<< επιστροφή στο προγραμμα

Ο ΑΦΗΡΗΜΕΝΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ EBU με την Αλεξάνδρα Γιαλίνη
21:10

Μουσικά ταξίδια σε μοναδικές συναυλίες στο Τρίτο Πρόγραμμα μέσω της EBU.
Από 4 Οκτωβρίου επανερχόμαστε! Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, στις 21:10, οι ακροατές του Τρίτου έχουν «ελεύθερη είσοδο» στις αίθουσες συναυλιών όλου του κόσμου, για να απολαύσουν σημαντικά μουσικά γεγονότα, με κορυφαίες ορχήστρες, διακεκριμένους μαέστρους αλλά και ανερχομένους ταλαντούχους νέους μουσικούς.

Εξαίσιες μουσικές με επιλεγμένες συναυλίες της EBU, στο Τρίτο Πρόγραμμα

Σήμερα Πέμπτη: Ποικίλα, διάσπαρτα ίσως και ξεχασμένα «μουσικά γράμματα» της EBU καθώς και αποσπάσματα από συναυλίες, φεστιβάλ και διαγωνισμούς.
Σήμερα:
«Ο κόσμος είναι βαθύς. Και πιο βαθύς απ' όσο η μέρα το 'χει στοχαστεί. Βαθύς ο πόνος του. Μα είν' η χαρά απ' τον πόνο πιο βαθιά!» αναφέρει ο Νίτσε στο βιβλίο του «Τάδε έφη Ζαρατούστρα». Και αυτά τα λόγια είναι γραμμένα στο μουσικό γράμμα που θα ανοίξουμε απόψε. Μας τα μεταφέρει η mezzo-soprano Okka von der Damerau μέσα από την πανίσχυρη 3η Συμφωνία του Gustav Mahler. Για να αποτυπωθεί όμως αυτός ο κόσμος, χρειαζόταν επιπλέον μια γιγάντια ορχήστρα, μια γυναικεία και μια παιδική χορωδία και στο συγκεκριμένο μουσικό γράμμα, τον ρόλο αυτό έχουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου, η γυναικεία χορωδία της Ραδιοφωνίας του Βερολίνου, η Κρατική χορωδία αγοριών του Βερολίνου. Την υπογραφή του σ’ αυτή την ερμηνεία βάζει ο σπουδαίος μαέστρος Zubin Mehta.

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Γιαλίνη
Η Αλεξάνδρα Γιαλίνη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο (απ’ όπου και πήρε πτυχία πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας), καθώς και κλασσικό τραγούδι. Συνεργάζεται με το Τρίτο Πρόγραμμα από το 1995 και τα τελευταία 15 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει, σε συνεργασία με την EBU, ζωντανές μεταδόσεις συναυλιών από την Ευρώπη. Παράλληλα εργάστηκε και ως μουσικός σύμβουλος σε τηλεοπτικές καλύψεις συναυλιών.    << επιστροφή στο προγραμμα