<< επιστροφή στο προγραμμα

INTERCITY με τον Θάνο Φουργιώτη
23:00

Εκπομπή περιπλάνησης και ταξιδιού μέσα από τις εικόνες της ποίησης, του κινηματογράφου, της ζωής, της μουσικής.
Με αφορμή ένα θέμα, μια σκέψη, ένα πρόσωπο, ένα βιβλίο, μια ταινία , ένα γεγονός, η εκπομπή συνδυάζει ντοκουμέντα, σελίδες βιβλίων, κείμενα, ήχους, μουσική, λόγο, σε ένα ταξίδι στον χρόνο.


Σήμερα:
Αfrica Vision ( Α Μέρος).
Πέρα και πάνω από την Αφρική μέσα από τις εικόνες των παιδιών της. Μια μουσική ανθολόγηση του αφρικανικού κινηματογράφου από το 1975 ως τις μέρες μας.

Ταινίες από το Μαρόκο, την Ακτή του Ελεφαντοστού, την Σενεγάλη, το Κονγκό, το Μάλι, την Μαυριτανία, το Καμερούν, τη Μπουρκίνα Φάσο , την Γουινέα, την Αιθιοπία και αλλού.

Εικόνες της αλήθειας, καθημερινές ιστορίες απλών ανθρώπων, που μαγεύουν τα μάτια και την ψυχή. Είναι οι εικόνες που μας στέλνουν σκηνοθέτες με ρίζες από στην Αφρική, που ξέρουν τι θέλουν και πως να μας το δείξουν – χωρίς να πέσουν στην παγίδα του απλοϊκού ή του φολκλόρ

Και μαζί μουσικές – οι πανέμορφες μουσικές που ντύνουν τις εικόνες και γίνονται η ανάσα τους. Με την υπογραφή των Ray Lema, So Kalmery , Loy Ehrlich, Momo Wandel , Patrick Abrial, Lamine Konte και άλλων που μαζί θα ανακαλύψουμε.

Ο Θάνος Φουργιώτης γεννήθηκε στην Κόρινθο. Σπούδασε Φυσική και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μηχανική Ρευστών και την Ηλεκτροακουστική (Εcole Centrale) Ασχολήθηκε με τη μουσικολογία και τον κινηματογράφο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά και ως παραγωγός στο Τρίτο και σε ιδιωτικά ραδιόφωνα τα τελευταία 30 χρόνια. Ειδικεύεται σε θέματα προστασίας και διαχείρισης πνευματικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    << επιστροφή στο προγραμμα