<< επιστροφή στο προγραμμα

Opera Omnia - Γιάννης Φίλιας
21:00

Η εκπομπή «OPERA OMNIA» (Άπαντα τα Έργα), κάθε Σάββατο βράδυ από το Τρίτο Πρόγραμμα, θα επιχειρήσει να μεταφέρει στους δέκτες μας γνωστά και άγνωστα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου της όπερας, μέσα από παλιές και νεώτερες ζωντανές ηχογραφήσεις, ή απόηχους θρυλικών καταγραφών σε studio. Σε ρόλο νοητού ταξιθέτη και διακριτικού ξεναγού, ο Γιάννης Φίλιας.

Συντονιστείτε λοιπόν, κάθε Σάββατο στις 21.00, για να σηκώσετε τη δική σας αυλαία και να απολαύσετε, από το δικό σας προσωπικό θεωρείο, τη μαγική εμπειρία της όπερας.

Σήμερα:
Gabriel Fauré: "Pénélope".
Όπερα σε τρεις πράξεις. Λιμπρέτο του René Fauchois βασισμένο στο ομηρικό έπος της "Οδύσσειας". Πρωτοπαρουσιάστηκε στη Salle Garnier στην Όπερα του Monte Carlo, στις 4 Μαρτίου 1913.

Ο βασιλιάς της Ιθάκης Οδυσσέας επιστρέφει στην πατρίδα του και εξολοθρεύει τους μιαρούς μνηστήρες της βασίλισσας. Παίρνει πίσω το θρόνο του, το σπίτι του, κυρίως όμως τη γυναίκα του Πηνελόπη, η μορφή της οποίας ενέπνευσε τον συνθέτη Gabriel Fauré να γράψει τη μοναδική του όπερα (εφόσον ο "Προμηθέας" του θεωρείται καντάτα).

Αυτό το Σάββατο 27 Απριλίου στην εκπομπή "Opera Omnia" μας περιμένει μια σπάνια ζωντανή ηχογράφηση του 1962 από το Teatro Colón στην Αργεντινή, με μια απαστράπτουσα Régine Crespin στο ξεκίνημα της παγκόσμιας καριέρας της.

    << επιστροφή στο προγραμμα