Handel που η μουσική τους ήταν διάχυτη στην πόλη. Πήρε δίπλωμα Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου από τη σχολή Λ. Σταυράκου ενώ παράλληλα εργαζόταν στην τηλεόραση. Τελικά, την κέρδισε το ραδιόφωνο, για το οποίο έχει την τύχη να κάνει εκπομπές από το 1985, αρχικά στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Από το 1999 εργάζεται στο Τρίτο Πρόγραμμα, από το οποίο έχει παρουσιάσει περισσότερες από 1000 εκπομπές, όπως Τα Μήλα των Εσπερίδων, μεγάλος αριθμός των οποίων αφορά στην Παλιά Μουσική.

    << επιστροφή στο προγραμμα