<< επιστροφή στο προγραμμα

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ με τον Θόδωρο Λούστα
14:00

Kύκλος ωριαίων εκπομπών του Τρίτου Προγράμματος, με παλιές ηχογραφήσεις Ελλήνων και ξένων ερμηνευτών σε κυλίνδρους φωνογράφου, δίσκους γραμμοφώνου, δίσκους «μακράς διάρκειας» (LP), μαγνητοταινίες και CD. Παρουσιάζονται όχι μόνο δυσεύρετες ηχογραφήσεις που δεν έχουν επανεκδοθεί επί δεκαετίες, αλλά και πρόσφατες δισκογραφικές εκδόσεις, με άγνωστες και ανέκδοτες ηχητικές εγγραφές (από ραδιοφωνικά δίκτυα, ιδιωτικά αρχεία κτλ).

Σήμερα:
Δέκατο μέρος του αφιερώματος στον Αυστριακό μαέστρο Clemens Krauss (1893-1954) και παράλληλα δεύτερη εκπομπή με βαλς, πόλκες και άλλες συνθέσεις δύο μελών της βιεννέζικης οικογένειας των Strauss: του «βασιλιά του βαλς» Johann Strauss υιού, καθώς και του αδελφού του, Josef Strauss:

Johann Strauss: Csárdás από την τρίπρακτη όπερα Ritter Pázmán, Perpetuum mobile έργο 257, εισαγωγή της οπερέτας Ο αθίγγανος βαρόνος, Morgenblätter έργο 279, Η ζωή του καλλιτέχνη έργο 316, Στο σπίτι έργο 361, O schöner Mai! έργο 375.

Josef Strauss: Polka-Mazurka υπό τον τίτλο Η Λιβελούλα, έργο 204.

Τη Φιλαρμονική και τη Συμφωνική της Βιέννης διευθύνει ο Clemens Krauss, από δισκογραφικές εργασίες της περιόδου 1950-53.

Επιμέλεια – παρουσίαση – αρχειακό υλικό: Θόδωρος Λούστας.

    << επιστροφή στο προγραμμα