<< επιστροφή στο προγραμμα

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ με τον Μάρκο Μωυσίδη
15:00

Ευφάνταστες μουσικές συγγένειες μεταξύ έργων διαφορετικών περιόδων της λόγιας μουσικής, αλλά και μεταξύ έργων κλασικής μουσικής και κομματιών της τζαζ, της παραδοσιακής μουσικής διαφόρων λαών, ακόμη και της ποπ και ροκ.

Το αρχικό ερέθισμα δίνουν κάποιες μουσικές ιδέες ή θέματα, πρόσωπα ή γεωγραφικοί χώροι, μουσικά ιδιώματα ή ανθρώπινες καταστάσεις , ηρωίδες και ήρωες, επώνυμοι ή ανώνυμοι. Οι συνειρμοί οδηγούν σε ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι, εκεί που ο χρόνος και ο χώρος δεν έχουν πια όρια και διαχωριστικές γραμμές.


Ο Μάρκος Μωυσίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Υπήρξε συνεργάτης του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ από την εποχή του Μάνου Χατζιδάκι, ως παραγωγός ειδικών μουσικών εκπομπών.
Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών από το 1989, έχει συνεργαστεί με επιφανείς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και πολλά από τα έργα του έχουν γραφτεί κατόπιν παραγγελιών και αναθέσεων από πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.


    << επιστροφή στο προγραμμα